Om Uganda
Projekter
Det lange program
Det korte program

I Uganda har du en gylden mulighed, hvis du interesserer dig for at arbejde med børn. Her er nemlig mange projekter, hvor du får lov til at hjælpe til i institutioner som skoler. Men er du mere til at arbejde i en organisation eller med dyr, så er der også mulighed for dette.

Hvis du vil til Uganda har du to muligheder for at komme af sted. Enten på vores langvarige program, ICYE, eller vores kortvarige program, STePs.

Oplev Afrikas perle

Uganda er i flere årtier blevet kaldt for Afrikas perle, fordi det er et frodigt land med unik natur og fantastisk dyreliv. Desværre kendetegner mange landet med en voldsom historie og diktaturstyre. Efter mere end ét årti med fred er turisterne dog begyndt at vende tilbage, dyrelivet er igen på vej mod toppen og naturen kan igen vises fra sin aller flotteste side. Løver, chimpanser og flodheste. Tropiske regnskove, store vandfald og snebeklædte bjerge. 30 forskellige sprog, den smukke og forskelligartede natur og den gæstfrie kultur er det vi idag ser, og er det, der fortsat giver landet sit navn, Afrikas Perle.

I Uganda er det værd at besøge det kæmpe Murchison vandfald. Verdens længste flod Nilen udspringer i Uganda, og Nilens styrke ses bedst ved dette vandfald. Andre naturoplevelser, der er værd at besøge, er Lake Victoria. Lake Victoria strækker sig ind over landegrænserne til Kenya og Tanzania, og er verdens største tropiske sø. Ud over at være hjemsted for denne overdårdige natur, er Uganda hjemsted for cirka halvdelen af verdens bjerggorillaer. Som turist kan man opleve disse gorillaer i to forskellige national parker; Bwindi Impenetrable National Park med en stor rigdom af flora og fauna eller Mgahinga Gorilla National Park, der har fantastiske udsigter til dramatiske vulkaner.

I Uganda lever der knap 40 millioner indbyggere, hvor 51% lever under den internationale fattigdomsgrænse på $1,25 pr. dag. U-landshjælp og regeringen kæmper dog for at mindske dette tal, ved blandt andet at forhøje eksportproduktionen. Den vigtigste næringsgren i landet er jordbruget med primære eksportvare så som kaffe, te, bomuld, vanilje, majs og blomster. Hvis du vil læse mere om Afrikas perle, kan du finde flere informationer på Globalis.

Projekter i Uganda

Hver ICYE-organisation udarbejder deres egen National Profile og Work Profile, så du kan høre mere om landet og de opgaver du kan udføre fra modtagerorganisationen selv.

I landets National Profile kan du læse om landet og kulturen og i deres Work Profile kan du finde de projekter du kan søge.

National Profile
Work Profile

ICYE’s internationale side har også en database, der kan vise dig aktuelle projekter i de forskellige lande. Herinde bliver projekterne hurtigst opdateret, og du kan både se projekter til det lange program og til det korte program. Klik på linkene nedenfor for at orientere dig i de opslåede projekter i Uganda.

BLIV INSPIRERET

Klik her for at læse om Marbellas ophold i Uganda (2019)

ICYE-programmet

Det lange program

Med ICYE-programmet har du mulighed for at rejse enten 6 eller 12 måneder.

Her får du en dybere indsigt i kulturen ved at være afsted i længere tid samt et længere forløb på dit ønskede projekt, så du rigtig kan lære det at kende og føle dig hjemme. Du har også god mulighed for at få sproget godt ind under huden og du får de bedste forudsætninger for at engagere dig i din værtsfamilie og i lokalsamfundet.

Prisen dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.

Dansk ICYE er en non-for-profit organisation. Det betyder at hensigten med vores arbejde ikke er økonomisk overskud, hvorfor prisen du betaler, udelukkende går til reelle administrations- og programudgifter.

Nogle lande er “kvotalande”. Det betyder, at der er indgået en aftale, for at muliggøre solidarisk udveksling. Du kan spare 2.000 kr. på prisen ved at vælge et kvotaland.

Aktuelle kvotalande

Når du rejser på ICYE-programmet, betaler du ikke for at udføre frivilligt arbejde. Du betaler for, at organisationen bag dit ophold kan arrangere din rejse og stå til rådighed – både før, under og efter opholdet.

Læs mere om ICYE-programmet
Priser 2022/2023
6 måneder
12 måneder
Uganda
25.500 kr.
33.500 kr.

Inkluderet i prisen

 • Kost og logi
 • Lommepenge
 • Syge- ulykke- og ansvarsforsikring
 • Rejseomkostninger i modtagerlandet

 • Sprogkursus under opholdet

 • Hjælp til bestilling af forsikring, flybilletter og visum

 • Forberedelsesseminar inden afrejse

 • Minimum to seminarer under opholdet

 • Hjemkomstseminar efter endt ophold

 • National og international administration

STePs-programmet

Det korte program

Med STePs (Short Term Programmes) har du mulighed for at rejse mellem 4 og 16 uger. Programmet giver dig friheden til at bestemme, hvornår du vil af sted.

Programmet er perfekt til dig der ønsker et kortere ophold, gerne vil afsted med kort varsel eller har brug for fleksible start- og slutdatoer. Programmet er også at ideelt til at kombinere med en rygsæksrejse, hvor du tager et længere stop, der giver dig en dybere indsigt i kulturen.

Prisen for et STePs-ophold dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.

Dansk ICYE er en non-for-profit organisation. Det betyder at hensigten med vores arbejde ikke er økonomisk overskud, hvorfor prisen du betaler, udelukkende går til reelle administrations- og programudgifter.

Hvis du vælger flere projekter – evt. i forskellige lande – giver vi dig en rabat på 2.000 kr. pr. projekt udover det første projekt.

Læs mere om STePs-programmet
Programår 2021/2022
Varighed Pris
4 uger kr. 7.200
5 uger kr. 7.680
6 uger kr. 8.150
7 uger kr. 8.620
8 uger kr. 9.090
9 uger kr. 9.570
10 uger kr. 10.040
11 uger kr. 10.510
12 uger kr. 10.980
13 uger kr. 11.460
14 uger kr. 11.930
15 uger kr. 12.400
16 uger kr. 12.870

Inkluderet i prisen

 • Vejledning om ansøgning og lande samt hjælp til at søge visum og finde projekter
 • Forberedelsesseminar inden afrejse

 • Rejseomkostninger i modtagerlandet

 • Kost og logi

 • Hjemkomstseminar efter endt ophold
 • National og international administration
 • Hjælp til bestilling af forsikring og flybilletter

Hvor kan jeg komme hen?