Vi har ét program, der kan sende dig afsted som frivillig i USA – nemlig vores ICYE-program. ICYE-programmet er vores lange program, hvor du enten er afsted i 6 eller 12 måneder.

Her kan du arbejde med personer med forskellige handicaps, f.eks. på et bosted for udviklingshæmmede. Der er også mulighed for at være på en kostskole for udsatte unge, på et kvindecenter for særligt udsatte kvinder eller i et suppekøkken, der hjælper lokale fattige med at få et måltid.

Du kan læse mere om projektmuligheder og meget andet, ved at klikke på linket herunder.

USA – Mulighedernes land

USA er kendetegnet for at være landet med de mange muligheder, eller The American Dream, som nogle betegner det. Denne betegnelse af landet er troen på, at alle medborgere, gennem hårdt arbejde og viljekraft, kan forbedre deres liv i forskellige henseender. The American Dream har for mange mennesker rundt om i verden været et ultimativt mål, og mange eksperter peger på, at det har givet andledning til megen indvandring i landet i 1980-1990’erne, hvorfor landet er en af verdens mest etnisk mangfoldige og multikulturelle nationer.

USA er verdens tredje største land både målt på areal (9,83 millioner km²) og befolkning (over 310 millioner). Den oprindelige befolkning var indianere, men de blev stærkt reduceret efter krigen mod europæerne i 1700 tallet. USA blev grundlagt af 13 britiske kolonier, men den 4. juli 1776 opnåede USA uafhængighed fra briterne, hvorfor den 4. juli idag er en stor amerikansk nationaldag, der fejres med fest og fyrværkeri. I løbet af det 19. og 20. århundrede blev 37 stater føjet til de oprindelige 13- derfor består USA idag af 50 stater. Landet er en af de mest magtfulde nationer og økonomier i hele verden. Over et spænd på mere end fem årtier, har økonomien opnået konstant vækst og inflation.

Frihedsgudinden, Golden-Gate broen og Yellowstone Nationalpark. USA er pakket med populære seværdigheder og turistmål, som er spændende at besøge. Men en af de mest oplevelsesrige ting ved landet er den etniske mangfoldighed. Mange ønsker at rejse verden rundt for at lære om forskellige kulturer, men USA byder på mange forskellige oprindelige kultursamfund, hvor du kan smage på mange af verdens forskellige kulturer. Store dele af South Carolina er fx koloniseret af afrikanere, store dele af Texas og New Mexico har et højt indbyggertal af Hispanics og Latinos og vestkysten er indvandret af mennesker fra Asien. Hvis du er interesseret i kultur, kan du i den grad undersøge, hvor i USA du kan finde store befolkningsgrupper fra et bestemt landeområde. Hvis du vil vide mere, kan du finde flere informationer på Globalis.

Hvad kan jeg lave i USA?

I de to dokumenter National Profile og Work Profil kan du læse om landet og om mulighederne for frivilligt arbejde skrevet af modtagerlandet selv, ICYE USA.

I deres National Profile har de skrevet om hvad du kan forvente af landet og kulturen. Læser du i deres Work Profile kan du bliver klogere på hvad du kan arbejde med.

ICYE-programmet

Med ICYE-programmet har du mulighed for at rejse enten 6 eller 12 måneder.

Det giver dig god mulighed for at få sproget og kulturen godt ind under huden og du får de bedste forudsætninger for at engagere dig i din værtsfamilie og i lokalsamfundet.

Pris

VarighedPris
6 månederkr. 34.500
12 månederkr. 44.000

Prisen dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.
Dansk ICYE er en non-for-profit organisation. Det betyder at hensigten med vores arbejde ikke er økonomisk overskud, hvorfor prisen du betaler, udelukkende går til reelle administrations- og programudgifter.

Inkluderet i prisen er:
  • Kost og logi
  • Lommepenge
  • Syge- ulykke- og ansvarsforsikring
  • Rejseomkostninger i modtagerlandet
  • Sprogkursus under opholdet
  • Hjælp til bestilling af forsikring, flybilletter og visum
  • Forberedelsesseminar inden afrejse
  • Minimum to seminarer under opholdet
  • Hjemkomstseminar efter endt ophold
  • National og international administration

Når du rejser på ICYE-programmet, betaler du ikke for at udføre frivilligt arbejde. Du betaler for, at organisationen bag dit ophold kan arrangere din rejse og stå til rådighed – både før, under og efter opholdet.

Nogle lande er “kvotalande”. Det betyder, at der er indgået en aftale, for at muliggøre solidarisk udveksling. Du kan spare 2.000 kr på prisen ved at vælge et kvotaland.


Hvor kan jeg komme hen?