Dansk ICYE søger værtsfamilie til 30-årige Sanae fra Japan. Hun skal være frivillig hos Hyldgårdsskolen i Ikast i et år.

ANKOMST UDSKUDT
Sanae skulle være ankommet i slutningen af januar, men grundet regeringens og sundhedsmyndighedernes nuværende tiltag, der bl.a. indebærer lukkede skoler, har vi valgt at udsætte opholdene for de kommende globale ICYE-volontører på ubestemt tid.
Så snart skolerne igen åbner begynder vi at planlægge ankomsterne igen.
Kunne I tænke jer at blive værtsfamilie for Sanae, så hører vi gerne fra jer, så aftalen er på plads inden Sanaes ankomst og I måske kan nå at lære hinanden lidt at kende inden hun ankommer.

Sanae glæder sig til at arbejde med børn og lære mere om det danske uddannelsessystem. Hun håber på at kunne vise den japanske kultur til børnene gennem bl.a. origami og mad.

Hun glæder sig til at lære en anden kultur bedre at kende og dele sin viden om Japan med andre. Hun er uddannet diætist og især muligheden for at dele det japanske køkken og opleve kulturel udveksling herigennem er noget hun glæder sig til.

Sanae elsker at gå ture. I sin fritid er hun også glad for at besøg museer og gå på café. Når Sanae er der hjemme, så nyder hun at tilbringe tid i køkkenet.

Sanae udtaler:

I am hoping to make lots of friends, understand the differences in culture and nationality, gain work experience, and improve my English skills.

I am very interested in interacting with young children and am interested in Danish educational policy. My skill is cooking knowledge as a registered dietitian. I think it will be very useful when making snacks, meals, and special dishes for events.
I also want to convey Japanese culture such as origami and picture books.

Hendes engelskniveau er lavt, men man kan godt kommunikere med hende. Hen ad vejen bliver det også nemmere, når I lærer hinanden bedre at kende og når Sanae deltager i sprogundervisning.
Da Sanae skal være frivillig i et år får hun også god mulighed for at finde sin rolle på projektet og i værtsfamilien.

Som værtsfamilie kommer I til at lære Sanae om danskerne, kulturen og sproget. I skal ikke ændre jeres spisetider, fuldtidsarbejde eller fodboldtræning, men i stedet gøre volontøren til en del af hverdagen.
Sanae vil indgå på lige fod med resten af familien og der er derfor naturligt at hun hjælper til med at lufte hunden og tage af bordet, ligesom resten af jeres husstand.

Sanaes arbejde på projektet er frivilligt og ulønnet, men hun får lommepenge og transportudgifter dækket af os under sit ophold. Sanae vil arbejde mellem 30 og 37 timer om ugen på skolen, så i løbet af dagen vil hun have planer, ligesom I måske også har.
Sprogkursus er også inkluderet i hendes udvekslingsprogram, men det er i familien og på projektet hun får alvor lærer dansk, når sproget skal benyttes i hverdagen.

Som værtsfamilie får I kostpenge på 700kr/md. for at hjælpe med nogle af omkostningerne ved at have en ekstra person boende.
Har I kun mulighed for at være værtsfamilie i f.eks. halvdelen af Sanaes ophold, skal I også være velkommen til at tage kontakt.

Hvis du/I har lyst og mulighed for at åbne jeres hjem for Sanae, hører vi gerne fra jer snarest.
I kan læse mere om rollerne i linket herunder.