Rejs med ESC – Individual Volunteering

esc-programmet

Dansk ICYE bliver løbende kontaktet af vores partnerne med tilbud om ESC-projekter, der søger en volontør, der snart kan begynde på projektet. I de tilfælde har du altså mulighed for at komme afsted på ESC – Individual Volunteering med kort varsel.

Falder du selv over noget, der lyder interessant, er du velkommen til at kontakte sekretariatet. Men skynd dig, da tilbuddene kan have kort ansøgningsfrist og projekterne kan ske at vælge volontør efter først-til-mølle princippet.
Der findes også Facebookgrupper, hvor der bliver reklameret for ledige ESC-projekter – programmet blev tidligere kaldt EVS (European Voluntary Service), så du kan ske at støde på dette navn på grupper eller sider.

Vi har også en liste med projekter, der specifikt leder efter danske volontører. Her har vi lavet en direkte aftale, der sikrer, at du har langt større chance for at blive udvalgt. Disse projekter kan både være kort varsel, først til mølle eller løbende rekruttering.

Rejs på ICYE-programmet

icye-programmet

Vi har løbende ledige pladser på ICYE-programmet til flere af vores kvotalande, hvor vi har slået op til 3.000 kr. af prisen.
Pladserne indgår som en del af ICYE’s kvota-system. Det vil sige, at når du tager på udvekslingsophold til eksempelvis Kenya, så kommer der også en kenyaner til Danmark. Denne ordning kalder vi “solidaritetsmodellen“, da den giver folk fra verdens fattige lande mulighed for at komme på udveksling. Således går den tværkulturelle forståelse begge veje.

Du skal være meget velkommen til at kontakte sekretariatet for uforpligtende information.

Rejs på STePs-programmet

steps-programmet

Dette er vores mest fleksible program. I modsætning til ICYE-programmet og EVS-programmet, hvis datoer er fastlagte på forhånd, så har du mere indflydelse med STePs-programmet.

Du kan selv vælge om du vil afsted i alt mellem 4 og 16 uger. Afrejsedatoen er også til at tale om, dog skal der være tid til at få en aftale i stand med modtagerlandet og dit kommende projekt. Skal du søge visum, skal der også være tid til, at dette kan blive behandlet.

Kontakt os for at høre mere om dine muligheder, hvis du har et specifikt land i tankerne. Du kan læse mere om vores partnerlande og de projekter der er til rådighed via knappen herunder.