Om Østrig
Projekter
Det lange program
Det korte program
Europæiske program

Elsker du bjerge og skisport? Eller måske klassisk musik? Eller mode? Og kunne du tænke dig, at lave noget frivilligt arbejde med mening? Så er Østrig noget for dig. I Østrig har du mulighed for at være frivillig ved mange forskellige projekter og særligt med børn.

Hvis Østrig er din drømmedestination har vi hele tre forskellige programmer, der kan sende dig af sted. Det ene er vores langvarige program, kaldet ICYE-programmet. Det andet er vores kortvarige program, kaldet STePs-programmet. Det tredje er et EU finansieret program kaldet ESC-programmet.

Oplev de østrigske alper

Østrig er et lille bjergland i Centraleuropa og grænser op til Tyskland og Tjekkiet mod nord, Slovakiet og Ungarn mod øst, Slovenien og Italien mod syd og Schweiz og Liechtenstein mod vest. Landet har en fortid som europæisk stormagt og centrum for det Østrigs-ungarske kejserige, men efter første verdenskrig blev Østrig reduceret til en lille republik. I dag er landet et parlamentarisk repræsenteret demokrati, og tiltrådte Den Europæiske Union i 1995.

Der bor godt 8,2 millioner i landet, hvoraf 1,6 millioner af indbyggerne bor i Østrigs største by og hovedstad, Wien. Wien ligger ved Donau-floden, der strækker sig over 28.500 km. Floden er Europas næstlængste flod og passerer 10 lande. Wien trækker meget international opmærksomhed, især indenfor mode. Vienna Design Week har været springbrættet for mange unge modedesignere og modeller, og er en begivenhed, der er meget udbredt i den internationale modeverden. Hvis du er interesseret i mode, er dette derfor en begivenhed lige for dig!

Udover mode, er landet kendt for at bidrage til kunsten og musikkens verden. Landet har mange kunsthistoriske museer, der i den grad er et besøg værd for de kunstinteresserede. Yderligere er Østrig fødested til nogle af verdens mange berømte musikkere og komponister, fx Wolfgang Amadeus Mozart, Joseph Haydn og Franz Schubert.

Østrig er også landet at tage til, hvis man er tosset med at stå på ski eller tage på vandreture. Landet har nogle af Europas bedste skisportsteder, især i de østrigske alper. Alperne dominerer landskabet i landet og kun 28% af landet består af flade områder. Hvert år bliver Østrig besøgt af 20 millioner turister, hvoraf størstedelen er i landet for at stå på ski eller vandre i Alperne. Østrig er dermed det mest besøgte turistmål i den industrialiserede verden i fortold til folkemængden. Turismen udgør 8% af landets BNP og er en dominerende næringsgren i flere af Østrigs alperegioner. Hvis du vil læse mere, kan du finde flere informationer på Globalis.

Projekter i Østrig

Hver ICYE-organisation udarbejder deres egen National Profile og Work Profile, så du kan høre mere om landet og de opgaver du kan udføre fra modtagerorganisationen selv.

I landets National Profile kan du læse om landet og kulturen og i deres Work Profile kan du finde de projekter du kan søge.

National Profile
Work Profile

ICYE’s internationale side har også en database, der kan vise dig aktuelle projekter i de forskellige lande. Herinde bliver projekterne hurtigst opdateret, og du kan både se projekter til det lange program og til det korte program. Klik på linkene nedenfor for at orientere dig i de opslåede projekter i Østrig.

ICYE-programmet

Det lange program

Med ICYE-programmet har du mulighed for at rejse enten 6 eller 12 måneder.

Her får du en dybere indsigt i kulturen ved at være afsted i længere tid samt et længere forløb på dit ønskede projekt, så du rigtig kan lære det at kende og føle dig hjemme. Du har også god mulighed for at få sproget godt ind under huden og du får de bedste forudsætninger for at engagere dig i din værtsfamilie og i lokalsamfundet.

Prisen dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.

Dansk ICYE er en non-for-profit organisation. Det betyder at hensigten med vores arbejde ikke er økonomisk overskud, hvorfor prisen du betaler, udelukkende går til reelle administrations- og programudgifter.

