Om Slovakiet
Projekter
Det lange program
Det korte program
Europæiske program

Vil du opleve det smukke Slovakiet med store bjerge og fede byer? Så har du her en fantastisk mulighed, for at komme helt tæt på landet og opleve, hvordan det er at bo her. Du har nemlig muligheden for at blive frivillig, og bo her i kort eller længere tid – alt efter hvad der passer dig.

I Slovakiet har vi tre forskellige programmer, der kan sende dig af sted. Det første er ICYE-programmet, der er et langvarigt program. Det andet er STePs-programmet, der er et kortvarigt program. Og det tredje er et program finansieret af EU.

Oplev smukke bjerge

Slovakiet er en stat i Centraleuropa og er omgivet af lande på alle sider: Østrig, Ungarn, Ukraine, Polen, og Tjekkiet. Landet dækker et på 49,039 kvadratkilometer, hvoraf meget af landskabet er bjerge. Derfor bor landets befolkning på omkring 5,5 millioner primært i de sydlige, lavlandede områder.

Den 6. oktober 1938 erklærede Slovakiet, der fra 1918 havde været en del af Tjekkoslovakiet, sit selvstyre inden for rammerne af Tjekkoslovakiet. Den 31. oktober 1938 udstak Hitler retningslinjer for Tjekkoslovakiets fremtid, der indebar at Slovakiet blev en “selvstændig” stat under stærk tysk indflydelse. Den slovakiske stat blev udråbt den 14. marts 1939 og eksisterede indtil afslutningen af 2. verdenskrig. Derefter var Slovakiet igen en integreret del af Tjekkoslovakiet, der udviklede sig til en demokratisk stat efter vestligt mønster efter Østblokkens fald i 1989. Den Slovakiske Republik genopstod som selvstændig stat den 1. januar 1993 efter den fredelige deling af Tjekkoslovakiet. Det slovakiske nationalråd vedtog allerede 1. september 1992 en selvstændig forfatning, hvorfor landets nationaldag (Grundlovsdag) er den 1. september i stedet for den 1. januar, hvor Slovakiet officielt blev dannet. I 2004 sluttede landet sig til både EU og NATO og i 2009 skiftede Slovakiet til euroen.

Slovakiets landskab er præget af bjergkæden Karpaterne, som dækker den nordlige halvdel af landet, med Tatrabjergene langs grænsen til Polen. I Tatrabjergene ligger landets højeste punkt, Gerlachovský štít, på 2665 meter. Landskabet her er præget af dale og indsøer og er et populært vintersportsområde – så hvis du er til skisport, er der rig mulighed for det her i landet! Den største lavland er det frugtbare Donau lavland i sydvest, efterfulgt af østlige slovakiske lavland i sydøst – begge hjemsted til flest indbyggere i landet.

Udviklingen af den ​​slovakiske kultur afspejler landets rige folketradition og indflydelsen fra ​​bredere europæiske styre. Virkningen af ​​århundreders kulturelle undertrykkelse og kontrol af udenlandske regeringer er også tydelig i store dele af Slovakiets kunst, litteratur og musik. Derfor er den slovakiske kultur spændende at udforske. Hvis du vil læse mere om Slovakiet, kan du finde flere informationer på Globalis.

Projekter i Slovakiet

Hver ICYE-organisation udarbejder deres egen National Profile og Work Profile, så du kan høre mere om landet og de opgaver du kan udføre fra modtagerorganisationen selv.

I landets National Profile kan du læse om landet og kulturen og i deres Work Profile kan du finde de projekter du kan søge.

National Profile
Work Profile

ICYE’s internationale side har også en database, der kan vise dig aktuelle projekter i de forskellige lande. Herinde bliver projekterne hurtigst opdateret, og du kan både se projekter til det lange program og til det korte program. Klik på linkene nedenfor for at orientere dig i de opslåede projekter i Slovakiet.

ICYE-programmet

Det lange program

Med ICYE-programmet har du mulighed for at rejse enten 6 eller 12 måneder.

Her får du en dybere indsigt i kulturen ved at være afsted i længere tid samt et længere forløb på dit ønskede projekt, så du rigtig kan lære det at kende og føle dig hjemme. Du har også god mulighed for at få sproget godt ind under huden og du får de bedste forudsætninger for at engagere dig i din værtsfamilie og i lokalsamfundet.

Prisen dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.

