Bliv frivillig i New Zealand med ICYE-programmet

Vi har ét program, der kan sende dig afsted som frivillig i New Zealand: vores ICYE-program. ICYE-programmet er vores long-term program, hvor du enten er afsted i 6 eller 12 måneder. Du kan læse mere om projektmuligheder og meget andet, ved at klikke på linket herunder.Māoriernes land

New Zealand, den tidligere britiske koloni i Stillehavet, blev selvstændigt i starten af 1900-tallet, men har først opnået fuld uafhængighed fra Storbritannien i 1947. Som et medlem af Commonwealth har landet dog stadig et tæt bånd med den tidligere kolonimagt.

Før briterne koloniserede øerne i starten af 1800-tallet var den dominerende befolkningsgruppe på øerne maoriere. De ankom fra østlige Polynesien så sent som for 700 år siden. De udvilkede deres egen kultur og er i dag er kendt som maiorierne. På grund af, at øerne først blev beboet så sent, har New Zealand en unik flora og fauna. Denne er dog truet af spredning af fremmede arter.

Maoriernes kultur er rig og mangfoldig. Den er baseret på traditionel spirituel tro, hellige ritualer og hverdags skikke, hvoraf mange er disse stadig bliver praktiseret. Kulturen er fuld af historier og legender, der er blevet mundtlig overleveret gennem generationer.
Da øerne ligger i den sydligere hemisfære fordeler årstiderne sig som følgende:

  • Forår – September, oktober, november
  • Sommer – December, januar februar
  • Efterår – Marts, april, maj
  • Vinter – Juni, juli, august

En stor det af New Zealands eksport kommer fra deres landbrug. De vigtigste landbrugsprodukter er kød, mælkeprodukter, skovprodukter, frugt, grønsager og uld. Derudover har de en lang række handelsaftaler med andre nationer.

New Zealand har en storslået natur, der har alt fra alper, vulkaner, fjorde, gletschere, søer, regnskov til store græsarealer og klimaet varierer fra koldt og fugtigt til tørt og subtropisk.

Hvis du vil læse mere kan du finde flere informationer på Globalis.

Mangler du inspiration?

Længere oppe finder du vores Pinterest. Her har vi samlet spændende ting omkring New Zealand og de andre lande vi tilbyder projekter i. På New Zealand opslagstavlen kan du blandt andet se tidligere frivilliges billeder, billeder af madkulturen, traditioner, spændende artikler og smuk natur. Klik ind på vores Pinterest og bliv inspireret til at blive frivillig!

ICYE i verden