Værktøjskasse til værter

På denne side kan I finde dokumenter og ressourcer, der er brugbare for jer som værtsfamilie eller projekt. Der findes en lignende side for volontører, hvor relevante informationer er samlet for dem. Volontøren kan finde denne side HER. Siden til dem er på engelsk.

Håndbøger til værtsfamilier

Der findes to håndbøger for værtsfamilier alt efter hvilket program jeres volontør deltager på. Overordnet er de to håndbøger ens, men nogle detaljer angående programmernes sammensætning er tilpasset hver håndbog.

Værtsfamiliehåndbog ESC
Værtsfamiliehåndbog ICYE

REJSETIPS OG REFUSION

Rejsetips og refusion

Hvis I eller jeres volontør deltager i aktiviteter med Dansk ICYE kan I få transport refunderet. For nogle arrangementer bliver transport kun dækket, hvis I er medlemmer af Dansk ICYE og lokalforeningen har valgt at refundere transport for den aktivitet. Se det enkelte arrangements beskrivelse for flere detaljer og kontakt arrangøren ved spørgsmål.

Medlemskab af Dansk ICYE koster 75kr. pr. kalenderår.

Bliv medlem

Refusion

Når I eller jeres volontør skal have penge for transport refunderet, skal I udfylde den følgende refusionsblanket og indsætte billeder af kvitteringer eller screenshots fra f.eks. mobil-billetter i samme dokument. Gem refusionssedlen som PDF, når den er udfyldt.

For transport i bil skal I vedlægge et screenshot af ruten fra Krak eller Google Maps, der tydligt viser antal kilometer.

Send en e-mail med refusionsblanketten til [email protected].
Betalinger bliver gennemgået en gang om ugen – refusionsdokumentet skal være i vores hænder senest torsdag morgen, men gerne tidligere.

Refusionsblanket (Word)
Refusionsblanket (docs)
Guide til refusion

Offentlig transport

Transport kan være dyrt i Danmark og derfor har vi lavet en guide, som volontørerne også har modtaget. Den indeholder mange informationer, men kan være et godt opslagsværk til de forskellige transportmuligheder, som findes i Danmark. Den fortæller om de forskellige muligheder for transport og rabatter.

Transportguide (ENG)

Som værtsfamilie må I meget gerne hjælpe jeres volontør med at finde den bedste løsning for dem, da I ofte kender til området og mulighederne bedre end vi gør.

  • Dansk ICYE refunderer kun pladsreservationer, hvis transporten i det aktuelle tog/bus overstiger 2 timer.
  • Husk at gem billetter eller tage screenshots, så du kan dokumentere dine udgifter.
  • Benyt ikke Rejsekort Anonymt, da du ikke kan dokumentere dine rejser fra Rejsekortets Selvbetjening.

I bil

Bruger I eller volontøren en bil til at komme til et arrangement i Dansk ICYE kan I få kilometerpenge, hvis transport bliver dækket for det pågældende arrangement. Parkeringsafgifter eller bøder refunderes ikke. Du får 1,50kr per kilometer. Din samlede refusion kan ikke overstige prisen på standard offentlig transport.

PRAKTISK INFORMATION

NemID og e-Boks

Når du bor i Danmark, skal du have NemID og aktivere din e-Boks. Volontøren skal også have dette og har muligvis brug for hjælp til at bestille det. Volontøren kan først oprette dette, når de har modtaget deres CPR-nummer.

Dansk ICYE har udviklet en beskrivelse af hvordan man får NemID og e-Boks og hvorfor man skal have det.

NemID og e-Boks

Sprogskole

Volontører på ESC-programmet: ESC-volontører får et online kursus tilbudt af EU. Derudover er der mulighed for at benytte sig af en lang række gratis tilbud og apps. Læs mere i dokumentet om sprogtilbud.

Volontører på ICYE-programmet: ICYE-volontører får 30-timers sprogkursus som en del af deres ophold. Dette er en del af deres program og Dansk ICYE betaler for diverse omkostninger inkl. depositum for et enkelt modul i sprogskolen. Volontøren vil få mere information om dette efter ankomst til Danmark. Vi anbefaler at de selv opsøger sprogtilbud herefter, for fortsat at lære mere dansk.

Sprogskole (ENG)

Kostpenge

Vi tilbyder op til 700 kr. om måneden til jer som værtsfamilie som tilskud til volontørens kost og logi hos jer. Det er ikke meningen at dette beløb skal dække alle de omkostninger, der er ved at have et ekstra menneske boende i jeres hus, men det er en lille hjælp og en påskyndelse af, at I har åbnet jeres hjem. Vi vil derfor bede om jeres kontonummer kort tid efter volontørens ankomst.

Volontørens lommepenge

Inden volontøren får CPR-nummer og en bankkonto, håber vi, at I vil være behjælpelige i forhold til volontørens lommepenge. Ofte overfører vi – efter aftale – volontørens lommepenge til værtsfamilien eller projektets konto, hvorefter I kan hæve pengene til volontøren.

Google maps

Dansk ICYE har et kort over nuværende volontører i Danmark samt inddelingen af organisationens lokalforeninger. Kortet er lavet til, at volontørerne nemt kan finde andre volontører i deres område eller i byer de har lyst til at besøge.

Markøren er placeret på volontørens arbejdsplads – ikke på det sted de bor. Volontørens kontaktinformation bliver kun tilføjet, hvis volontøren har givet tilladelse til dette.

Volontøren kan kontakte [email protected], hvis de ønsker at tilføje eller ændre information og billede. Kontaktpersonens navn og email er også tilføjet markøren.

Kortet er ikke offentligt tilgængeligt, men alle med linket kan se kortet. Vi opfordrer jer derfor til ikke at dele linket med andre end volontører, værtsfamilier og aktive medlemmer i Dansk ICYE. Derfor er linket heller ikke tilgængeligt her. Skriv til [email protected] eller jeres kontakt på Dansk ICYE’s sekretariat, hvis I ikke har modtaget kortet endnu, men gerne vil have adgang til det.

Navn og informationer på volontøren bliver kun delt, hvis de har accepteret dette. Det kan derfor være, at der ikke er kontaktoplysninger på en volontør nær dig.

NYHEDER

Nyheder

Dansk ICYE har et ugentligt nyhedsbrev, der hedder INTERNUS. Her bliver der hver uge fremhævet nyheder i organisationen og man kan se en liste med kommende arrangementer i organisationens lokalforeninger. Vi opfordrer jer til at modtage nyhedsbrevet, da I nemt kan holde øje med gode tilbud om arrangementer for både jer og jeres volontør og I kan hjælpe jeres volontør med at huske på deadlines bl.a. i forbindelse med ICYE’s lejre eller opfordre dem til at deltage i de sociale arrangementer.

Tilmeld dig her

Du har også mulighed for selv at holde øje med kommende arrangementer. Dette kan du gøre via kalenderen på hjemmesiden eller ved at følge vores eller din lokalforenings Facebookside. Dem finder du ved at klikke videre på linkene herunder.

Dansk ICYE
Nordjylland
Midtjylland
Sydjylland
Fyn
Sjælland
Hovedstaden