Dansk ICYE søger værtsfamilie og projekt til 24-årige Megumi fra Japan. Hun skal være frivillig i Danmark i et år fra 27. januar 2021.

Megumi er uddannet “preschool teacher” og glæder sig til at arbejde med børn i Danmark.
Hun ser frem til at opleve enten den danske børnehave eller de små klasser i folkeskolen.

Hun elsker at tilbringe tid i naturen. Hun kan godt lide at cykle og hun beskriver camping og klatring som sine hobbier. Hun har også været frivillig i en organisation, som tager børn med ud i naturen på campingture.

Megumi udtaler:

I’m interested to work preschool in Denmark, because it is said that Denmark is a developed country of education. If I do, I could tell good thing of it to kindergarten in Japan. Then I’d like to bridge between Denmark and Japan.

[…] I have a bright and friendly personality, so I’ve never been worried about communication.

I want to communicate with teachers and children actively. It is the best way to get how the other person feel […]. When I have difficulty, I do not only to think hard by myself but also to get hints from teachers and children.

Megumis engelskniveau er lavt, men man kan stadig kommunikere med hende på engelsk. Hun brænder for arbejdet med børn og har erfaring med det fra Japan, så hun vil efter kort tid kunne finde sin rolle hos projektet og i værtsfamilien. Da Megumi skal være frivillig i et år giver det også en reel mulighed for, at I lærer hinanden godt at kende.

Hun håber på at kunne organisere nogle kulturelle aktiviserer for børnene, når hun er kommet på plads på projektet og har lært børnene lidt at kende.

Megumi udtaler:

I [will have a] good experience when I stay with host family. I felt the warmth of family and turned to feel as if a real family.

Som værtsfamilie kommer I til at lære Megumi om danskerne, kulturen og sproget. I skal ikke ændre jeres spisetider, fuldtidsarbejde eller fodboldtræning, men i stedet gøre volontøren til en del af hverdagen.
Megumi vil indgå på lige fod med resten af familien og der er derfor naturligt at hun hjælper til med at lufte hunden og tage af bordet, ligesom resten af jeres husstand.

Megumi er allergisk for kat og vil derfor foretrække et hjem uden kat, så hendes allergier bliver holdt nede.

Megumis arbejde på projektet er frivilligt og ulønnet, men hun får lommepenge og transportudgifter dækket af os under sit ophold. Sprogkursus er også inkluderet i hendes udvekslingsprogram, men det er i familien og på projektet hun får alvor lærer dansk, når sproget skal benyttes i hverdagen.

Som værtsfamilie får I kostpenge på 700kr/md. for at hjælpe med nogle af omkostningerne ved at have en ekstra person boende.
Har I kun mulighed for at være værtsfamilie i f.eks. halvdelen af Megumis ophold, skal I også være velkommen til at tage kontakt.

Hvis du/I har lyst og mulighed for at åbne jeres hjem eller arbejdsplads for Megumi, hører vi gerne fra jer snarest.
I kan læse mere om rollerne i linket herunder.