Om New Zealand
Projekter
Det lange program

Drømmer du om at besøge Hobbiton i weekenden og lave frivilligt arbejde, der gør en forskel i hverdagen? Så er New Zealand et helt perfekt sted for dig! Her har du mulighed for at være frivillig ved forskellige projekter. Heriblandt med adventure, socialt arbejde, miljø og meget mere.

Vi har ét program, der kan sende dig af sted på din rejse til New Zealand: ICYE-programmet. Dette er vores langvarige program, hvor du har god mulighed for at dykke helt ned i, hvordan det er at leve i landet.

Māoriernes land

New Zealand, den tidligere britiske koloni i Stillehavet, blev selvstændigt i starten af 1900-tallet, men har først opnået fuld uafhængighed fra Storbritannien i 1947. Som et medlem af Commonwealth har landet dog stadig et tæt bånd med den tidligere kolonimagt.

Før briterne koloniserede øerne i starten af 1800-tallet var den dominerende befolkningsgruppe på øerne maoriere. De ankom fra østlige Polynesien så sent som for 700 år siden. De udvilkede deres egen kultur og er i dag er kendt som maiorierne. På grund af, at øerne først blev beboet så sent, har New Zealand en unik flora og fauna. Denne er dog truet af spredning af fremmede arter.

Maoriernes kultur er rig og mangfoldig. Den er baseret på traditionel spirituel tro, hellige ritualer og hverdags skikke, hvoraf mange er disse stadig bliver praktiseret. Kulturen er fuld af historier og legender, der er blevet mundtlig overleveret gennem generationer.
Da øerne ligger på den sydlige halvkugle fordeler årstiderne sig som følgende:

 • Forår – September, oktober, november
 • Sommer – December, januar februar
 • Efterår – Marts, april, maj
 • Vinter – Juni, juli, august

En stor det af New Zealands eksport kommer fra deres landbrug. De vigtigste landbrugsprodukter er kød, mælkeprodukter, skovprodukter, frugt, grønsager og uld. Derudover har de en lang række handelsaftaler med andre nationer. Men meget af New Zealand går også til storslået natur. Der er alt fra alper, vulkaner, fjorde, gletschere, søer, regnskov til store græsarealer og klimaet varierer fra koldt og fugtigt til tørt og subtropisk. Hvis du vil læse mere om New Zealand kan du finde flere informationer på Globalis.

Projekter i New Zealand

Hver ICYE-organisation udarbejder deres egen National Profile og Work Profile, så du kan høre mere om landet og de opgaver du kan udføre fra modtagerorganisationen selv.

I landets National Profile kan du læse om landet og kulturen og i deres Work Profile kan du finde de projekter du kan søge.

National Profile
Work Profile

ICYE’s internationale side har også en database, der kan vise dig aktuelle projekter i de forskellige lande. Herinde bliver projekterne hurtigst opdateret. Klik på linket nedenfor for at orientere dig i de opslåede projekter i New Zealand.

ICYE-programmet

Det lange program

Med ICYE-programmet har du mulighed for at rejse enten 6 eller 12 måneder.

Her får du en dybere indsigt i kulturen ved at være afsted i længere tid samt et længere forløb på dit ønskede projekt, så du rigtig kan lære det at kende og føle dig hjemme. Du har også god mulighed for at få sproget godt ind under huden og du får de bedste forudsætninger for at engagere dig i din værtsfamilie og i lokalsamfundet.

Prisen dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.

Dansk ICYE er en non-for-profit organisation. Det betyder at hensigten med vores arbejde ikke er økonomisk overskud, hvorfor prisen du betaler, udelukkende går til reelle administrations- og programudgifter.

Nogle lande er “kvotalande”. Det betyder, at der er indgået en aftale, for at muliggøre solidarisk udveksling. Du kan spare 2.000 kr. på prisen ved at vælge et kvotaland.

Aktuelle kvotalande

Når du rejser på ICYE-programmet, betaler du ikke for at udføre frivilligt arbejde. Du betaler for, at organisationen bag dit ophold kan arrangere din rejse og stå til rådighed – både før, under og efter opholdet.

Læs mere om ICYE-programmet
Priser 2021/2022
Varighed Pris
6 måneder kr. 33.000
12 måneder kr. 42.500

Inkluderet i prisen

 • Kost og logi
 • Lommepenge
 • Syge- ulykke- og ansvarsforsikring
 • Rejseomkostninger i modtagerlandet

 • Sprogkursus under opholdet

 • Hjælp til bestilling af forsikring, flybilletter og visum

 • Forberedelsesseminar inden afrejse

 • Minimum to seminarer under opholdet

 • Hjemkomstseminar efter endt ophold

 • National og international administration

Hvor kan jeg komme hen?