Om Nigeria
Projekter
Det lange program
Det korte program

Hvad end du er til socialt arbejde med børn eller mere administrativt og NGO arbejde, så er Nigeria landet for dig. Her er der god mulighed for arbejde med folk i nød samt på diverse institutioner.

Der er to forskellige programmer, der kan sende dig af sted på din rejse til Nigeria. Et langvarigt program, kaldet ICYE-programmet, og et kortvarigt program, kaldet STePs-programmet.

Afrikas mest folkerige land

Nigeria ligger i Vestafrika og grænser op til Benin, Tchad, Cameroun og Niger. Landets lange kyststrækning ligger ud til Guineaubugten i Atlanterhavet. På kyststrækningen ligger Nigerias største by Lagos, der har en udstrækning på 40 km., hvilket gør byen til Afrikas største storbyområde. Indtil 1991 var Lagos hovedstad i Nigeria, men nu er hovedstaden Abuja, der ligger centralt i landet.

Med over 195 millioner indbyggere, er landet det mest folkerige i hele Afrika. Befolkningen er ligelidt fordelt mellem kristne og muslimer, mens en meget lille del praktiserer traditionelle religioner, hvor de mest indflydelsesrige etniske grupper er Hausa, Igbo og Yoruba. Denne befolkningsfordeling er en voksende udfordring i landet og den regionale magt prøver at bryde uoverensstemmelserne mellem de etniske og religiøse linjer.

Nigeria har den tredje største økonomi i Afrika og er meget rig på naturressourcer så som olie og kul. Landbrug og fisk udgør også en stor del af økonomien. Landet har et af de mest uddannede arbejdstyrker i Afrika, men skellet mellem rig og fattig er stadig ekstremt i landet.

Landet bugner af fantastiske seværdigheder, så som overdådige og frodige nationalparker, flotte kystområder og flotte moskéer og kirker. Ifølge TripAdvisor er en af de bedste seværdigheder i Nigeria Lekki reservatet. Her går du igennem sumper, savannaer og laguner, og støder på forskellige tropiske dyr, du aldrig vil støde på i Danmark. En anden populær seværdighed i Nigeria har en mere historisk karakter. Olumo Rock er en times kørsel fra Lagos, og er et menneskeskabt stenfort, som stammefolket Egba i det tidlige 19. århundrede brugte til at undgå deres fjender. Historien omkring fortet er ubeskrivelig spændende, og derfor er denne seværdighed i den grad værd at besøge, hvis du alligevel er i landet og lave frivilligt arbejde. Hvis du vil vide mere om Afrikas mest folkerige land, kan du finde flere informationer på Globalis.

Projekter i Nigeria

Hver ICYE-organisation udarbejder deres egen National Profile og Work Profile, så du kan høre mere om landet og de opgaver du kan udføre fra modtagerorganisationen selv.

I landets National Profile kan du læse om landet og kulturen og i deres Work Profile kan du finde de projekter du kan søge.

National Profile
Work Profile

ICYE’s internationale side har også en database, der kan vise dig aktuelle projekter i de forskellige lande. Herinde bliver projekterne hurtigst opdateret, og du kan både se projekter til det lange program og til det korte program. Klik på linkene nedenfor for at orientere dig i de opslåede projekter i Nigeria.

ICYE-programmet

Det lange program

Med ICYE-programmet har du mulighed for at rejse enten 6 eller 12 måneder.

Her får du en dybere indsigt i kulturen ved at være afsted i længere tid samt et længere forløb på dit ønskede projekt, så du rigtig kan lære det at kende og føle dig hjemme. Du har også god mulighed for at få sproget godt ind under huden og du får de bedste forudsætninger for at engagere dig i din værtsfamilie og i lokalsamfundet.

Prisen dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.

Dansk ICYE er en non-for-profit organisation. Det betyder at hensigten med vores arbejde ikke er økonomisk overskud, hvorfor prisen du betaler, udelukkende går til reelle administrations- og programudgifter.

Nogle lande er “kvotalande”. Det betyder, at der er indgået en aftale, for at muliggøre solidarisk udveksling. Du kan spare 2.000 kr. på prisen ved at vælge et kvotaland.

Aktuelle kvotalande

Når du rejser på ICYE-programmet, betaler du ikke for at udføre frivilligt arbejde. Du betaler for, at organisationen bag dit ophold kan arrangere din rejse og stå til rådighed – både før, under og efter opholdet.

Læs mere om ICYE-programmet
Priser 2021/2022
Varighed Pris
6 måneder kr. 24.000
12 måneder kr. 33.500

Inkluderet i prisen

 • Kost og logi
 • Lommepenge
 • Syge- ulykke- og ansvarsforsikring
 • Rejseomkostninger i modtagerlandet
 • Sprogkursus under opholdet
 • Hjælp til bestilling af forsikring, flybilletter og visum

 • Forberedelsesseminar inden afrejse

 • Minimum to seminarer under opholdet

 • Hjemkomstseminar efter endt ophold

 • National og international administration

STePs-programmet

Det korte program

Med STePs (Short Term Programmes) har du mulighed for at rejse mellem 4 og 16 uger. Programmet giver dig friheden til at bestemme, hvornår du vil af sted.

Programmet er perfekt til dig der ønsker et kortere ophold, gerne vil afsted med kort varsel eller har brug for fleksible start- og slutdatoer. Programmet er også at ideelt til at kombinere med en rygsæksrejse, hvor du tager et længere stop, der giver dig en dybere indsigt i kulturen.

Prisen for et STePs-ophold dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.

Dansk ICYE er en non-for-profit organisation. Det betyder at hensigten med vores arbejde ikke er økonomisk overskud, hvorfor prisen du betaler, udelukkende går til reelle administrations- og programudgifter.

Hvis du vælger flere projekter – evt. i forskellige lande – giver vi dig en rabat på 2.000 kr. pr. projekt udover det første projekt.

Læs mere om STePs-programmet
Programår 2021/2022
Varighed Pris
4 uger kr. 6.830
5 uger kr. 7.300
6 uger kr. 7.780
7 uger kr. 8.250
8 uger kr. 8.720
9 uger kr. 9.190
10 uger kr. 9.670
11 uger kr. 10.140
12 uger kr. 10.610
13 uger kr. 11.080
14 uger kr. 11.560
15 uger kr. 12.030
16 uger kr. 12.500

Inkluderet i prisen

 • Vejledning om ansøgning og lande samt hjælp til at søge visum og finde projekter
 • Forberedelsesseminar inden afrejse
 • Rejseomkostninger i modtagerlandet
 • Kost og logi
 • Hjemkomstseminar efter endt ophold
 • National og international administration
 • Hjælp til bestilling af forsikring og flybilletter

Hvor kan jeg komme hen?