Nogle lande er “kvotalande”. Det betyder, at der er indgået en aftale, for at muliggøre solidarisk udveksling. Du kan spare 2.000 kr. på prisen ved at vælge et kvotaland.

Aktuelle kvotalande

Når du rejser på ICYE-programmet, betaler du ikke for at udføre frivilligt arbejde. Du betaler for, at organisationen bag dit ophold kan arrangere din rejse og stå til rådighed – både før, under og efter opholdet.

Læs mere om ICYE-programmet
Priser 2021/2022
Varighed Pris
6 måneder kr. 34.500
12 måneder kr. 44.000

Inkluderet i prisen

 • Kost og logi
 • Lommepenge
 • Syge- ulykke- og ansvarsforsikring
 • Rejseomkostninger i modtagerlandet

 • Sprogkursus under opholdet

 • Hjælp til bestilling af forsikring, flybilletter og visum

 • Forberedelsesseminar inden afrejse

 • Minimum to seminarer under opholdet

 • Hjemkomstseminar efter endt ophold

 • National og international administration

STePs-programmet

Det korte program

Med STePs (Short Term Programmes) har du mulighed for at rejse mellem 4 og 16 uger. Programmet giver dig friheden til at bestemme, hvornår du vil af sted.

Programmet er perfekt til dig der ønsker et kortere ophold, gerne vil afsted med kort varsel eller har brug for fleksible start- og slutdatoer. Programmet er også at ideelt til at kombinere med en rygsæksrejse, hvor du tager et længere stop, der giver dig en dybere indsigt i kulturen.

Prisen for et STePs-ophold dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.

Dansk ICYE er en non-for-profit organisation. Det betyder at hensigten med vores arbejde ikke er økonomisk overskud, hvorfor prisen du betaler, udelukkende går til reelle administrations- og programudgifter.

Hvis du vælger flere projekter – evt. i forskellige lande – giver vi dig en rabat på 2.000 kr. pr. projekt udover det første projekt.

Læs mere om STePs-programmet
Programår 2021/2022
Varighed Pris
4 uger kr. 7.580
5 uger kr. 8.050
6 uger kr. 8.520
7 uger kr. 8.990
8 uger kr. 9.470
9 uger kr. 9.940
10 uger kr. 10.410
11 uger kr. 10.880
12 uger kr. 11.360
13 uger kr. 11.830
14 uger kr. 12.300
15 uger kr. 12.770
16 uger kr. 13.250

Inkluderet i prisen

 • Vejledning om ansøgning og lande samt hjælp til at søge visum og finde projekter
 • Forberedelsesseminar inden afrejse

 • Rejseomkostninger i modtagerlandet

 • Kost og logi

 • Hjemkomstseminar efter endt ophold
 • National og international administration
 • Hjælp til bestilling af forsikring og flybilletter

ESC-programmet

Det europæiske program

ESC – Individual Volunteering er et EU-finansieret program under European Solidarity Corps (ESC). Programmet giver unge mellem 18 og 30 år mulighed for at tilbringe mellem 2 og 12 måneder i et europæisk land eller et partnerland, hvor du udfører frivilligt arbejde og herigennem lærer om et andet lands kultur, arbejdsliv og fritid.

Det er gratis for dig at rejse som ESC-volontør, da du får dækket udgifter til transport, forsikring, sprogkursus, lommepenge samt kost og logi.

På programmet skal du selv være aktiv i at finde og ansøge de projekter, der tilbyder plads til frivilligt arbejde og det kan altså sammenlignes med at søge job. Du er i mange tilfælde oppe imod mange andre ansøgere om samme projekt og vi anbefaler derfor, at du sender ansøgninger til mere end ét projekt for at have større chance for at blive udvalgt.

Det er en længere ansøgningsprocedure at søge om frivilligt arbejde gennem ESC – Individual Volunteering. Vi anbefaler derfor, at du kommer i gang i god til inden du vil afsted. F.eks. kan projekter søge efter volontører op til 8 måneder før projektstart.

Læs mere om ESC-programmet

Inkluderet i prisen

 • Kost og logi

 • Lommepenge
 • Syge-, ulykke- og ansvarsforsikring
 • Transportomkostninger
 • Sprogkursus

Hvor kan jeg komme hen?