Hvad enten du drømmer om at gøre en forskel for børnehjemsbørn, eller du vil være mere kreativ på dit volontørophold, så er det mulighed for det i Mozambique! Her kan du nemlig både lave socialt frivilligt arbejde, administrativt arbejde og kreativt arbejde.

Du har to forskellige muligheder for at komme til Mozambique. Det ene er gennem ICYE-programmet, der er et langvarigt program, mens det andet er STePs-programmet, der er et kortvarigt program.Oplev smuk natur i Mozambique

Mozambique er et land i det sydøstlige Afrika omkranset af det Indiske Ocean mod øst, Tanzania mod nord, Malawi og Zambia mod nordvest, Zimbabwe mod vest og Swaziland og Sydafrika mod sydvest. Portugiseren Vasco da Gama nåede til Mozambique i 1498, hvorefter landet blev gradvist koloniseret af Portugal. Det var dog først omkring 1920 at hele Mozambique var underlagt Portugal. Landet blev selvstændigt i 1975, og blev en folkerepublik kort tid derefter.

Hvis du er interesseret i det maritime liv i havet, så er Mozambique hjemsted for et af verdens flotteste snorklingsteder. Stedet hedder ‘Two Mile Reef’ og ligger på øen Bazaruta. Faktisk byder landet på flere flotte vandoplevelser, så som Quirimbas øerne, Benguerra øerne og Malawisøen, hvor man kan snorkle, tage på bådture, surfe, fiske og bade. Mange siger, at Mozambique er Afrikas Thailand, fordi der er så mange smukke øer og bounty strande med azurblåt vand. Hvis du er interesseret i dyr, kan Mozambique også give dig nogle gode oplevelser! Udenfor landets hovedstad, Maputo, er der et vildmarksreservat, hvor du kan komme på safari og se blandt andet ‘The Big Five’ – løven, leoparden, næsehornet, elefanten og vandbøflen i deres naturlige omgivelser.

Til trods for landets smukke natur, kæmper Mozambique stadig med fattigdom. Befolkningstallet er på ca. 27 millioner, hvoraf 54% i 2008 af dem levede under den international fattigdomsgrænse. Selvom der har været vedvarende økonomisk vækst i landet er det stadig rangeret meget langt nede på FN’s indeks for menneskelig udvikling (HDI), og er stadig afhængig af bistand fra andre lande. Hvis du vil vide mere, kan du finde flere informationer om landet på Globalis.

Hvad kan jeg lave i Mozambique?

Hver ICYE-organisation udarbejder deres egen National Profile og Work Profile, så du kan høre mere om landet og de opgaver du kan udføre fra modtagerorganisationen selv.

I landets National Profile kan du læse om landet og kulturen og i deres Work Profile kan du finde de projekter du kan søge.


ICYE-programmet

Med ICYE-programmet har du mulighed for at rejse enten 6 eller 12 måneder.

Her får du en dybere indsigt i kulturen ved at være afsted i længere tid samt et længere forløb på dit ønskede projekt, så du rigtig kan lære det at kende og føle dig hjemme. Du har også god mulighed for at få sproget godt ind under huden og du får de bedste forudsætninger for at engagere dig i din værtsfamilie og i lokalsamfundet.

Pris

VarighedPris
6 månederkr. 24.000
12 månederkr. 30.500

Prisen dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.
Dansk ICYE er en non-for-profit organisation. Det betyder at hensigten med vores arbejde ikke er økonomisk overskud, hvorfor prisen du betaler, udelukkende går til reelle administrations- og programudgifter.

Inkluderet i prisen

 • Syge-, ulykke- og ansvarsforsikring
 • Hjælp til bestilling af forsikring, flybilletter og visum
 • Forberedelsesseminar inden afrejse
 • Rejseomkostninger i modtagerlandet
 • Kost og logi
 • Lommepenge
 • Minimum to seminarer under opholdet
 • Sprogkursus under opholdet
 • Hjemkomstseminar efter endt ophold
 • National og international administration

Når du rejser på ICYE-programmet, betaler du ikke for at udføre frivilligt arbejde. Du betaler for, at organisationen bag dit ophold kan arrangere din rejse og stå til rådighed – både før, under og efter opholdet.

Nogle lande er “kvotalande”. Det betyder, at der er indgået en aftale, for at muliggøre solidarisk udveksling. Du kan spare 2.000 kr på prisen ved at vælge et kvotaland.

STePs-programmet

Med STePs (Short Term Programmes) har du mulighed for at rejse mellem 4 og 16 uger. Programmet giver dig friheden til at bestemme, hvornår du vil af sted.

Programmet er perfekt til dig der ønsker et kortere ophold, gerne vil afsted med kort varsel eller har brug for fleksible start- og slutdatoer. Programmet er også at ideelt til at kombinere med en rygsæksrejse, hvor du tager et længere stop, der giver dig en dybere indsigt i kulturen.

Pris

VarighedPris
4 ugerkr. 6.830
5 ugerkr. 7.300
6 ugerkr. 7.780
7 ugerkr. 8.250
8 ugerkr. 8.720
9 ugerkr. 9.190
10 ugerkr. 9.670
11 ugerkr. 10.140
12 ugerkr. 10.610
13 ugerkr. 11.080
14 ugerkr. 11.560
15 ugerkr. 12.030
16 ugerkr. 12.500

Prisen for et STePs-ophold dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.

Hvis du vælger flere projekter – evt. i forskellige lande – giver vi dig en rabat på 2.000 kr. pr. projekt udover det første projekt.

Inkluderet i prisen

 • Vejledning om ansøgning og lande samt hjælp til at søge visum og finde projekter
 • Forberedelsesseminar inden afrejse
 • Rejseomkostninger i modtagerlandet
 • Kost og logi
 • Hjemkomstseminar efter endt ophold
 • National og international administration
 • Hjælp til bestilling af forsikring og flybilletter

Dansk ICYE er en non-for-profit organisation. Det betyder at hensigten med vores arbejde ikke er økonomisk overskud, hvorfor prisen du betaler, udelukkende går til reelle administrations- og programudgifter.


Hvor kan jeg komme hen?