Østrig

Vi giver dig tre muligheder for at blive frivillig i Østrig

I Dansk ICYE har vi tre muligheder for at blive frivillig i Østrig. Vi har et short-term program, et long-term program og et EU-finansieret program. Vores short-term program hedder STePs-programmet, og løber fra minimum 4 uger til maksimum 16 uger. Vores long-term program hedder ICYE-programmet og er enten på 6 eller 12 måneder. Det EU-finansieret program hedder ESC – Individual Volunteering og varer fra 2-12 måneder. På de nedenstående links kan du læse mere om de tre programmer, og finde ud af, hvilket program der passer bedst til dig.

ICYE-program Europa       STePs-program Østrig       ESC – Individual Volunteering

Østrig

Østrig er et lille bjergland i Centraleuropa og grænser op til Tyskland og Tjekkiet mod nord, Slovakiet og Ungarn mod øst, Slovenien og Italien mod syd og Schweiz og Liechtenstein mod vest. Landet har en fortid som europæisk stormagt og centrum for det Østrigs-ungarske kejserige, men efter første verdenskrig blev Østrig reduceret til en lille republik. Idag er landet et parlamentarisk repræsenteret demokrati, og tiltrådte Den Europæiske Union i 1995.

Der bor godt 8,2 millioner i landet, hvoraf 1,6 millioner af indbyggerne bor i Østrigs største by og hovedstad, Wien. Wien ligger ved Donau-floden, der strækker sig over 28.500 km. Floden er Europas næstlængste flod og passerer 10 lande. Wien trækker meget international opmærksomhed, især indenfor mode. Vienna Design Week har været springbrættet for mange unge modedesignere og modeller, og er en begivenhed, der er meget udbredt i den internationale modeverden. Hvis du er interesseret i mode, er dette derfor en begivenhed lige for dig!

Udover mode, er landet kendt for at bidrage til kunsten og musikkens verden. Landet har mange kunsthistoriske museer, der i den grad er et besøg værd for de kunstinteresserede. Yderligere er Østrig fødested til nogle af verdens mange berømte musikkere og komponister, fx Wolfgang Amadeus Mozart, Joseph Haydn og Franz Schubert.

Østrig er også landet at tage til, hvis man er tosset med at stå på ski eller tage på vandreture. Landet har nogle af Europas bedste skisportsteder, især i de østrigske alper. Alperne dominerer landskabet i landet og kun 28% af landet består af flade områder. Hvert år bliver Østrig besøgt af 20 millioner turister, hvoraf størstedelen er i landet for at stå på ski eller vandre i Alperne. Østrig er dermed det mest besøgte turistmål i den industrialiserede verden i fortold til folkemængden. Turismen udgør 8% af landets BNP og er en dominerende næringsgren i flere af Østrigs alperegioner. Hvis du vil læse mere, kan du finde flere informationer på Globalis.

Hvis du har lyst gå mere i dybden med ICYE-programmet kan du læse den National Profile, som modtagerorganisationen har udarbejdet. Her får ud et overblik over landet, kulturen, modtagerorganisationen og det at være frivillig i landet. Du kan også læse mere om de enkelte projekter i modtagerorganisationens Work Profile.

National Profile Work Profile

ICYE i verden

Bliv inspireret!

På vores Pinterest har vi samlet forskellige ting omkring dét at være frivillig. Du kan fx se tidligere frivilliges billeder, smukke naturbilleder og spændende artikler. Klik ind på vores Pinterest og bliv inspireret!