Du har to muligheder for at blive frivillig i Peru

Med Dansk ICYE kan du blive frivillig på vores short-term program eller long-term program i Peru. Vores short-term program hedder STePs-programmet og kan vare fra 4 til 16 uger. Vores long-term program hedder ICYE-programmet og er på enten 6 eller 12 måneder. På det nedenstående link kan du læse mere om rammerne for programmerne.
Oplev Machu Picchu i Peru

Peru består af tre regioner, der er inddelt af Andesbjergene. Du finder store klimaforskelle mellem den vestlige, kystvendte side af Peru og den side du finder ind mod kontinentet på den anden side af Andesbjergene. I kystområderne er der store, tørre sletter og lille variation mellem årstiderne. Fastlandsområderne mod øst har meget tropisk klima og oplever meget nedbør i regntiden. I bjergene finder du den tredje region med et tredje klima; her er der fugtigere med yppige regnbyger og et generelt koldere klima end resten af landet.

Landet er især kendt for de imponerende ruiner Machu Picchu i det sydlige Peru. Man antager, at byen blev bygget omkring år 1400, før den europæiske kolonisering af Amerika. Ruinbyen er meget velbevaret og er en del af UNESCOs Verdensarvsliste.

Perus historie er fascinerende. I 800-tallet begyndte Mochica civilisationen at anlægge terrasser og vandingsanlæg i bjergene, der stadig bruges i dag og i 1100-tallet begyndte Inkariget at vokse frem og erobrede næsten en tredjedel af Sydamerika indenfor 300 år.

I dag er Peru en demokratisk republik med flerpartisystem. Både præsidenten og nationalforsamlingen vælges for fem år ad gangen. I gennem tiden har Peru dog vekslet en del mellem militærjuntaer og demokratisk valgte regeringer – det sidste militærstyre blev væltet i 1979. Hvis du vil læse mere om Peru, kan du finde flere informationer på opslagsværket Globalis.

Mangler du inspiration?

På vores Pinterest kan du blive inspireret til at opleve den peuvianske kultur. Du kan fx se billeder af den fantastiske natur, Perus madkultur, læse spændende artikler og guides til landet. Klik ind på vores Pinterest og bliv inspireret!

ICYE i verden