Om Peru
Projekter
Det lange program
Det korte program

Drømmer du om at opleve spændende Peru, mens du bruger din tid som volontør på at hjælpe udsatte børn og unge eller på at hjælpe ældre mennesker på et plejehjem? Så har du her en helt enestående mulighed.

Hos Dansk ICYE har vi to programmer, der kan få dig på din livs rejse til Peru. Det ene er vores korte program, der hedder STePs-programmet. Her kan dit ophold vare fra 4 til 16 uger. Det andet er vores lange program, der hedder ICYE-programmet, hvor dit ophold vil vare enten 6 eller 12 måneder.

Oplev Machu Picchu

Peru består af tre regioner, der er inddelt af Andesbjergene. Du finder store klimaforskelle mellem den vestlige, kystvendte side af Peru og den side du finder ind mod kontinentet på den anden side af Andesbjergene. I kystområderne er der store, tørre sletter og lille variation mellem årstiderne. Fastlandsområderne mod øst har meget tropisk klima og oplever meget nedbør i regntiden. I bjergene finder du den tredje region med et tredje klima; her er der fugtigere med yppige regnbyger og et generelt koldere klima end resten af landet.

Landet er især kendt for de imponerende ruiner Machu Picchu i det sydlige Peru. Man antager, at byen blev bygget omkring år 1400, før den europæiske kolonisering af Amerika. Ruinbyen er meget velbevaret og er en del af UNESCOs Verdensarvsliste.

Perus historie er fascinerende. I 800-tallet begyndte Mochica civilisationen at anlægge terrasser og vandingsanlæg i bjergene, der stadig bruges i dag og i 1100-tallet begyndte Inkariget at vokse frem og erobrede næsten en tredjedel af Sydamerika indenfor 300 år. I dag er Peru en demokratisk republik med flerpartisystem. Både præsidenten og nationalforsamlingen vælges for fem år ad gangen. I gennem tiden har Peru dog vekslet en del mellem militærjuntaer og demokratisk valgte regeringer – det sidste militærstyre blev væltet i 1979.

Det er en stor fordel at lære sig en smule spansk inden man tager afsted, da de fleste ikke taler engelsk. De gamle inka-dialekter er også stadig i omløb blandt den indianske befolkning i Peru, og vil man tale med dem, må smilet og fagterne tages i brug. Hvis du vil læse mere om Peru, kan du finde flere informationer på opslagsværket Globalis.

Projekter i Peru

Hver ICYE-organisation udarbejder deres egen National Profile og Work Profile, så du kan høre mere om landet og de opgaver du kan udføre fra modtagerorganisationen selv.

I landets National Profile kan du læse om landet og kulturen og i deres Work Profile kan du finde de projekter du kan søge.

National Profile
Work Profile

ICYE’s internationale side har også en database, der kan vise dig aktuelle projekter i de forskellige lande. Herinde bliver projekterne hurtigst opdateret, og du kan både se projekter til det lange program og til det korte program. Klik på linkene nedenfor for at orientere dig i de opslåede projekter i Peru.

ICYE-programmet

Det lange program

Med ICYE-programmet har du mulighed for at rejse enten 6 eller 12 måneder.

Her får du en dybere indsigt i kulturen ved at være afsted i længere tid samt et længere forløb på dit ønskede projekt, så du rigtig kan lære det at kende og føle dig hjemme. Du har også god mulighed for at få sproget godt ind under huden og du får de bedste forudsætninger for at engagere dig i din værtsfamilie og i lokalsamfundet.

Prisen dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.

Dansk ICYE er en non-for-profit organisation. Det betyder at hensigten med vores arbejde ikke er økonomisk overskud, hvorfor prisen du betaler, udelukkende går til reelle administrations- og programudgifter.

Nogle lande er “kvotalande”. Det betyder, at der er indgået en aftale, for at muliggøre solidarisk udveksling. Du kan spare 2.000 kr. på prisen ved at vælge et kvotaland.

Aktuelle kvotalande

Når du rejser på ICYE-programmet, betaler du ikke for at udføre frivilligt arbejde. Du betaler for, at organisationen bag dit ophold kan arrangere din rejse og stå til rådighed – både før, under og efter opholdet.

Læs mere om ICYE-programmet
Priser 2021/2022
Varighed Pris
6 måneder kr. 25.500
12 måneder kr. 35.000

Inkluderet i prisen

 • Kost og logi
 • Lommepenge
 • Syge- ulykke- og ansvarsforsikring
 • Rejseomkostninger i modtagerlandet

 • Sprogkursus under opholdet

 • Hjælp til bestilling af forsikring, flybilletter og visum

 • Forberedelsesseminar inden afrejse

 • Minimum to seminarer under opholdet

 • Hjemkomstseminar efter endt ophold

 • National og international administration

STePs-programmet

Det korte program

Med STePs (Short Term Programmes) har du mulighed for at rejse mellem 4 og 16 uger. Programmet giver dig friheden til at bestemme, hvornår du vil af sted.

Programmet er perfekt til dig der ønsker et kortere ophold, gerne vil afsted med kort varsel eller har brug for fleksible start- og slutdatoer. Programmet er også at ideelt til at kombinere med en rygsæksrejse, hvor du tager et længere stop, der giver dig en dybere indsigt i kulturen.

Prisen for et STePs-ophold dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.

Dansk ICYE er en non-for-profit organisation. Det betyder at hensigten med vores arbejde ikke er økonomisk overskud, hvorfor prisen du betaler, udelukkende går til reelle administrations- og programudgifter.

Hvis du vælger flere projekter – evt. i forskellige lande – giver vi dig en rabat på 2.000 kr. pr. projekt udover det første projekt.

Læs mere om STePs-programmet
Programår 2021/2022
Varighed Pris
4 uger kr. 6.980
5 uger kr. 7.640
6 uger kr. 8.300
7 uger kr. 8.960
8 uger kr. 9.620
9 uger kr. 10.270
10 uger kr. 10.930
11 uger kr. 11.590
12 uger kr. 12.250
13 uger kr. 12.910
14 uger kr. 13.570
15 uger kr. 14.230
16 uger kr. 14.990

Inkluderet i prisen

 • Vejledning om ansøgning og lande samt hjælp til at søge visum og finde projekter
 • Forberedelsesseminar inden afrejse

 • Rejseomkostninger i modtagerlandet

 • Kost og logi

 • Hjemkomstseminar efter endt ophold
 • National og international administration
 • Hjælp til bestilling af forsikring og flybilletter

Hvor kan jeg komme hen?