Du har to muligheder for at blive frivillig i Tanzania

Dansk ICYE har to forskellige programmer, hvor du kan rejse ud som frivillig. Det korte program, kaldet STePs-programmet, løber fra minimum 4 uger op til maksimum 16 uger. Det lange program, kaldet ICYE-programmet, er enten 6 eller 12 måneder. Der er mange forskellige muligheder for at blive frivillig i Tanzania på et af de to programmer, og dem kan du læse mere om, ved at trykke på linkene nedenunder.Tanzania – et land med fantastiske naturoplevelser

Tanzania er beliggende på Afrikas østkyst og grænser op til Kenya, Uganda, Rwanda, Burundi, Congo, Zambia, Malawi og Mozambique samt til Det Indiske Ocean. Landet er hjemsted for snesevis af smukke naturoplevelser, deriblandt Afrikas højeste bjerg Kilimanjaro og de verdensberømte nationalparker Serengeti og Ngorongoro. Hvis du er interesseret i smuk natur, er Tanzania derfor lige et land for dig. Landet er også hjemsted for den autonome øgruppe Zanzibar, som er kendt for sine koraler og smukke strande. Når du har fri i et par dage i træk fra dit frivillige arbejde, kan du tage til Zanzibar og nyde de smukke bounty strande og det azurblå vand.

De smukke naturoplevelser genererer indtægter fra en stor turistsektor, der spiller en afgørende rolle for landets økonomi. Udover turistsektoren, er økonomien også baseret på landbrug, som tegner sig for mere end halvdelen af ​​landets BNP. Landbruget udgør ca. 85% af eksporten og giver arbejde til ca. 80% af arbejdsstyrken. Dog er Tanzania også et land, hvor den industrielle produktion af naturmineraler er steget markant de seneste år. Landet bliver mere og mere kendt for sine ædelstene, deriblandt guld og diamanter.

Selvom turister, landbrug og ædelstene lyder som et godt fundament for en god økonomi, er Tanzania fortsat et af verdens fattigste lande, og det er det udviklingsland, der modtager mest støtte fra Danmark. Der bor knap 52 milioner mennesker og består af mere end 130 forskellige stammer. Nogle stammer er meget store og udbredte over hele landet, mens andre er meget små og kan bestå af mindre end 1.000 mennesker. Den største stamme er “Sukuma”, der har mere end 5,5 millioner medlemmer. Hvis du vil vide mere om Tanzania, kan du finde flere informationer på Globalis.

Ann-Sophie på ICYE-programmet i Tanzania (2016-2017)

Mangler du inspiration?

Hvis du mangler inspiration til at tage det sidste skridt mod beslutningen om at blive frivillig i Tanzania kan du klikke dig ind på vores Pinterest øverst på denne side. På vores Pinterest har vi samlet forskellige ting omkring Tanzania. Du kan fx se tidligere frivilliges billeder, Tanzanias madkultur, smukke naturbilleder og spændende artikler. Du kan også tjekke tre forskellige volontørblogs ud fra tidligere frivillige.ICYE i verden