Om Vietnam
Projekter
Det lange program
Det korte program

Kunne du tænke dig at komme ud i verden og opleve noget helt andet samtidig med at du arbejder frivilligt med børn? Så har du nogle rigtig gode muligheder i Vietnam. I Vietnam er der nemlig mange projekter, hvor du får muligheden for at arbejde på skoler, i børnehaver med mere – men er du mere interesseret i andet som f.eks. organisatorisk arbejde, er der også god mulighed for det.

Hvis du drømmer om at komme til Vietnam, så har vi to forskellige programmer, der kan sende dig af sted på din rejse. Det ene er ICYE-programmet, der er et langvarigt program. Det andet er STePs-programmet, der er et kortvarigt program.

Et land i udvikling

Vietnam ligger i Sydøstasien og grænser op til Cambodia, Laos og Kina. Navnet på landet er næsten blevet et synonym for Vietnamkrigen, som blandt vietnamesere bliver kaldt Amerikanerkrigen. Vietnamkrigen var en væbnet konflikt mellem det kommunistiske Nordvietnam med støtte fra Sovjetunionen og Kina på den ene side, og Sydvietnam og USA på den anden. Den foregik i årene 1961-1975, og kostede millioner af mennesker livet. Efter krigen beslaglagde det kommunistiske nord den sydlige del af landet i årene efter. Dette gjorde Vietnam til en ét-parti kommunistisk stat, og kulturen blev stærkt påvirket af nabolandet Kina. Ligesom i Kina, er der stor vægt på familiær pligt og uddannelse er højt værdsat i landet.

Vietnam har et befolkningstal på ca. 95 millioner mennesker. Den vietnamesiske regering anerkender mere end 54 etniske grupper, hvoraf de etniske Vietnamesiske (også kaldet “Viet” eller “Kinh”) er den største med mere end 86%. Vietnam har i dag en af Asiens hurtigst voksende økonomier. Vietnams kultur er blevet stærkt påvirket af denne vækst, idet der sker enorme kulturelle forandringer og moderniseringer, og især Vietnams unge begynder at gå væk fra landets gamle traditioner.

Den stigende økonomi er blandt andet udsprunget fra den voksende turistsektor. Flere og flere turister foretrækker Vietnam som feriemål frem for andre lande i Sydøstasien. Og det er ikke mærkeligt, at Vietnam har et stigende antal af besøgende, for landet har meget at byde på. Vietnam har en meget lang kyststrækning med massevis af smukke strande; der er store bjergområder, der dækker 75% af landet; og de to floder, Den Røde Flod og Mekong, snor sig gennem landet mod nord og syd. Derudover er der overdådige templer i blandet andet hovedstaden Hanoi og den største by Ho Chi Minh City (tidligere kaldt Saigon). Hvis du vil læse mere om landet i udvikling, kan du finde det hos Globalis.

Projekter i Vietnam

Hver ICYE-organisation udarbejder deres egen National Profile og Work Profile, så du kan høre mere om landet og de opgaver du kan udføre fra modtagerorganisationen selv.

I landets National Profile kan du læse om landet og kulturen og i deres Work Profile kan du finde de projekter du kan søge.

National Profile
Work Profile

ICYE’s internationale side har også en database, der kan vise dig aktuelle projekter i de forskellige lande. Herinde bliver projekterne hurtigst opdateret, og du kan både se projekter til det lange program og til det korte program. Klik på linkene nedenfor for at orientere dig i de opslåede projekter i Vietnam.

BLIV INSPIRERET

Klik for at læse om Jannes ophold i Vietnam (2010)

ICYE-programmet

Det lange program

Med ICYE-programmet har du mulighed for at rejse enten 6 eller 12 måneder.

Her får du en dybere indsigt i kulturen ved at være afsted i længere tid samt et længere forløb på dit ønskede projekt, så du rigtig kan lære det at kende og føle dig hjemme. Du har også god mulighed for at få sproget godt ind under huden og du får de bedste forudsætninger for at engagere dig i din værtsfamilie og i lokalsamfundet.

Prisen dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.

Dansk ICYE er en non-for-profit organisation. Det betyder at hensigten med vores arbejde ikke er økonomisk overskud, hvorfor prisen du betaler, udelukkende går til reelle administrations- og programudgifter.

Nogle lande er “kvotalande”. Det betyder, at der er indgået en aftale, for at muliggøre solidarisk udveksling. Du kan spare 2.000 kr. på prisen ved at vælge et kvotaland.

Aktuelle kvotalande

Når du rejser på ICYE-programmet, betaler du ikke for at udføre frivilligt arbejde. Du betaler for, at organisationen bag dit ophold kan arrangere din rejse og stå til rådighed – både før, under og efter opholdet.

Læs mere om ICYE-programmet
Priser 2022/2023
6 måneder
12 måneder
Vietnam
25.500 kr.
36.500 kr.

Inkluderet i prisen

 • Kost og logi
 • Lommepenge
 • Syge- ulykke- og ansvarsforsikring
 • Rejseomkostninger i modtagerlandet

 • Sprogkursus under opholdet

 • Hjælp til bestilling af forsikring, flybilletter og visum

 • Forberedelsesseminar inden afrejse

 • Minimum to seminarer under opholdet

 • Hjemkomstseminar efter endt ophold

 • National og international administration

STePs-programmet

Det korte program

Med STePs (Short Term Programmes) har du mulighed for at rejse mellem 4 og 16 uger. Programmet giver dig friheden til at bestemme, hvornår du vil af sted.

Programmet er perfekt til dig der ønsker et kortere ophold, gerne vil afsted med kort varsel eller har brug for fleksible start- og slutdatoer. Programmet er også at ideelt til at kombinere med en rygsæksrejse, hvor du tager et længere stop, der giver dig en dybere indsigt i kulturen.

Prisen for et STePs-ophold dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.

Dansk ICYE er en non-for-profit organisation. Det betyder at hensigten med vores arbejde ikke er økonomisk overskud, hvorfor prisen du betaler, udelukkende går til reelle administrations- og programudgifter.

Hvis du vælger flere projekter – evt. i forskellige lande – giver vi dig en rabat på 2.000 kr. pr. projekt udover det første projekt.

Læs mere om STePs-programmet
Programår 2021/2022
Varighed Pris
4 uger kr. 7.200
5 uger kr. 7.860
6 uger kr. 8.520
7 uger kr. 9.180
8 uger kr. 9.840
9 uger kr. 10.500
10 uger kr. 11.160
11 uger kr. 11.810
12 uger kr. 12.470
13 uger kr. 13.130
14 uger kr. 13.790
15 uger kr. 14.450
16 uger kr. 15.110

Inkluderet i prisen

 • Vejledning om ansøgning og lande samt hjælp til at søge visum og finde projekter
 • Forberedelsesseminar inden afrejse

 • Rejseomkostninger i modtagerlandet

 • Kost og logi

 • Hjemkomstseminar efter endt ophold
 • National og international administration
 • Hjælp til bestilling af forsikring og flybilletter

Hvor kan jeg komme hen?