Om Sydafrika
Projekter
Det lange program
Det korte program

I Sydafrika er der projekter for enhver smag. Hvis du drømmer om at hjælpe til på en institution har du muligheden for det, men vil du hellere hjælpe til i mere administrative opgaver eller i forhold til natur, så har du også mulighed for det.

Der er to forskellige programmer, du kan rejse med, for at komme til Sydafrika. Det ene er et langvarigt program, kaldet ICYE-programmet, mens det andet er et kortvarigt program kaldet, STePs-programmet.

Oplev regnbuenationen

Den Sydafrikanske Republik er et land beliggende på den sydlige spids af Afrika og har ca. 50 millioner indbyggere, hvoraf omkring 80% er kristne. Landet er kendt for en mangfoldighed i kulturer og sprog; der er 11 officielle sprog; 79,5% af befolkningen er af sort afrikansk afstamning; og landet har den største europæiske, indiske, og racemæssige samfundsblanding i Afrika.

Sydafrika er kendt for Apartheid og frihedskæmperen Nelson Mandela. Apartheid var et system til sydamerikansk raceadskillelse, som løb fra 1948 til 1994. Systemet opdelte sorte og hvide mennesker, så de var stærkt separerede i samfundet og på offentlige steder så som i busser, på restauranter og i skoler. Efter Apartheidens ophør blev Sydafrika kendt som ‘the Rainbow Nation’. Dette hentyder til et multikulturelt samfund – uanset farve, race eller kultur, skal alle leve med lige vilkår; deraf en regnbue, som symboliserer en enhed af forskellige racer/farver.

Sydafrika har den største og mest stabile økonomi i hele Afrika med en veludviklet infrastruktur og stor råstofproduktion. Dog kæmper landet stadig med økonomiske udfordringer, så som en høj arbejdsløshed (25%) og en høj ulighed mellem rig og fattig. Én af landets største udfordringer er dog sundheden, da der er en høj spredning af HIV/AIDS, hvor 10% af landets indbyggere er smittet.

Hvis du er interesseret i Sydafrikas historie og især Apartheid, finder du et museum om Apartheid og Nelson Mandelas hus i landets største by, Johannesburg. Hvis du er interesseret i natur, er der mange flotte muligheder især i områderne omkring Cape Town. Her kan du fx se det fantastiske Taffelbjerg med den flade top, du kan besøge Clifton, som er et af verdens 10 bedste strande, du kan tage en vandretur til sydspidsen Kap Det Gode Håb, eller du kan tage til øen Robben, hvor Nelson Mandela sad fængslet i 18 af hans 27 fængselsår. Sydafrika bugner af attraktioner, der er værd at opleve, så du kommer ikke til at kede dig, hvis du vælger at blive frivillig i Sydafrika! Hvis du vil læse mere om Rainbow Nation, kan du finde flere informationer på Globalis.

Projekter i Sydafrika

Hver ICYE-organisation udarbejder deres egen National Profile og Work Profile, så du kan høre mere om landet og de opgaver du kan udføre fra modtagerorganisationen selv.

I landets National Profile kan du læse om landet og kulturen og i deres Work Profile kan du finde de projekter du kan søge.

National Profile
Work Profile

ICYE’s internationale side har også en database, der kan vise dig aktuelle projekter i de forskellige lande. Herinde bliver projekterne hurtigst opdateret, og du kan både se projekter til det lange program og til det korte program. Klik på linkene nedenfor for at orientere dig i de opslåede projekter i Sydafrika.

ICYE-programmet

Det lange program

Med ICYE-programmet har du mulighed for at rejse enten 6 eller 12 måneder.

Her får du en dybere indsigt i kulturen ved at være afsted i længere tid samt et længere forløb på dit ønskede projekt, så du rigtig kan lære det at kende og føle dig hjemme. Du har også god mulighed for at få sproget godt ind under huden og du får de bedste forudsætninger for at engagere dig i din værtsfamilie og i lokalsamfundet.

Prisen dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.

Dansk ICYE er en non-for-profit organisation. Det betyder at hensigten med vores arbejde ikke er økonomisk overskud, hvorfor prisen du betaler, udelukkende går til reelle administrations- og programudgifter.

Nogle lande er “kvotalande”. Det betyder, at der er indgået en aftale, for at muliggøre solidarisk udveksling. Du kan spare 2.000 kr. på prisen ved at vælge et kvotaland.

Aktuelle kvotalande

Når du rejser på ICYE-programmet, betaler du ikke for at udføre frivilligt arbejde. Du betaler for, at organisationen bag dit ophold kan arrangere din rejse og stå til rådighed – både før, under og efter opholdet.

Læs mere om ICYE-programmet
Priser 2022/2023
6 måneder
12 måneder
Sydafrika
25.500 kr.
38.000 kr.

Inkluderet i prisen

 • Kost og logi
 • Lommepenge
 • Syge- ulykke- og ansvarsforsikring
 • Rejseomkostninger i modtagerlandet
 • Sprogkursus under opholdet
 • Hjælp til bestilling af forsikring, flybilletter og visum

 • Forberedelsesseminar inden afrejse

 • Minimum to seminarer under opholdet

 • Hjemkomstseminar efter endt ophold

 • National og international administration

STePs-programmet

Det korte program

Med STePs (Short Term Programmes) har du mulighed for at rejse mellem 4 og 16 uger. Programmet giver dig friheden til at bestemme, hvornår du vil af sted.

Programmet er perfekt til dig der ønsker et kortere ophold, gerne vil afsted med kort varsel eller har brug for fleksible start- og slutdatoer. Programmet er også at ideelt til at kombinere med en rygsæksrejse, hvor du tager et længere stop, der giver dig en dybere indsigt i kulturen.

Prisen for et STePs-ophold dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.

Dansk ICYE er en non-for-profit organisation. Det betyder at hensigten med vores arbejde ikke er økonomisk overskud, hvorfor prisen du betaler, udelukkende går til reelle administrations- og programudgifter.

Hvis du vælger flere projekter – evt. i forskellige lande – giver vi dig en rabat på 2.000 kr. pr. projekt udover det første projekt.

Læs mere om STePs-programmet
Programår 2021/2022
Varighed Pris
4 uger kr. 7.580
5 uger kr. 8.230
6 uger kr. 8.890
7 uger kr. 9.550
8 uger kr. 10.210
9 uger kr. 10.870
10 uger kr. 11.530
11 uger kr. 12.190
12 uger kr. 12.850
13 uger kr. 13.500
14 uger kr. 14.160
15 uger kr. 14.820
16 uger kr. 15.480

Inkluderet i prisen

 • Vejledning om ansøgning og lande samt hjælp til at søge visum og finde projekter
 • Forberedelsesseminar inden afrejse
 • Rejseomkostninger i modtagerlandet
 • Kost og logi
 • Hjemkomstseminar efter endt ophold
 • National og international administration
 • Hjælp til bestilling af forsikring og flybilletter

Hvor kan jeg komme hen?