Dansk ICYE søger værtsfamilie til 20-årige Mathieu fra Frankrig. Han skal være frivillig hos Fjord & Bælt i Kerteminde i et år fra midten af februar 2021.

Mathieu er fysisk aktiv og meget glad for dyr.
Der er flere forskellige typer sport han godt kan lide at dyrker, men han nævner i sin ansøgning til os løbeture, crossfit, cyking og batminton.

Han elsker dyr og elsker at lære mere om dem. Han har selv hund, kat, høns, fisk og får. Og så vil han gerne have papegøjer og en skildpadde.

Citat fra volontør:

I love to give my help and I put other before me. When the work interest me I’m realy motivate and involve.

I pass my free time to read manga and take animal picture or make a sport.

I’m happy man and I liked passed time with my friends and make diffrent activity with them. When it’s possible i love visits, zoo, museum of history and country. So, love traveling.

Work with animals is my dream so I don’t see myself work without animals so, after this project I would like apply to an animal care school. To then work in natural reserve, animals reserve or animal park.

Som værtsfamilie kommer I til at lære Mathieu om danskerne, kulturen og sproget. I skal ikke ændre jeres spisetider, fuldtidsarbejde eller fodboldtræning, men i stedet gøre volontøren til en del af hverdagen.
Mathieu vil indgå på lige fod med resten af familien og der er derfor naturligt at han hjælper til med at lufte hunden og tage af bordet, ligesom resten af jeres husstand.

Mathieus arbejde på projektet er frivilligt og ulønnet, men han får lommepenge og transportudgifter dækket af os under sit ophold. Mathieu vil arbejde mellem 30 og 37 timer om ugen på projektet, så i løbet af dagen vil han have planer, ligesom I måske også har.
Sprogkursus er også inkluderet i han udvekslingsprogram, men det er i familien og på projektet han får alvor lærer dansk, når sproget skal benyttes i hverdagen.

Som værtsfamilie får I kostpenge på 700kr/md. for at hjælpe med nogle af omkostningerne ved at have en ekstra person boende.
Har I kun mulighed for at være værtsfamilie i f.eks. halvdelen af Mathieus ophold, skal I også være velkommen til at tage kontakt.

Hvis du/I har lyst og mulighed for at åbne jeres hjem for Mathieu, hører vi gerne fra jer snarest.
I kan læse mere om rollen og henvende jer til os via linksene herunder.