Du har to muligheder for at blive frivillig i Sydafrika

I Dansk ICYE har vi et short-term program og et long-term program for at blive frivillig i Sydafrika. Vores short-term program hedder STePs-programmet, og løber fra minimum 4 uger til maksimum 16 uger. Vores long-term program hedder ICYE-programmet og er enten på 6 eller 12 måneder. På de nedenstående links kan du læse mere om de to programmer, og finde ud af, hvilket program der passer bedst til dig.



Sydafrika – regnbuenationens land

Den Sydafrikanske Republik er et land beliggende på den sydlige spids af Afrika og har ca. 50 millioner indbyggere, hvoraf omkring 80% er kristne. Landet er kendt for en mangfoldighed i kulturer og sprog; der er 11 officielle sprog; 79,5% af befolkningen er af sort afrikansk afstamning; og landet har den største europæiske, indiske, og racemæssige samfundsblanding i Afrika.

Sydafrika er meget kendt for Apartheid og frihedbekæmperen Nelson Mandela. Apartheid var et system til sydamerikansk raceadskillelse, som løb fra 1948 til 1994. Systemet opdelte sorte og hvide mennesker, så de var stærkt separerede i samfundet og på offentlige steder så som i busser, på restauranter og i skoler. Efter Apartheidens ophør blev Sydafrika døbt ‘Rainbow Nation’. Dette hentyder til et multikulturalistisk samfund – uanset farve, race eller kultur, skal alle leve med lige vilkår; deraf en regnbue, som symboliserer en enhed af forskellige racer/farver. Idag bruger den vestlige verden også regnbuesymbolet, dog ikke som en enhed af forskellige racer/farver, men en enhed af forskellige seksuelle orienteringer (homoseksuelle, biseksuelle, transseksuelle, m.v.).

Sydafrika har den største og bedste økonomi i hele Afrika med en veludviklet indfrastruktur og stor råstofproduktion. Dog kæmper landet stadig med økonomiske udfordringer, så som en høj arbejdsløshed (25%) og en høj ulighed mellem rig og fattig. Landets største udfordring er dog sundheden, da der er en høj spredning af HIV/AIDS, hvor 10% af landets indbyggere er smittet.

Hvis du er interesseret i Sydafrikas historie og især Apartheid, finder du et museum om Apartheid og Nelson Mandelas hus i landets største by, Johannesburg. Hvis du er interesseret i natur, er der mange flotte muligheder især i områderne omkring Cape Town (Kapstaden). Her kan du fx se det fantastiske Taffelbjerg med den flade top, du kan besøge Clifton, som er et af verdens 10 bedste strande, du kan tage en vandretur til sydspidsen Kap Det Gode Håb, eller du kan tage til øen Robben, hvor Nelson Mandela sad fængslet i 18 af hans 27 fængselsår. Sydafrika bugner af attraktioner, der er værd at opleve, så du kommer ikke til at kede dig, hvis du vælger at blive frivillig i Sydafrika! Hvis du vil læse mere om Rainbow Nation, kan du finde flere informationer på Globalis.

Mangler du inspiration?

Længere oppe finder du vores Pinterest. Har har vi samlet forskellige ting omkring Sydafrika. Du kan fx se tidligere frivilliges billeder, Sydafrikansk madkultur, smukke naturbilleder og spændende artikler. Klik ind på vores Pinterest og bliv inspireret!

ICYE i verden