Dansk ICYE søger værtsfamilie og projekt til 18-årige Ramina fra Nepal. Hun skal være frivillig i Danmark i 6 måneder fra januar 2020.

Ramina BagningRamina elsker at lave mad! Så meget, at hun har en kort uddannelse indenfor madlavning. Hun har været på udveksling i Kina, hvor hun også har lært om kinesisk madkultur.

Ramina kan godt lide at svømme og så er hun glad for at rejse. I fremtiden vil hun gerne arbejde indenfor socialt arbejde.

Ramina beskriver sig selv om en hårdtarbejdende person, der er motioveret, selvstændig og kreativ.

Ramina udtaler:

Volunteering brings out my best self. It makes me confident knowing that I can make a difference in the world, and I think it can have very similar effects on others just as well.
Two years ago, I took part in post-earthquake disaster management in my community whereby, I went to the affected areas and distributed necessities like tarpaulins. I never thought that people would be so happy after receiving such a basic item. This is precisely why I believe volunteering has the power to change lives by unleashing a side of you that you might have otherwise known. My passion for volunteering has helped to shaped who I am.

Ramina KinaRamina ankommer til Danmark i midten af januar, hvor hun deltager på vores obligatoriske velskomstlejr. Her får hun nogle værktøjer til at være i en anden kultur – helt specifikt i Danmark – og samtidig møder hun både danske og udenlandske unge.
Søndag d. 19. januar skal Ramina ud til værtsfamilien.

Som værtsfamilie kommer I til at lære Ramina om danskerne, kulturen og sproget. I skal ikke ændre jeres spisetider, fuldtidsarbejde eller fodboldtræning, men i stedet gøre volontøren til en del af hverdagen.
Ramina vil indgå på lige fod med resten af familien og der er derfor naturligt at hun hjælper til med at lufte hunden og tage af bordet, ligesom resten af jeres husstand.

RaminaRaminas arbejde på projektet er frivilligt og ulønnet, men hun får lommepenge og transportudgifter dækket af os under sit ophold. Sprogkursus er også inkluderet i hendes udvekslingsprogram, men det er i familien og på projektet hun får alvor lærer dansk, når sproget skal benyttes i hverdagen.

Som værtsfamilie får I kostpenge på 700kr/md. for at hjælpe med nogle af omkostningerne ved at have en ekstra person boende.
Har I kun mulighed for at være værtsfamilie i f.eks. halvdelen af Raminas ophold, skal I også være velkomne til at tage kontakt.

Hvis du/I har lyst og mulighed for at åbne jeres hjem for Ramina, hører vi gerne fra jer snarest.
I kan læse mere om rollen i linket herunder.

Der er endnu ikke fundet et “projekt” hvor Ramina skal være frivillig, så der er ingen begrænsninger for hvor i landet det er – dog skal der være rimelig afstand/transporttid til et muligt projekt. Herefter vil vi kontakte lokale børnehaver, skoler, SFO’er og lignende for at høre, om de kunne tænke sig Ramina som volontør hos dem.

Kunne I tænke jer at være projekt for Ramina, skal I endelig tage kontakt. Læs mere om dette i linket herunder.

Bliv værtsfamilie – Send information Læs mere om at blive værtsfamilie Læs mere om at blive projekt Se alle kommende volontører

Related posts: