Ungdomsudveksling er for dig, der gerne vil rejse som del af en gruppe i kort tid i Europa.
Se aktuelle ungdomsudvekslinger nederst på siden.

Erasmus+
Send information Bliv medlem

Ungdomsudveksling hører under Erasmus+ programmet og er rettet mod unge i alderen 18-30 år. Ungdomsudvekslinger giver mulighed for, at unge mennesker fra forskellige lande kan mødes og lave et projekt i op til 21 dage. En ungdomsudveksling kan eksempelvis indeholde workshops, debatter, motion, rollespil og udendørsaktiviteter, der er planlagt og udført af unge. Den giver mulighed for, at deltagerne kan udvikle kompetencer, blive bevidst omkring socialt relevante emner/temaer, udforske nye kulturer, vaner og livstile og styrke værdier såsom solidaritet, demokrati og venskab. Ungdomsudvekslinger har fokus på, at deltagerne lærer gennem non-formelle læringsmetoder.

Deltagere har sagt følgende omkring ungdomsudvekslinger:
Ungdomsudveksling

”Normalt vil man opleve et nyt land og dennes kultur og beboere ved at besøge landet. Man vil i de fleste tilfælde se deres seværdigheder, læse om landets nøgletal, høre sproget og smage maden, før man taler med de lokale. Jeg synes, det unikke ved en Youth Exchange er, at her vender man tingene om og lærer om landet og kulturen gennem samtaler i stedet. Man taler om, hvad de brænder, for og hvad der bekymrer dem, og igennem disse samtaler får man en helt særlig kulturforståelse”Malte

Ungdomsudvekslinger skaber relationer på tværs af lande, hjælper dig med at udvikle softskills, som du kan arbejde videre med når du kommer hjem og udover det så gør de dig glad i låget (:
Jeg deltog selv i projektet Countryside Magic i Georgien tilbage i september [2017], synes det var en stor oplevelse som jeg kigger tilbage på med glæde og kan ikke vente til jeg en dag skal på ungdomsudveksling igen (:
– Malthe Maasbøl, 2018

Billede: © Utskhography 2017
Aktuelle ungdomsudvekslinger

Herunder finder du en liste over kommende ungdomsudvekslinger, som du kan ansøge om at komme med på. Har du yderligere spørgsmål til ungdomsudvekslingen, skal du ikke tøve med at kontakte os. Vi hjælper dig gerne med at få svar på dine spørgsmål.

Taste of Europe – Grækenland

16. – 23. september 2018

Om ungdomsudvekslingen

Målet med ungdomsudvekslingen er at kombinere kulturarv i gastronomi med noget mere moderne og globaliseret under sloganet “Our heritage: where the past meets the future”.

ALLE PLADSER OPTAGET


 • Pladser: 5 deltagere og 1 deltagende leder
 • Alder: 18 – 30 år
 • By: Xylokastro, Corinth, Grækenland
 • Ansøgningsfrist: 12. august
 • Datoer: 16. – 23. september

Målet for ungdomsudvekslingen er:

 • at vise regionale eller national gastronomi fra de deltagene lande
 • opbygge regionale identiteter ved at gøre madtraditioner tydelige
 • udvikle viden om bredere madkoncepter for en sund og bæredygtig livsstil
 • dele viden med de andre deltagere om regional gastronomi og typiske lokale produkter fra hvert land
 • finde ligheder mellem vores traditioner, vaner og produkter
 • tænke over gastronomiens fremtid i Europa
 • promovere brugen af mad som et instrument til at skabe interkulturel forståelse i håbet om at forbedre interaktioner, tolerance og nyde nationer og kultures forskelligheder

Du vil deltage sammen med unge fra Spanien, Italien, Portugal, Letland, Slovakiet, Sverige, Holland og selvfølgelig Grækenland.

Har du lyst til at benytte dig af færdighederne fra ungdomsudvekslingen når du kommer hjem, har du mulighed for at være med i Restaurant Intercult – Dansk ICYE’s planlægger- og madlavergruppe på de fire årlige lejre.

Lederens rolle

Som leder vil du hovedsageligt stå for at modtage og samle information og herefter sørge for, at de andre 5 deltagere bliver informeret. Du deltager i ungdomsudvekslingens emne på lige fod med de andre deltagere.

Praktik information

Kost og logi er inkluderet. Rejseomkostninger er også dækket – dog skal man holde sig inden for et budget for at undgå delvis selvbetaling. Inden afrejse er det påkrævet at deltage i en kort forberedelse med Dansk ICYE.

Ansøgning

 • For at ansøge skal du være medlem af Dansk ICYE Bliv medlem
 • Dernæst skal du udfylde et ansøgningsskema for ungdomsudvekslinger. Det finder du her: Ansøgningsskemaer. Du skal også skrive en motiveret ansøgning. Disse to skal du sende til os på [email protected]

Læs mere om ungdomsudvekslinger her: Erasmus+ Ungdomsudveksling – Uddannelses- og Forskningsministeriets hjemmeside.