Bliv frivillig i USA på ICYE-programmet

Vi har et program, der kan sende dig afsted som frivillig i USA – nemlig vores ICYE-program. ICYE-programmet er vores long-term program, hvor du enten er afsted i 6 eller 12 måneder. Du kan læse mere om projektmuligheder og meget andet, ved at klikke på linket herunder.


USA – Mulighedernes land

USA er kendetegnet for at være landet med de mange muligheder, eller The American Dream, som nogle betegner det. Denne betegnelse af landet er troen på, at alle medborgere, gennem hårdt arbejde og viljekraft, kan forbedre deres liv i forskellige henseender. The American Dream har for mange mennesker rundt om i verden været et ultimativt mål, og mange eksperter peger på, at det har givet andledning til megen indvandring i landet i 1980-1990’erne, hvorfor landet er en af verdens mest etnisk mangfoldige og multikulturelle nationer.

USA er verdens tredje største land både målt på areal (9,83 millioner km²) og befolkning (over 310 millioner). Den oprindelige befolkning var indianere, men de blev stærkt reduceret efter krigen mod europæerne i 1700 tallet. USA blev grundlagt af 13 britiske kolonier, men den 4. juli 1776 opnåede USA uafhængighed fra briterne, hvorfor den 4. juli idag er en stor amerikansk nationaldag, der fejres med fest og fyrværkeri. I løbet af det 19. og 20. århundrede blev 37 stater føjet til de oprindelige 13- derfor består USA idag af 50 stater. Landet er en af de mest magtfulde nationer og økonomier i hele verden. Over et spænd på mere end fem årtier, har økonomien opnået konstant vækst og inflation. Landet tegner sig for 2/5 af den globale militærudgift og er en førende politisk kraft i verden.

Frihedsgudinden, Golden-Gate broen og Yellowstone Nationalpark. USA er pakket med populære seværdigheder og turistmål, som er spændende at besøge. Men en af de mest oplevelsesrige ting ved landet er den etniske mangfoldighed. Mange ønsker at rejse verden rundt for at lære om forskellige kulturer, men USA byder på mange forskellige oprindelige kultursamfund, hvor du kan smage på mange af verdens forskellige kulturer. Store dele af South Carolina er fx kolonairiseret af afrikanere, store dele af Texas og New Mexico har et højt indbyggertal af Hispanics og Latinos og vestkysten er indvandret af mennesker fra Asien. Hvis du er interesseret i kultur, kan du i den grad undersøge, hvor i USA du kan finde store befolkningsgrupper fra et bestemt landeområde. Hvis du vil vide mere, kan du finde flere informationer på Globalis.

Mangler du inspiration?

Længere oppe finder du vores Pinterest. Her har vi samlet spændende ting omkring at være frivillig. Du kan fx se tidligere frivilliges billeder, billeder af forskellige landes madkultur, traditioner og spændende artikler. Klik ind på vores Pinterest for oven og bliv inspirere til at blive frivillig!

ICYE i verden