Bliv frivillig i Sydkorea med ICYE-programmet

Vi har et program, der kan sende dig afsted som frivillig i Sydkorea – nemlig vores ICYE-program. ICYE-programmet er vores long-term program, hvor du enten er afsted i 6 eller 12 måneder. Du kan læse mere om projektmuligheder og meget andet, ved at klikke på linket herunder.Sydkorea – fra gamle traditioner til teknologi og plastikkirugi

Sydkorea er et land i Østasien og er nabo til Kina, Japan og Nordkorea. Efter Anden Verdenskrig blev Korea delt i Nord- og Sydkorea som to uafhængige lande, hvor Sydkorea gik ud som et demokrati og Nordkorea forblev stærkt kommunistisk. Nord- og Sydkorea har indgået våbenhvile med hinanden, men grænsen mellem de to lande er stærkt bevogtet og er den mest prominente i verden.

I de sidste par årtier er Sydkoreas økonomi vokset betydeligt og landet er blev mere moderniseret og globaliseret. Landet er dog stadig loyal overfor sine konfusianske grundværdier, og mange dyrker den harmoni og balance, der er forbundet dertil. Befolkningen tæller over 50 millioner, hvoraf halvdelen af dem er troende – primært kristne eller buddhister. Der er religionsfrihed i landet, og derved kan du finde mange ateister i Sydkorea. Det er meget atypisk, at der er mange ateister i et asiatisk land, og derfor er Sydkoreas historie hen mod religionsfrihed meget spændende, og noget du med garanti kommer til at lære meget mere om, hvis du vil være frivillig i landet.

På trods af det store antal af ateister, er landet fyldt med fortryllende templer fra gammel tid, som i den grad er værd at besøge. Sydkoreas bjergrige tærran giver også andledning til mange flotte naturoplevelser, fx Seoraksan nationalpark, Hallasanbjerget eller Jirisanbjerget. Landet byder ikke kun på smukke templer og natur, men også på et livligt samfund, hvor Gangnam Style, traditionelt trommespil, historiske paladser og en traditionsrig, højteknologisk, østlig kultur finder sted. Sydkorea har udviklet sig fra at være et land præget af krig og fattigdom til at være mekka for teknologi, pop-musik og plastikkirurgi. Uddannelse er blevet en af de væsentligste succesparametre, og i dag fortsætter mere end 80% af alle koreanske gymnasieelever på universitetet. Konkurrencen om den prestigefyldte uddannelse og det velbetalte job er derfor benhård i landet. Hvis du vil vide mere om dette spændende land, kan du læse mere på Globalis.

Anna på ICYE-programmet i Sydkorea (2017-2018)

Mangler du inspiration?

Længere oppe finder du vores Pinterest. Her har vi samlet spændende ting omkring Sydkorea og de andre lande vi tilbyder projekter i. På Sydkorea opslagstavlen kan du blandt andet se tidligere frivilliges billeder, billeder af madkulturen, traditioner, spændende artikler og smuk natur. Klik ind på vores Pinterest og bliv inspireret til at blive frivillig!

Du kan også se hvad folk tidligere har lavet på vores inspirationsside. Her kan fortæller tidligere frivillige om deres oplevelser og frivillige arbejde i Sydkorea.

ICYE i verden