Dansk ICYE søger ny værtsfamilie til 19-årige Marten fra Tyskland. Han er frivillig hos Kalø Skovbørnehus i Rønde i 10 måneder fra 1. september 2020 til 30. juni 2021

Marten Floorball

Martens nuværende værtsfamilie har meldt sig for den første halvdel af opholdet, og derfor leder vi nu efter en familie til Marten fra januar til og med juni.
Marten er fysisk meget aktiv. Hjemme i Tyskland spillede han floorball sammen med sin bror hvor de begge var med på det lokale hold’s førstehold i Bundesligaen for floorball.

Marten er også glad for at tilbringe tid i naturen. Sammen med sin bror har han de seneste somre cyklet over 600 km fra deres hjem til Letland, hvor de undervejs camperede. Når Marten skal afsted til Rønde foregår det også på cykel fra Kolind.

Marten beskriver sig selv som ansvarsfuld og med et godt overblik.

Marten siger om sig selv:

I am respectful, polite and rather calm. It is not my favorite thing to stand in the middle of a crowd or alone on stage. But self-confident as a sports player. I have experience in coaching younger children. I am able to act independently and can represent my own opinion with arguments.
As a floorball player for nearly 10 years I am a team player. In our team we have to stand for each other by open-minded. We are talking about our mistakes very clearly and have to be open to criticism.

I’m interested to get to know the Danish host family and learn something about Danish culture.

Marten Cykel

Som værtsfamilie kommer I til at lære Marten om danskerne, kulturen og sproget. I skal ikke ændre jeres spisetider, fuldtidsarbejde eller fodboldtræning, men i stedet gøre volontøren til en del af hverdagen.
Marten vil indgå på lige fod med resten af familien og der er derfor naturligt at han hjælper til med at lufte hunden og tage af bordet, ligesom resten af jeres husstand.

Martens arbejde på projektet er frivilligt og ulønnet, men han får lommepenge og transportudgifter dækket af os under sit ophold. Sprogkursus er også inkluderet i hans udvekslingsprogram, men det er i familien og på projektet han får alvor lærer dansk, når sproget skal benyttes i hverdagen.

Marten og bror

Som værtsfamilie får I kostpenge på 700kr/md. for at hjælpe med nogle af omkostningerne ved at have en ekstra person boende.

Hvis du/I har lyst og mulighed for at åbne jeres hjem for Marten, hører vi gerne fra jer snarest.
I kan læse mere om rollen i linket herunder.