Om Schweiz
Projekter
Det lange program

Drømmer om schweiziske alper og at lave frivilligt arbejde med børn eller handicappede – eller monstro med noget mere organisatorisk? I så fald har du dit livs mulighed her. I det smukke land, Schweiz, er der nemlig masser af projekter for dig, der gerne vil lave noget frivilligt socialt arbejde.

Hvis Schweiz er din drømmedestination, så kan du komme afsted på ICYE-programmet.

Landet med de mange folkeafstemninger

I hjertet af Europa finder du Schweiz. Det bjergrige land grænser op til Frankrig, Italien, Tyskland og Østrig, hvilket til hverdag kommer til udtryk i landets tre officielle sprog: fransk, italiensk og tysk. Landet er med sin storslåede natur og verdensberømte bjerge et af ​​Europas førende turistlande. Men der er andet til landet end alper og chokolade.

Schweiz har en lang tradition for fokus på humanitære problemstillinger og er i dag hovedsæde for mange internationale organisationer indenfor dette område, såsom FN, WHO og Internationale Røde Kors. Derudover er landet er blandt andet kendt for sine hyppige folkeafstemninger, en meget direkte form for demokrati, og sin neutralitet. På den internationale politiske scene prøver Schweiz at være så objektiv som muligt og på trods af dens centrale placering i det europæiske kontinent, har Schweiz valgt ikke at blive en del af EU. Landet er dog nu en del af Schengen-samarbejdet. Desuden er schweizere meget forsigtige politisk. Blandt andet fik kvinder ikke stemmeret før 1971 og deres regler omkring statsborgerskab er verdens strengeste.

Schweiz har ingen universel sygesikring, men borgerne er pålagt at tegne privat sygeforsikring. Forsikringsselskaberne skal dog acceptere alle ansøgere. Hvis du vil læse mere om det bjergfulde land midt i Europa, kan du finde flere informationer på Globalis.

Projekter i Schweiz

Hver ICYE-organisation udarbejder deres egen National Profile og Work Profile, så du kan høre mere om landet og de opgaver du kan udføre fra modtagerorganisationen selv.

I landets National Profile kan du læse om landet og kulturen og i deres Work Profile kan du finde de projekter du kan søge.

National Profile
Work Profile

ICYE’s internationale side har også en database, der kan vise dig aktuelle projekter i de forskellige lande. Herinde bliver projekterne hurtigst opdateret, og du kan både se projekter til det lange program og til det korte program. Klik på linkene nedenfor for at orientere dig i de opslåede projekter i Schweiz.

BLIV INSPIRERET

“Et berigende eventyr med skønne mennesker, smuk natur og en masse vidunderlige oplevelser.

Jeg har fået udvidet min horisont, og jeg har fået stillet en masse spørgsmål til andre og mig selv og personligt har jeg lært en masse om andre og mig selv. “

Karoline (volontør i Schweiz 2017-2018)

ICYE-programmet

Det lange program

Med ICYE-programmet har du mulighed for at rejse enten 6 eller 12 måneder.

Her får du en dybere indsigt i kulturen ved at være afsted i længere tid samt et længere forløb på dit ønskede projekt, så du rigtig kan lære det at kende og føle dig hjemme. Du har også god mulighed for at få sproget godt ind under huden og du får de bedste forudsætninger for at engagere dig i din værtsfamilie og i lokalsamfundet.

Prisen dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.

Dansk ICYE er en non-for-profit organisation. Det betyder at hensigten med vores arbejde ikke er økonomisk overskud, hvorfor prisen du betaler, udelukkende går til reelle administrations- og programudgifter.

Nogle lande er “kvotalande”. Det betyder, at der er indgået en aftale, for at muliggøre solidarisk udveksling. Du kan spare 2.000 kr. på prisen ved at vælge et kvotaland.

Aktuelle kvotalande

Når du rejser på ICYE-programmet, betaler du ikke for at udføre frivilligt arbejde. Du betaler for, at organisationen bag dit ophold kan arrangere din rejse og stå til rådighed – både før, under og efter opholdet.

Læs mere om ICYE-programmet
Priser 2021/2022
Varighed Pris
6 måneder kontakt sekretariatet
12 måneder kontakt sekretariatet

Inkluderet i prisen

  • Kost og logi
  • Lommepenge
  • Syge- ulykke- og ansvarsforsikring
  • Rejseomkostninger i modtagerlandet

  • Sprogkursus under opholdet

  • Hjælp til bestilling af forsikring, flybilletter og visum

  • Forberedelsesseminar inden afrejse

  • Minimum to seminarer under opholdet

  • Hjemkomstseminar efter endt ophold

  • National og international administration

Hvor kan jeg komme hen?