Ungdomsudveksling hører under Erasmus+ programmet gennem EU og er rettet mod unge i alderen 18-30 år. Ungdomsudvekslinger giver mulighed for, at unge mennesker fra forskellige lande kan mødes og lave et projekt i op til 21 dage.

En ungdomsudveksling kan eksempelvis indeholde workshops, debatter, motion, rollespil og udendørsaktiviteter, der er planlagt og udført af unge. Den giver mulighed for, at deltagerne kan udvikle kompetencer, blive bevidst omkring socialt relevante emner/temaer, udforske nye kulturer, vaner og livstile og styrke værdier såsom solidaritet, demokrati og venskab. Ungdomsudvekslinger har fokus på, at deltagerne lærer gennem non-formelle læringsmetoder.

Ungdomsudvekslinger bliver kun periodisk udbudt

Her på siden kan du se de ungdomsudvekslinger, som vi er med til at organisere eller som vi gerne vil fremhæve på vegne af vores samarbejdspartnere. Det du ser på denne side er derfor kun et lille udpluk af de tilgængelige ungdomsudvekslinger.

Normalt vil man opleve et nyt land og dennes kultur og beboere ved at besøge landet. Man vil i de fleste tilfælde se deres seværdigheder, læse om landets nøgletal, høre sproget og smage maden, før man taler med de lokale. Jeg synes, det unikke ved en Youth Exchange er, at her vender man tingene om og lærer om landet og kulturen gennem samtaler i stedet. Man taler om, hvad de brænder, for og hvad der bekymrer dem, og igennem disse samtaler får man en helt særlig kulturforståelse

Billeder: © Utskhography 2017

Malthe Maasbøl, Georgien 2017

Ungdomsudvekslinger skaber relationer på tværs af lande, hjælper dig med at udvikle softskills, som du kan arbejde videre med når du kommer hjem og udover det så gør de dig glad i låget (:

Jeg deltog selv i projektet Countryside Magic i Georgien tilbage i september [2017], synes det var en stor oplevelse som jeg kigger tilbage på med glæde og kan ikke vente til jeg en dag skal på ungdomsudveksling igen (:

Aktuelle ungdomsudvekslinger

Herunder finder du en liste over kommende ungdomsudvekslinger, som du kan ansøge om at komme med på. Har du yderligere spørgsmål til ungdomsudvekslingen, skal du ikke tøve med at kontakte os. Vi hjælper dig gerne med at få svar på dine spørgsmål.

LOVE ACROSS BORDERS – Youth Exchange i naturskønne omgivelser

Denne ungdomsudveksling kan nu lade sig gøre!

Du kan finde de nye datoer og informationen om udvekslingen herunder.

Kom med på en Youth Exchange i naturskønne omgivelser på Sjælland.

Her vil du sammen med unge fra Spanien, Østrig og Tyrkiet udforske det helt store emne: KÆRLIGHED – både i romantiske forhold såvel som KÆRLIGHED til sig selv, familie og venner.

Gennem kreativitet, bevægelse og diskussioner vil vi blive klogere på, hvordan vi selv forstår og udtrykker KÆRLIGHED samtidig med at vi lader os inspirere af hvordan unge fra forskellige kulturer gør det samme.

Ungdomsudvekslingen finder sted d. 10. til d. 17. oktober 2021 i kulturhuset ”Makvärket”, Knabstrup, med unge fra Danmark, Spanien, Tyrkiet, Azerbaijan og Østrig.

Der er 4 ledige pladser til danske deltagende. Du skal være mellem 19 og 30 for at deltage.

Ungdomsudvekslingen skal både være et trygt forum til at kunne dele, diskutere og lære fra hinanden, men deltagerne vil også blive opfordret til at udforske kærlighed og forhold i en mere fysisk og kreativ form med hjælp fra tantrayoga, fri dans, bevægelse, acroyoga, og maleri.

Find planen for ugen i infopack’en. Her finder du også en pakkeliste og mere information omkring udvekslingen.

Infopack

Ses vi? Prik gerne dine venner på skulderen, hvis du tror ”LOVE ACROSS BORDERS” er noget for dem.