Om Mozambique
Projekter
Det lange program
Det korte program

Hvad enten du drømmer om at gøre en forskel for hjemløse børn, eller du vil være mere kreativ på dit volontørophold, så er det mulighed for det i Mozambique! Her kan du nemlig både lave socialt frivilligt arbejde, administrativt arbejde og kreativt arbejde.

Du har to forskellige muligheder for at komme til Mozambique. Det ene er gennem ICYE-programmet, der er et langvarigt program, mens det andet er STePs-programmet, der er et kortvarigt program.

Oplev smuk afrikansk natur

Mozambique er et land i det sydøstlige Afrika omkranset af det Indiske Ocean mod øst, Tanzania mod nord, Malawi og Zambia mod nordvest, Zimbabwe mod vest og Swaziland og Sydafrika mod sydvest. Portugiseren Vasco da Gama nåede til Mozambique i 1498, hvorefter landet blev gradvist koloniseret af Portugal. Det var dog først omkring 1920 at hele Mozambique var underlagt Portugal. Landet blev selvstændigt i 1975, og blev en folkerepublik kort tid derefter.

Hvis du er interesseret i det maritime liv i havet, så er Mozambique hjemsted for et af verdens flotteste snorklingsteder. Stedet hedder ‘Two Mile Reef’ og ligger på øen Bazaruta. Faktisk byder landet på flere flotte vandoplevelser, så som Quirimbas øerne, Benguerra øerne og Malawisøen, hvor man kan snorkle, tage på bådture, surfe, fiske og bade. Mange siger, at Mozambique er Afrikas Thailand, fordi der er så mange smukke øer og bounty strande med azurblåt vand. Hvis du er interesseret i dyr, kan Mozambique også give dig nogle gode oplevelser! Udenfor landets hovedstad, Maputo, er der et vildmarksreservat, hvor du kan komme på safari og se blandt andet ‘The Big Five’ – løven, leoparden, næsehornet, elefanten og vandbøflen i deres naturlige omgivelser.

Til trods for landets smukke natur, kæmper Mozambique stadig med fattigdom. Befolkningstallet er på ca. 27 millioner, hvoraf 54% i 2008 af dem levede under den international fattigdomsgrænse. Selvom der har været vedvarende økonomisk vækst i landet er det stadig rangeret meget langt nede på FN’s indeks for menneskelig udvikling (HDI), og er stadig afhængig af bistand fra andre lande. Hvis du vil vide mere, kan du finde flere informationer om landet på Globalis.

Projekter i Mozambique

Hver ICYE-organisation udarbejder deres egen National Profile og Work Profile, så du kan høre mere om landet og de opgaver du kan udføre fra modtagerorganisationen selv.

I landets National Profile kan du læse om landet og kulturen og i deres Work Profile kan du finde de projekter du kan søge.

National Profile
Work Profile

ICYE’s internationale side har også en database, der kan vise dig aktuelle projekter i de forskellige lande. Herinde bliver projekterne hurtigst opdateret, og du kan både se projekter til det lange program og til det korte program. Klik på linkene nedenfor for at orientere dig i de opslåede projekter i Mozambique.

ICYE-programmet

Det lange program

Med ICYE-programmet har du mulighed for at rejse enten 6 eller 12 måneder.

Her får du en dybere indsigt i kulturen ved at være afsted i længere tid samt et længere forløb på dit ønskede projekt, så du rigtig kan lære det at kende og føle dig hjemme. Du har også god mulighed for at få sproget godt ind under huden og du får de bedste forudsætninger for at engagere dig i din værtsfamilie og i lokalsamfundet.

Prisen dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.

Dansk ICYE er en non-for-profit organisation. Det betyder at hensigten med vores arbejde ikke er økonomisk overskud, hvorfor prisen du betaler, udelukkende går til reelle administrations- og programudgifter.

Nogle lande er “kvotalande”. Det betyder, at der er indgået en aftale, for at muliggøre solidarisk udveksling. Du kan spare 2.000 kr. på prisen ved at vælge et kvotaland.

Aktuelle kvotalande

Når du rejser på ICYE-programmet, betaler du ikke for at udføre frivilligt arbejde. Du betaler for, at organisationen bag dit ophold kan arrangere din rejse og stå til rådighed – både før, under og efter opholdet.

Læs mere om ICYE-programmet
Priser 2022/2023
6 måneder
12 måneder
Mozambique
25.500 kr.
33.500 kr.

Inkluderet i prisen

 • Kost og logi
 • Lommepenge
 • Syge- ulykke- og ansvarsforsikring
 • Rejseomkostninger i modtagerlandet
 • Sprogkursus under opholdet
 • Hjælp til bestilling af forsikring, flybilletter og visum

 • Forberedelsesseminar inden afrejse

 • Minimum to seminarer under opholdet

 • Hjemkomstseminar efter endt ophold

 • National og international administration

STePs-programmet

Det korte program

Med STePs (Short Term Programmes) har du mulighed for at rejse mellem 4 og 16 uger. Programmet giver dig friheden til at bestemme, hvornår du vil af sted.

Programmet er perfekt til dig der ønsker et kortere ophold, gerne vil afsted med kort varsel eller har brug for fleksible start- og slutdatoer. Programmet er også at ideelt til at kombinere med en rygsæksrejse, hvor du tager et længere stop, der giver dig en dybere indsigt i kulturen.

Prisen for et STePs-ophold dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.

Dansk ICYE er en non-for-profit organisation. Det betyder at hensigten med vores arbejde ikke er økonomisk overskud, hvorfor prisen du betaler, udelukkende går til reelle administrations- og programudgifter.

Hvis du vælger flere projekter – evt. i forskellige lande – giver vi dig en rabat på 2.000 kr. pr. projekt udover det første projekt.

Læs mere om STePs-programmet
Programår 2021/2022
Varighed Pris
4 uger kr. 6.830
5 uger kr. 7.300
6 uger kr. 7.780
7 uger kr. 8.250
8 uger kr. 8.720
9 uger kr. 9.190
10 uger kr. 9.670
11 uger kr. 10.140
12 uger kr. 10.610
13 uger kr. 11.080
14 uger kr. 11.560
15 uger kr. 12.030
16 uger kr. 12.500

Inkluderet i prisen

 • Vejledning om ansøgning og lande samt hjælp til at søge visum og finde projekter
 • Forberedelsesseminar inden afrejse
 • Rejseomkostninger i modtagerlandet
 • Kost og logi
 • Hjemkomstseminar efter endt ophold
 • National og international administration
 • Hjælp til bestilling af forsikring og flybilletter

Hvor kan jeg komme hen?