Om USA
Projekter
Det lange program

Vil du opleve din American Dream? Vi har ét program, der kan sende dig afsted som frivillig i USA – nemlig ICYE-programmet. Dette er vores lange program, hvor du enten er afsted i 6 eller 12 måneder.

I USA har flere forskellige levefællesskaber for personer med handicaps brug for frivillige som dig.

Oplev mulighedernes land

USA er kendetegnet for at være landet med de mange muligheder, hvor man kan udleve The American Dream, som nogle betegner det. Denne betegnelse af landet er troen på, at alle medborgere, gennem hårdt arbejde og viljekraft, kan forbedre deres liv i forskellige henseender. The American Dream har for mange mennesker rundt om i verden været et ultimativt mål, og mange eksperter peger på, at det har givet andledning til megen indvandring i landet i 1980-1990’erne, hvorfor landet er en af verdens mest etnisk mangfoldige og multikulturelle nationer.

USA er verdens tredje største land både målt på areal (9,83 millioner km²) og befolkning (over 310 millioner). Den oprindelige befolkning var indianere, men de blev stærkt reduceret efter krigen mod europæerne i 1700 tallet. USA blev grundlagt af 13 britiske kolonier, men den 4. juli 1776 opnåede USA uafhængighed fra briterne, hvorfor den 4. juli idag er en stor amerikansk nationaldag, der fejres med fest og fyrværkeri. I løbet af det 19. og 20. århundrede blev 37 stater føjet til de oprindelige 13- derfor består USA idag af 50 stater. Landet er en af de mest magtfulde nationer og økonomier i hele verden. Over et spænd på mere end fem årtier, har økonomien opnået konstant vækst og inflation.

Frihedsgudinden, Golden-Gate broen og Yellowstone Nationalpark. USA er pakket med populære seværdigheder og turistmål, som er spændende at besøge. Men en af de mest oplevelsesrige ting ved landet er den etniske mangfoldighed. Mange ønsker at rejse verden rundt for at lære om forskellige kulturer, men USA byder på mange forskellige oprindelige kultursamfund, hvor du kan smage på mange af verdens forskellige kulturer. Store dele af South Carolina er fx koloniseret af afrikanere, store dele af Texas og New Mexico har et højt indbyggertal af Hispanics og Latinos og vestkysten er indvandret af mennesker fra Asien. Hvis du er interesseret i kultur, kan du i den grad undersøge, hvor i USA du kan finde store befolkningsgrupper fra et bestemt landeområde. Hvis du vil vide mere, kan du finde flere informationer på Globalis.

Projekter i USA

Hver ICYE-organisation udarbejder deres egen National Profile og Work Profile, så du kan høre mere om landet og de opgaver du kan udføre fra modtagerorganisationen selv.

I landets National Profile kan du læse om landet og kulturen og i deres Work Profile kan du finde de projekter du kan søge.

National Profile
Work Profile

ICYE’s internationale side har også en database, der kan vise dig aktuelle projekter i de forskellige lande. Herinde bliver projekterne hurtigst opdateret. Klik på linket nedenfor for at orientere dig i de opslåede projekter i USA.

ICYE-programmet

Det lange program

Med ICYE-programmet har du mulighed for at rejse enten 6 eller 12 måneder.

Her får du en dybere indsigt i kulturen ved at være afsted i længere tid samt et længere forløb på dit ønskede projekt, så du rigtig kan lære det at kende og føle dig hjemme. Du har også god mulighed for at få sproget godt ind under huden og du får de bedste forudsætninger for at engagere dig i din værtsfamilie og i lokalsamfundet.

Prisen dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.

Dansk ICYE er en non-for-profit organisation. Det betyder at hensigten med vores arbejde ikke er økonomisk overskud, hvorfor prisen du betaler, udelukkende går til reelle administrations- og programudgifter.

Nogle lande er “kvotalande”. Det betyder, at der er indgået en aftale, for at muliggøre solidarisk udveksling. Du kan spare 2.000 kr. på prisen ved at vælge et kvotaland.

Aktuelle kvotalande

Når du rejser på ICYE-programmet, betaler du ikke for at udføre frivilligt arbejde. Du betaler for, at organisationen bag dit ophold kan arrangere din rejse og stå til rådighed – både før, under og efter opholdet.

Læs mere om ICYE-programmet
Priser 2022/2023
6 måneder
12 måneder
USA
34.500 kr.
44.000 kr.

Inkluderet i prisen

  • Kost og logi
  • Lommepenge
  • Syge- ulykke- og ansvarsforsikring
  • Rejseomkostninger i modtagerlandet

  • Sprogkursus under opholdet

  • Hjælp til bestilling af forsikring, flybilletter og visum

  • Forberedelsesseminar inden afrejse

  • Minimum to seminarer under opholdet

  • Hjemkomstseminar efter endt ophold

  • National og international administration

Hvor kan jeg komme hen?