Du har to muligheder for at blive frivillig i Rusland

Vil du gerne være frivillig i Rusland? Dansk ICYE har to forskellige programmer, hvor du kan rejse ud som frivillig. Det korte program, kaldet STePs-programmet, løber fra minimum 4 uger op til maksimum 16 uger. Det lange program, kaldet ICYE-programmet, er enten 6 eller 12 måneder. Der er mange forskellige muligheder for at blive frivillig i Ghana på et af de to programmer, og dem kan du læse mere om, ved at trykke på linkene nedenunder.

ICYE-program Europa         STePs-program Rusland

Verdens største Rusland!

11 tidszoner, anerkendt som supermagt og en kæmpe fiskeeksport. Rusland er langt det største land i verden med et areal 17.075.400 km², der dækker mere end en niendedel af Jordens og kan rumme Danmark knap 400 gange. Landet strækker sig over 40% af Europa og hele det nordlige Asien, og derfor ligger Rusland i den verdensdel man kalder Euroasien. Indbyggertallet i landet er på 144 millioner, er Rusland det 9. mest folkerige land i verden.

Ruslands historie strækker sig over nogle intense århundrede. Hvad der startede med østlige slaver i det 9. århundrede udviklede sig til et russisk imperium med erobninger og annekteringer i det 18. århundrede. Det russiske imperium bliver idag betragtet som det 3. største imperium i historien. Efter opløsningen af Sovjetunionen i 1991, blev Rusland grundlagt som Den Russiske Føderation og anerkendt som en af verdens supermagter. Derfor er international handel og politik idag en stor del af verdens største land.

På grund af sin størrelse, indeholder landet mange forskellige miljøer og landskaber. Rusland har verdens største skovområder, verdens største søområder, der indeholder 1/4 af verdens ferskvand, og verden største reserver af mineral- og energiressourcer, herunder verdens største olieproducent. Rusland er størst til alt, hvilket også er afspejlet i landet hovedstad Moskva, hvilken både er Ruslands og Europas største by. Moskva er en af verdens største centrum for kunst, ballet og film, og er hjemsted for 93 teatre, 123 biografer og 24 koncerthuse. Derudover har Moskva en af verdens travleste undergrundsbaner, der ud over at være kendt for at være verdens flotteste udsmykkede metro-system, også transporterer over 8,2 millioner mennesker på en normal hverdag.

Rusland har meget at byde på for udefrakommende, og vi kan ikke komme uden om, at landet er hjemsted for verdens længste jernbane, den transsibiriske jernbane. Denne jernbane er en attraktion for mange turister verden over, herunder Danmarks ‘Størst’-vært Peter Ingemann, der lavede et program om den. Af andre hovedattraktioner i Rusland kan nævnes Vasilij-katedralen, Den Røde Plads, Vinterpaladset og Opstandelseskirken. Hvis du vil vide mere om verdens største land, kan du finde flere informationer på Globalis.

Hvis du har lyst gå mere i dybden med ICYE-programmet kan du læse den National Profile, som modtagerorganisationen har udarbejdet. Her får ud et overblik over landet, kulturen, modtagerorganisationen og det at være frivillig i landet. Du kan også læse mere om de enkelte projekter i modtagerorganisationens Work Profile.

National Profile Work Profile
 

Mangler du inspiration?

Hvis du mangler inspiration til at tage det sidste skridt mod beslutningen om at blive frivillig i Rusland, kan du tjekke Martins volontørblog ud. Bloggen er fra en tidligere frivillig på et STePs-program, hvor han beskriver, hvad han har oplevet i Rusland og på hans frivillige arbejde. Om det er et STePs-program eller ICYE-program siger primært kun noget om længden af opholdet, men indholdet af opholdet er det samme – derfor kan du sagtens blive inspireret af denne STePs-blog, selvom du overvejer et ICYE-program.
Du kan også tjekke vores Pinterest ud på linket øverst. På Pinterest har vi samlet alle de billeder som tidligere frivillige har sendt til os, og tilføjet andre spændende billeder og artikler om at være frivillig.


BLOG: Martin på STePs i Rusland (2016)

ICYE i verden