Ungdomsudveksling er for dig, der gerne vil rejse som del af en gruppe i kort tid i Europa.
Se aktuelle ungdomsudvekslinger nederst på siden.

Erasmus+
Send information Bliv medlem

Ungdomsudveksling hører under Erasmus+ programmet og er rettet mod unge i alderen 18-30 år. Ungdomsudvekslinger giver mulighed for, at unge mennesker fra forskellige lande kan mødes og lave et projekt i op til 21 dage. En ungdomsudveksling kan eksempelvis indeholde workshops, debatter, motion, rollespil og udendørsaktiviteter, der er planlagt og udført af unge. Den giver mulighed for, at deltagerne kan udvikle kompetencer, blive bevidst omkring socialt relevante emner/temaer, udforske nye kulturer, vaner og livstile og styrke værdier såsom solidaritet, demokrati og venskab. Ungdomsudvekslinger har fokus på, at deltagerne lærer gennem non-formelle læringsmetoder.

Deltagere har sagt følgende omkring ungdomsudvekslinger:
Ungdomsudveksling

”Normalt vil man opleve et nyt land og dennes kultur og beboere ved at besøge landet. Man vil i de fleste tilfælde se deres seværdigheder, læse om landets nøgletal, høre sproget og smage maden, før man taler med de lokale. Jeg synes, det unikke ved en Youth Exchange er, at her vender man tingene om og lærer om landet og kulturen gennem samtaler i stedet. Man taler om, hvad de brænder, for og hvad der bekymrer dem, og igennem disse samtaler får man en helt særlig kulturforståelse”

Malte

Ungdomsudvekslinger skaber relationer på tværs af lande, hjælper dig med at udvikle softskills, som du kan arbejde videre med når du kommer hjem og udover det så gør de dig glad i låget (:
Jeg deltog selv i projektet Countryside Magic i Georgien tilbage i september [2017], synes det var en stor oplevelse som jeg kigger tilbage på med glæde og kan ikke vente til jeg en dag skal på ungdomsudveksling igen (:
– Malthe Maasbøl, 2018

Billede: © Utskhography 2017


Aktuelle ungdomsudvekslinger

Herunder finder du en liste over kommende ungdomsudvekslinger, som du kan ansøge om at komme med på. Har du yderligere spørgsmål til ungdomsudvekslingen, skal du ikke tøve med at kontakte os. Vi hjælper dig gerne med at få svar på dine spørgsmål.

Earth Consciousness

Ansøgningsfrist 8. juli 2019

• DATO: 27. juli – 4. august
• ALDER: 18-28 år
• STED: Ærø
• ANSØGNINGSFRIST: d. 8 juli

Vil du også gerne lære mere om hvordan man implementerer en bæredygtig livsstil, mens du vandrer gennem Danmarks Ø-natur? Dansk ICYE afholder en 10-dages ungdomsudveklsing på Ærø, hvor vi skal vandre, sove i shelters, spise mad over bålet, og deltage i bæredygtige workshops i samarbejde med lokale.

Projektet går ud på, at vi skal udforske hvordan vi kan formindske vores CO2-aftryk og samtidig udarbejde inspirerende oplæg, som senere skal præsenteres i diverse hjemlande.

Ungdomsudvekslingen er i samarbejde med spanske, østrigske, og georgiske deltagere.

Der er plads til 5 danske deltagere med hjertebank for bæredygtig livstil.

Kontakt Kathrine på o[email protected] for mere information og for at få ansøgningsskemaet.

Rejseudgifter, kost og logi bliver betalt af Erasmus+


Læs mere om ungdomsudvekslinger her: Erasmus+ Ungdomsudveksling – Uddannelses- og Forskningsministeriets hjemmeside.