Du kan passe børn på et børnehjem i Kenya, være fodboldtræner for et hold af gadebørn i Marokko, bygge et plejehjem i Nepal eller beskytte dyrelivet i Costa Rica. STePs-programmet er Dansk ICYEs korte program, hvor du kan rejse mellem 4-16 uger. På STePs-programmet har du friheden til at bestemme, hvornår du vil af sted og i hvor lang tid.

Prisen afhænger af hvilket land du vil til og hvor længe du vil være der. Derfor finder du priserne under hvert enkelt lands individuelle side.

4 til 16 uger

fleksibel afrejsedato

Projekter verden over

300+ projekter at vælge imellem

Om dig

Du skal være mellem 18-30 år for at rejse med STePs-programmet. Enkelte lande modtager dog også volontører under 18 og over 30 – som organisation har vi sendt i alle aldre mellem 16 og 70+. Kontakt sekretariatet og hør hvad der gør sig gældende for det land, du overvejer at rejse til.

STePs-programmet er ICYE’s korte program, hvor du kan rejse mellem 4-16 uger. Mange af vores volontører vælger at kombinere programmet med en rygsækrejse, og denne kombination er med til at give et godt helhedsindtryk af landet og en dybere indsigt i dets kultur. Programmet kan altså være en del af en længere rejse, hvor du undervejs arbejder frivilligt i 4-16 uger.

De fleste volontører bor hos en lokal værtsfamilie, hvilket giver de
bedste betingelser for at lære kulturen, sproget og de lokale at kende. Nogle steder kan du også bo på det projekt, du har valgt. At bo med de lokale er bl.a. det, som gør STePs-opholdet unikt, og det kan derfor være et spændende supplement til en længere rejse.

STePs-programmet tilbyder et hav af projekter, hvor du kan arbejde med alt fra sociale projekter med børn, unge og handicappede til undervisning og naturbevaringsprojekter.

Se en oversigt over aktuelle projekter på den internationale hjemmeside.

0
lande
0+
projekter

Hvad kan du lave?

STePs-programmet kræver ingen formel uddannelse eller arbejdserfaring, men du skal selvfølgelig være åben for nye kulturer, selvstændig og klar på at indgå i de rammer som dit kommende projekt tilbyder dig.

At være frivillig gennem STePs-programmet betyder, at man integrerer sig i livet og arbejdet gennem værtsorganisationen og det bredere samfund. Som frivillig opfordres og støttes du til at blive involveret i planlægning og styring af særskilte aktiviteter, at tage ansvar i forhold til dine egne evner og interesser samt projektets behov. Et vigtigt aspekt af oplevelsen gennem STePs er din aktive deltagelse i samfundslivet, hvor du bor og arbejder.

Når du rejser på STePs-programmer med Dansk ICYE har du mulighed for at vælge mellem en lang række projekter indenfor mange forskellige områder:

 • Projekter med dyr, natur eller miljø

 • Landdistrikter

 • Daginstituion, skole eller aktivitetscenter
 • Udsatte børn og unge

 • Kvindegrupper

 • Socialt udsatte
 • Ældre

 • Handicappede

 • Sundhedsmæssige udviklingsprojekter

 • Menneskerettigheder

 • Foreninger, der arbejder for fred

 • Og meget mere!

Ikke alle typer projekter er mulige i alle lande.
Dan dig et overblik i den internationale database, hvis du er interesseret i et bestemt emne. Her kan du sortere efter tema.

ICYE.org

Hvor kan jeg komme hen med STePs programmet?

Forberedelse

Inden du tager afsted med STePs-programmet, vil vi forberede dig bedst muligt til dit volontørophold via skriftlig og mundtlig information. Derudover bliver du inviteret til et obligatorisk forberedelsesseminar.

Formålet er at give dig de bedste forudsætninger for et vellykket volontørophold. I løbet af seminaret kommer vi omkring interkulturel forståelse, kulturchok, dit værtsland, praktiske informationer, gode råd til hvad du skal medbringe, osv.

