Du har to muligheder for at blive frivillig i Vietnam

Dansk ICYE har to forskellige programmer, hvor du kan rejse ud som frivillig. Det korte program, kaldet STePs-programmet, løber fra minimum 4 uger op til maksimum 16 uger. Det lange program, kaldet ICYE-programmet, er enten 6 eller 12 måneder. Der er mange forskellige muligheder for at blive frivillig på et af de to programmer, og dem kan du læse mere om, ved at trykke på linkene nedenunder.Vietnam er et land i strygende udvikling

Vietnam ligger i Sydøstasien og grænser op til Cambodia, Laos og Kina. Navnet på landet er næsten blevet et synonym for Vietnamkrigen, men blandt vietnamesere bliver denne krig kaldt Amerikanerkrigen. Vietnamkrigen var en væbnet konflikt mellem det kommunistiske Nordvietnam med støtte fra Sovjetunionen og Kina på den ene side, og Sydvietnam og USA på den anden. Den foregik i årene 1961-1975, og kostede millioner af mennesker livet. Amerikanerne kender Vietnamkrigen som ‘et stort traume: krigen, der ikke blev vundet’, fordi de gik ud som den tabende part. Efter krigen beslaglagde det kommunistiske nord den sydlige del af landet i årene efter. Dette gjorde Vietnam til en ét-parti kommunistisk stat, og kultutren blev stærkt påvirket af nabolandet Kina. Ligesom i Kina, er der stor vægt på familiær pligt og uddannelse er højt værdsat i landet.

Med en befolkning på knap 90 millioner mennesker er Vietnam det 13. mest folkerige land i verden. Den vietnamesiske regering anerkender mere end 54 etniske grupper, hvoraf de etniske Vietnamesiske (også kaldet “Viet” eller “Kinh”) er den største med mere end 86%. Vietnam har idag en af Asiens hurtigst voksende økonomier og har til mål at blive en udviklet nation inden 2020. Vietnams kultur er blevet stærkt påvirket af denne vækst, idet der sker enorme kulturelle forandringer og moderniseringer, og især Vietnams unge begynder at gå væk fra landets gamle traditioner.
Den stigende økonomi er blandt andet udsprunget fra den voksende turistsektor. Flere og flere turister foretrækker Vietnam som feriemål frem for andre lande i Sydøstasien. Det er ikke mærkeligt, at Vietnam har et stigende antal af besøgende, fordi landet har meget at byde på! Vietnam har en meget lang kyststrækning med massevis af lækre strande; der er store, smukke bjergområder, der dækker 75% af landet; og de to floder, Den Røde Flod og Mekong, snor sig gennem landet mod nord og syd. Derudover er der overdådige templer i blandet andet hovedstaden Hanoi og den største by Ho Chi Minh City (tidligere kaldt Saigon). Hvis du vil læse mere om landet i udvikling, kan du tjekke Globalis ud! Der finder du alle informationer, der er værd at vide om Vietnam.

Mangler du inspiration?

Længere oppe finder du vores Pinterest. Her har vi samlet billeder, som tidligere frivillige i Vietnam har sendt til os, og tilføjet andre spændende billeder og artikler om Vietnam.

Du kan desuden også tjekke Jannes volontørblog ud. Her fortæller hun om hendes STePs-program, hvor hun arbejdede frivilligt med handicappede børn.

ICYE i verden