Du har to muligheder for at blive frivillig i Mozambique

I Dansk ICYE har vi et short-term program og et long-term program for at blive frivillig i Mozambique. Vores short-term program hedder STePs-programmet, og løber fra minimum 4 uger til maksimum 16 uger. Vores long-term program hedder ICYE-programmet og er enten på 6 eller 12 måneder. På de nedenstående links kan du læse mere om de to programmer, og finde ud af, hvilket program der passer bedst til dig.Oplev smuk natur i Mozambique

Mozambique er et land i det sydøstlige Afrika omkranset af det Indiske Ocean mod øst, Tanzania mod nord, Malawi og Zambia mod nordvest, Zimbabwe mod vest og Swaziland og Sydafrika mod sydvest. Området blev udforsket af Vasco da Gama i 1498 og koloniseret af Portugal i 1505. Landet blev selvstændigt i 1975, og blev en folkerepublik kort tid derefter.

Hvis du er interesseret i det maritime liv i havet, så er Mozambique hjemsted for et af verdens flotteste snorklingsteder. Stedet hedder ‘Two Mile Reef’ og ligger på øen Bazaruta. Faktisk byder landet på flere flotte vandoplevelser, så som Quirimbas øerne, Benguerra øerne og Malawisøen, hvor man kan snorkle, tage på bådture, surfe, fiske og bade. Mange siger, at Mozambique er Afrikas Thailand, fordi der er så mange smukke øer og bounty strande med azurblåt vand. Hvis du er interesseret i dyr, kan Mozambique også give dig nogle gode oplevelser! Udenfor landets hovedstad, Maputo, er der et vildmarksreservat, hvor du kan komme på safari og se blandt andet ‘The Big Five’ – løven, leoparden, næsehornet, elefanten og vandbøflen i deres naturlige omgivelser.

Til trods for landets smukke natur, kæmper Mozambique stadig med sundhedsmæssige udfordringer. Befolkningstallet er på knap 24 millioner, hvoraf 70% af dem lever under den international fattigdomsgrænse på $1,25. Levealder og børnedødelighed i Mozambique er begge blandt de værste rangerede i verden, blandt andet på grund af sygdomme som Malaria og HIV/AIDS. Faktisk er den gennemsnitlige levealder kun 50 år, hvorimod den er på 80 år i Danmark, og 44% af børn under 5 år er kronisk underernærede, hvilket er den højeste rate i Afrika syd for Sahara. Yderligere er landets Human Development Index et af ​​de laveste i verden. Hvis du vil vide mere, kan du finde flere informationer om landet på Globalis.

Mangler du inspiration?

Længere oppe finder du vores Pinterest, hvor vi har samlet forskellige ting omkring Mozambique. Du kan fx se tidligere frivilliges billeder, billeder af madkultur, smukke naturbilleder og spændende artikler. Klik ind på vores Pinterest og bliv inspireret!

Desuden kan du læse om Mette, der har været med STePs programmet i 2019, hvor hun arbejdede på et børnehjem for handicappede. Læs hele hendes beretning på Dansk ICYE’s inspirationsside.

ICYE i verden