Udover andre kommende volontører som dig, vil der på seminaret også være udenlandske volontører, der arbejder frivilligt her i Danmark, og danske volontører, der lige er hjemvendt. Seminarerne er planlagt af frivillige med egne volontørerfaringer. Der er derfor rig mulighed for at høre om andres erfaringer og blive klogere på dit STePs-ophold og på det at være volontør i en anderledes kultur.

Opholdet

Under hele dit STePs-ophold vil din modtager ICYE-organisation være til rådighed for dig og dermed være din faste kontakt. Dansk ICYE vil selvfølgelig også være behjælpelig, hvis det skulle blive nødvendigt.

Værtsorganisationen sørger for, at du bliver hentet i lufthavnen og afholder et velkomst/info møde af mindst 3 timers varighed, inden du kommer ud til dit projekt.

Værtsorganisationen sørger for at introducere dig til din værtsfamilie og dit projekt. De vil være i løbende kontakt med dig under dit ophold, og har du brug for det, vil der være en nødtelefon du vil kunne kontakte døgnet rundt.

Mod slutningen vil de evaluere opholdet sammen med dig og sørge for at du kommer ud til lufthavnen, hvis du ikke har valgt at rejse videre på egen hånd.

Du kan læse endnu mere i vores brochure og under praktisk information.

Tag på udflugter til lokale attraktioner i dine fridage.

Du kan også kombinere dit volontørophold med din egen personlige backpacker-oplevelse for at opleve mere af landet efter dit volontørophold er færdigt.

Hvad koster det?

Du skal være medlem af Dansk ICYE for at kunne søge. At blive medlem koster 75 kr. om året samt 25 kr. i ansøgningsgebyr. I alt skal du altså betale 100 kr for at komme i gang med at søge.
Når du rejser med os binder du dig til to års medlemskab. For alle efterfølgende år koster det kun de 75 kr pr. år.

Priserne for selve opholdet varierer fra land til land. Du kan finde priserne for det enkelte land, når du læser nærmere om mulighederne i det specifikke land på vores side for landet.

Du kan også vælge at gå ind på vores side med priser. Her kan du se en tabel over alle landene og på den måde nemt sammenligne priserne på tværs af lande.

Se alle priser

Der er flere muligheder for at få rabat.
Rejser du til flere forskellige destinationer efter hinanden giver vi en rabat. Det samme gør vi, hvis I er to der rejser sammen – f.eks. et kærestepar eller vennepar.

Muligheder for rabat

Inkluderet i prisen

 • Kost og logi
 • Vejledning om ansøgning og lande
 • Vejledning ift. bestilling af forsikring og flybilletter
 • Vejledning ift. visum og vaccinationer
 • Forberedelsesseminar inden afrejse

 • Hjemkomstseminar efter endt ophold

 • National og international administration

Egne omkostninger

 • Flybillet tur/retur
 • Syge-, ulykke- og ansvarsforsikring

 • Lommepenge

 • Rejseomkostninger i modtagerlandet

 • Sprogkursus under opholdet

 • Evt. visumgebyr
 • Evt. vaccinationer
 • Evt. baggageforsikring

Forsikring på STePs programmet

Når du rejser på STePs-programmet, er du selv ansvarlig for at tegne en rejseforsikring, som dækker dig som volontør.

Det er ikke alle forsikringsselskaber, som dækker frivilligt arbejde som en del af en almindelig rejseforsikring og det er derfor vigtigt, at du kontakter forsikringsselskabet, hvis du er i tvivl.
Ligegyldigt hvilket selskab du vælger, skal du huske at orientere dem om, at du rejser som volontør – og at du derfor har brug for at 3. persons ansvar også gælder når du er på “arbejde”.

Ønsker du det, så kan du blive dækket af samme forsikring vi bruger for vores ICYE program – kontakt os for at høre mere om dækning og pris.

Har du brug for mere information?

Hvis du er interesseret i mere information om STePs programmet eller nogle af vores andre muligheder, så skriv dig op til at modtage en email med flere informationer. Det er helt uforpligtende.
Har du flere spørgsmål, så kan du altid tage kontakt til Dansk ICYE’s sekretariat.
Kontakt os

  Send mig information om følgende programmer*:

  Jeg vil gerne kontaktes over telefonen

  Loading...