Drømmer du om at bruge din tid som volontør på at hjælpe udsatte børn og unge eller på at hjælpe ældre mennesker på et plejehjem? Så har Peru lige det du søger!

Hos Dansk ICYE har vi to programmer til Peru. Vores korte program hedder STePs-programmet og kan vare fra 4 til 16 uger.
Vores lange program hedder ICYE-programmet og er på enten 6 eller 12 måneder.
Oplev Machu Picchu i Peru

Peru består af tre regioner, der er inddelt af Andesbjergene. Du finder store klimaforskelle mellem den vestlige, kystvendte side af Peru og den side du finder ind mod kontinentet på den anden side af Andesbjergene.

I kystområderne er der store, tørre sletter og lille variation mellem årstiderne. Fastlandsområderne mod øst har meget tropisk klima og oplever meget nedbør i regntiden. I bjergene finder du den tredje region med et tredje klima; her er der fugtigere med yppige regnbyger og et generelt koldere klima end resten af landet.

Landet er især kendt for de imponerende ruiner Machu Picchu i det sydlige Peru. Man antager, at byen blev bygget omkring år 1400, før den europæiske kolonisering af Amerika. Ruinbyen er meget velbevaret og er en del af UNESCOs Verdensarvsliste.

Perus historie er fascinerende. I 800-tallet begyndte Mochica civilisationen at anlægge terrasser og vandingsanlæg i bjergene, der stadig bruges i dag og i 1100-tallet begyndte Inkariget at vokse frem og erobrede næsten en tredjedel af Sydamerika indenfor 300 år.

I dag er Peru en demokratisk republik med flerpartisystem. Både præsidenten og nationalforsamlingen vælges for fem år ad gangen. I gennem tiden har Peru dog vekslet en del mellem militærjuntaer og demokratisk valgte regeringer – det sidste militærstyre blev væltet i 1979. Hvis du vil læse mere om Peru, kan du finde flere informationer på opslagsværket Globalis.

Det er en stor fordel at lære sig en smule spansk inden man tager afsted, da de fleste ikke taler engelsk. De gamle inka-dialekter er også stadig i omløb blandt den indianske befolkning i Peru, og vil man tale med dem, må smilet og fagterne tages i brug.

Hvad kan jeg lave i Peru?

Hver ICYE-orgnisation udarbejder deres egen National Profile og Work Profile, så du kan høre mere om landet og de opgaver du kan udføre fra modtagerorganisationen selv.

I landets National Profile kan du læse om landet og kulturen og i deres Work Profile kan du finde de projekter du kan søge.

ICYE-programmet

Med ICYE-programmet har du mulighed for at rejse enten 6 eller 12 måneder.

Her får du en dybere indsigt i kulturen ved at være afsted i længere tid samt et længere forløb på dit ønskede projekt, så du rigtig kan lære det at kende og føle dig hjemme. Du har også god mulighed for at få sproget godt ind under huden og du får de bedste forudsætninger for at engagere dig i din værtsfamilie og i lokalsamfundet.

Pris

VarighedPris
6 månederkr. 25.500
12 månederkr. 35.000

Prisen dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.
Dansk ICYE er en non-for-profit organisation. Det betyder at hensigten med vores arbejde ikke er økonomisk overskud, hvorfor prisen du betaler, udelukkende går til reelle administrations- og programudgifter.

Inkluderet i prisen er:
 • Kost og logi
 • Lommepenge
 • Syge- ulykke- og ansvarsforsikring
 • Rejseomkostninger i modtagerlandet
 • Sprogkursus under opholdet
 • Hjælp til bestilling af forsikring, flybilletter og visum
 • Forberedelsesseminar inden afrejse
 • Minimum to seminarer under opholdet
 • Hjemkomstseminar efter endt ophold
 • National og international administration

Når du rejser på ICYE-programmet, betaler du ikke for at udføre frivilligt arbejde. Du betaler for, at organisationen bag dit ophold kan arrangere din rejse og stå til rådighed – både før, under og efter opholdet.

Nogle lande er “kvotalande”. Det betyder, at der er indgået en aftale, for at muliggøre solidarisk udveksling. Du kan spare 2.000 kr på prisen ved at vælge et kvotaland.

STePs-programmet

Med STePs (Short Term Programmes) har du mulighed for at rejse mellem 4 og 16 uger. Programmet giver dig friheden til at bestemme, hvornår du vil af sted.

Programmet er perfekt til dig der ønsker et kortere ophold, gerne vil afsted med kort varsel eller har brug for fleksible start- og slutdatoer. Programmet er også at ideelt til at kombinere med en rygsæksrejse, hvor du tager et længere stop, der giver dig en dybere indsigt i kulturen.

Pris

VarighedPris i DKK
4 ugerkr. 6.980
5 ugerkr. 7.640
6 ugerkr. 8.300
7 ugerkr. 8.960
8 ugerkr. 9.620
9 ugerkr. 10.270
10 ugerkr. 10.930
11 ugerkr. 11.590
12 ugerkr. 12.250
13 ugerkr. 12.910
14 ugerkr. 13.570
15 ugerkr. 14.230
16 ugerkr. 14.990

Prisen for et STePs-ophold dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.

Inkluderet i prisen er:
 • Kost og logi
 • Rejseomkostninger i modtagerlandet
 • Vejledning om ansøgning og lande samt hjælp til at søge visum og finde projekter
 • National og international administration
 • Hjælp til bestilling af forsikring og flybilletter
 • Forberedelsesseminar inden afrejse
 • Hjemkomstseminar efter endt ophold

Hvis du vælger flere projekter – evt. i forskellige lande – giver vi dig en rabat på 2.000 kr. pr. projekt udover det første projekt.

Hvor kan jeg komme hen?