Om Rusland
Projekter
Det lange program
Det korte program

Drømmer du om at opleve Mother Russia, samtidigt med at du laver frivilligt arbejde? Så har du en rigtig god mulighed her. I Rusland er der flere projekter, der primært omhandler børn og handicappede, så hvis du har et hjerte, der banker for at lave socialt arbejde, så er Rusland et godt sted for dig, men er du mere interesseret i dyr og organisationsarbejde, er der også mulighed for det i Rusland.

I Rusland tilbyder vi to forskellige programmer. Det ene er et langvarigt program, kaldet ICYE-programmet. Det andet er et kortvarigt program, kaldet STePs-programmet.

Oplev verdens største land

11 tidszoner, anerkendt som supermagt og en kæmpe fiskeeksport. Rusland er langt det største land i verden med et areal på 17.075.400 km². Det dækker mere end en niendedel af Jordens overflade og kan rumme Danmark knap 400 gange. Landet strækker sig over 40% af Europa og hele det nordlige Asien, og derfor ligger Rusland i den verdensdel man kalder Euroasien. Indbyggertallet i landet er på 144 millioner, hvilket gør Rusland til det 9. mest folkerige land i verden.

Ruslands historie strækker sig over nogle intense århundreder. Hvad der startede med østlige slaver i det 9. århundrede udviklede sig til et russisk imperium med erobringer og annekteringer i det 18. århundrede. Det russiske imperium bliver i dag betragtet som det 3. største imperium i historien. Efter opløsningen af Sovjetunionen i 1991, blev Rusland grundlagt som Den Russiske Føderation og anerkendt som en af verdens supermagter. Derfor er international handel og politik i dag faktor for verdens største land.

På grund af sin størrelse, indeholder landet mange forskellige miljøer og landskaber. Rusland har verdens største skovområder, verdens største søområder, der indeholder 1/4 af verdens ferskvand, og verden største reserver af mineral- og energiressourcer, herunder er Rusland også verdens største olieproducent. Rusland er størst til alt, hvilket også er afspejlet i landet hovedstad Moskva, hvilken både er Ruslands og Europas største by. Moskva er en af verdens største centrummer for kunst, ballet og film, og er hjemsted intet mindre end 93 teatre, 123 biografer og 24 koncerthuse. Det er dermed ikke mærkeligt, at Moskva har en af verdens travleste undergrundsbaner, der ud over at være kendt for at være verdens flotteste udsmykkede metro-system, også transporterer over 8,2 millioner mennesker på en normal hverdag.

Rusland har meget at byde på for udefrakommende, og vi kan ikke komme uden om, at landet er hjemsted for verdens længste jernbane, den transsibiriske jernbane, der er en attraktion for mange turister verden over. Af andre hovedattraktioner i Rusland kan nævnes Vasilij-katedralen, Den Røde Plads, Vinterpaladset og Opstandelseskirken. Hvis du vil vide mere om verdens største land, kan du finde flere informationer på Globalis.

Projekter i Rusland

Hver ICYE-organisation udarbejder deres egen National Profile og Work Profile, så du kan høre mere om landet og de opgaver du kan udføre fra modtagerorganisationen selv.

I landets National Profile kan du læse om landet og kulturen og i deres Work Profile kan du finde de projekter du kan søge.

National Profile
Work Profile

ICYE’s internationale side har også en database, der kan vise dig aktuelle projekter i de forskellige lande. Herinde bliver projekterne hurtigst opdateret, og du kan både se projekter til det lange program og til det korte program. Klik på linkene nedenfor for at orientere dig i de opslåede projekter i Rusland.

BLIV INSPIRERET

Klik for at læse om Martins ophold i Rusland (2016)

ICYE-programmet

Det lange program

Med ICYE-programmet har du mulighed for at rejse enten 6 eller 12 måneder.

Her får du en dybere indsigt i kulturen ved at være afsted i længere tid samt et længere forløb på dit ønskede projekt, så du rigtig kan lære det at kende og føle dig hjemme. Du har også god mulighed for at få sproget godt ind under huden og du får de bedste forudsætninger for at engagere dig i din værtsfamilie og i lokalsamfundet.

Prisen dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.

Dansk ICYE er en non-for-profit organisation. Det betyder at hensigten med vores arbejde ikke er økonomisk overskud, hvorfor prisen du betaler, udelukkende går til reelle administrations- og programudgifter.

Nogle lande er “kvotalande”. Det betyder, at der er indgået en aftale, for at muliggøre solidarisk udveksling. Du kan spare 2.000 kr. på prisen ved at vælge et kvotaland.

Aktuelle kvotalande

Når du rejser på ICYE-programmet, betaler du ikke for at udføre frivilligt arbejde. Du betaler for, at organisationen bag dit ophold kan arrangere din rejse og stå til rådighed – både før, under og efter opholdet.

Læs mere om ICYE-programmet
Priser 2022/2023
6 måneder
12 måneder
Rusland
28.500 kr.
44.000 kr.

Inkluderet i prisen

 • Kost og logi
 • Lommepenge
 • Syge- ulykke- og ansvarsforsikring
 • Rejseomkostninger i modtagerlandet

 • Sprogkursus under opholdet

 • Hjælp til bestilling af forsikring, flybilletter og visum

 • Forberedelsesseminar inden afrejse

 • Minimum to seminarer under opholdet

 • Hjemkomstseminar efter endt ophold

 • National og international administration

STePs-programmet

Det korte program

Med STePs (Short Term Programmes) har du mulighed for at rejse mellem 4 og 16 uger. Programmet giver dig friheden til at bestemme, hvornår du vil af sted.

Programmet er perfekt til dig der ønsker et kortere ophold, gerne vil afsted med kort varsel eller har brug for fleksible start- og slutdatoer. Programmet er også at ideelt til at kombinere med en rygsæksrejse, hvor du tager et længere stop, der giver dig en dybere indsigt i kulturen.

Prisen for et STePs-ophold dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.

Dansk ICYE er en non-for-profit organisation. Det betyder at hensigten med vores arbejde ikke er økonomisk overskud, hvorfor prisen du betaler, udelukkende går til reelle administrations- og programudgifter.

Hvis du vælger flere projekter – evt. i forskellige lande – giver vi dig en rabat på 2.000 kr. pr. projekt udover det første projekt.

Læs mere om STePs-programmet
Programår 2021/2022
Varighed Pris
4 uger kr. 7.200
5 uger kr. 8.050
6 uger kr. 8.890
7 uger kr. 9.740
8 uger kr. 10.580
9 uger kr. 11.430
10 uger kr. 12.270
11 uger kr. 13.120
12 uger kr. 13.960
13 uger kr. 14.810
14 uger kr. 15.650
15 uger kr. 16.500
16 uger kr. 17.340

Inkluderet i prisen

 • Vejledning om ansøgning og lande samt hjælp til at søge visum og finde projekter
 • Forberedelsesseminar inden afrejse

 • Rejseomkostninger i modtagerlandet

 • Kost og logi

 • Hjemkomstseminar efter endt ophold
 • National og international administration
 • Hjælp til bestilling af forsikring og flybilletter

Hvor kan jeg komme hen?