Dansk ICYE er en non-for-profit organisation. Det betyder at hensigten med vores arbejde ikke er økonomisk overskud, hvorfor prisen du betaler, udelukkende går til reelle administrations- og programudgifter.

Nogle lande er “kvotalande”. Det betyder, at der er indgået en aftale, for at muliggøre solidarisk udveksling. Du kan spare 2.000 kr. på prisen ved at vælge et kvotaland.

Aktuelle kvotalande

Når du rejser på ICYE-programmet, betaler du ikke for at udføre frivilligt arbejde. Du betaler for, at organisationen bag dit ophold kan arrangere din rejse og stå til rådighed – både før, under og efter opholdet.

Læs mere om ICYE-programmet
Priser 2022/2023
6 måneder
12 måneder
Slovakiet
30.000 kr.
41.000 kr.

Inkluderet i prisen

 • Kost og logi
 • Lommepenge
 • Syge- ulykke- og ansvarsforsikring
 • Rejseomkostninger i modtagerlandet

 • Sprogkursus under opholdet

 • Hjælp til bestilling af forsikring, flybilletter og visum

 • Forberedelsesseminar inden afrejse

 • Minimum to seminarer under opholdet

 • Hjemkomstseminar efter endt ophold

 • National og international administration

STePs-programmet

Det korte program

Med STePs (Short Term Programmes) har du mulighed for at rejse mellem 4 og 16 uger. Programmet giver dig friheden til at bestemme, hvornår du vil af sted.

Programmet er perfekt til dig der ønsker et kortere ophold, gerne vil afsted med kort varsel eller har brug for fleksible start- og slutdatoer. Programmet er også at ideelt til at kombinere med en rygsæksrejse, hvor du tager et længere stop, der giver dig en dybere indsigt i kulturen.

Prisen for et STePs-ophold dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.

Dansk ICYE er en non-for-profit organisation. Det betyder at hensigten med vores arbejde ikke er økonomisk overskud, hvorfor prisen du betaler, udelukkende går til reelle administrations- og programudgifter.

Hvis du vælger flere projekter – evt. i forskellige lande – giver vi dig en rabat på 2.000 kr. pr. projekt udover det første projekt.

Læs mere om STePs-programmet
Programår 2021/2022
Varighed Pris
4 uger kr. 7.800
5 uger kr. 8.790
6 uger kr. 9.790
7 uger kr. 10.780
8 uger kr. 11.780
9 uger kr. 12.770
10 uger kr. 13.760
11 uger kr. 14.760
12 uger kr. 15.750
13 uger kr. 16.750
14 uger kr. 17.740
15 uger kr. 18.730
16 uger kr. 19.730

Inkluderet i prisen

 • Vejledning om ansøgning og lande samt hjælp til at søge visum og finde projekter
 • Forberedelsesseminar inden afrejse

 • Rejseomkostninger i modtagerlandet

 • Kost og logi

 • Hjemkomstseminar efter endt ophold
 • National og international administration
 • Hjælp til bestilling af forsikring og flybilletter

ESC-programmet

Det europæiske program

ESC – Individual Volunteering er et EU-finansieret program under European Solidarity Corps (ESC). Programmet giver unge mellem 18 og 30 år mulighed for at tilbringe mellem 2 og 12 måneder i et europæisk land eller et partnerland, hvor du udfører frivilligt arbejde og herigennem lærer om et andet lands kultur, arbejdsliv og fritid.

Det er gratis for dig at rejse som ESC-volontør, da du får dækket udgifter til transport, forsikring, sprogkursus, lommepenge samt kost og logi.

På programmet skal du selv være aktiv i at finde og ansøge de projekter, der tilbyder plads til frivilligt arbejde og det kan altså sammenlignes med at søge job. Du er i mange tilfælde oppe imod mange andre ansøgere om samme projekt og vi anbefaler derfor, at du sender ansøgninger til mere end ét projekt for at have større chance for at blive udvalgt.

Det er en længere ansøgningsprocedure at søge om frivilligt arbejde gennem ESC – Individual Volunteering. Vi anbefaler derfor, at du kommer i gang i god til inden du vil afsted. F.eks. kan projekter søge efter volontører op til 8 måneder før projektstart.

Læs mere om ESC-programmet

Inkluderet i prisen

 • Kost og logi

 • Lommepenge
 • Syge-, ulykke- og ansvarsforsikring
 • Transportomkostninger
 • Sprogkursus

Hvor kan jeg komme hen?