Har du et hjerte, der brænder for at udføre frivilligt socialt arbejde for folk med handicap, færre midler osv., så er Marokko en god mulighed for dig! I Marokko er der nemlig mange projekter med socialt arbejde både på skoler, men også på centre for handicappede.

I Marokko udbyder vi to forskellige programmer, som du kan komme ud at rejse med. Du kan enten rejse gennem vores lange program, ICYE, eller gennem vores korte program, STePs.

I toppen af Afrika i Marokko

Marokko er den vestligste af de nordafrikanske lande kendt som Maghreb. Landet har en befolkning på næsten 32 millioner og et areal på 710,850 km², herunder den omstridte Vestsahara, som hovedsageligt er under marokkansk administration. Den politiske hovedstad er Rabat og den største by er Casablanca. Casablanca har lagt navn til en film, der afspejler det daværende fransk-nazistiske Marokko.

De største ressourcer der bærer den marokkanske økonomi er landbrug, fosfater og turisme. På verdensplan er Marokko den tredje største producent og den største eksportør af fosfor. Også citrusfrugter og grøntsager kommer ofte fra Marokko. Befolkningen er næsten udelukkende arabisk-Berber, hvilket har skabt et indfødt og traditionsrigt samfund, hvor Marokko har en rig, gammel og spændende kultur at opleve.

Det marokkanske køkken har længe været betragtet som en af ​​de mest forskelligartede køkkener i verden. Men landet er også god til at bevare sine kulinariske traditioner. I en stor lergryde med kød og grøntsager i mange kombinationer, koger man hovedretten i det marokkanske køkken, Tajine. De kulinariske oplevelser i det muslimske land er fyldt med farverige og eksotiske krydderier, som man kan nyde sammen med den berømte myntete. Couscous kan man heller ikke udgå at støde på – især ikke om fredagen, hvor alle familier får det til frokost. Hvis du vil vide mere om Marokko, tjek Globalis.ditte i marokko
Klik for at læse om Dittes ophold i Marokko (2010-2011)

Hvad kan du lave i Marokko?

Hver ICYE-organisation udarbejder deres egen National Profile og Work Profile, så du kan høre mere om landet og de opgaver du kan udføre fra modtagerorganisationen selv.

I landets National Profile kan du læse om landet og kulturen og i deres Work Profile kan du finde de projekter du kan søge.


ICYE-programmet

Med ICYE-programmet har du mulighed for at rejse enten 6 eller 12 måneder.

Her får du en dybere indsigt i kulturen ved at være afsted i længere tid samt et længere forløb på dit ønskede projekt, så du rigtig kan lære det at kende og føle dig hjemme. Du har også god mulighed for at få sproget godt ind under huden og du får de bedste forudsætninger for at engagere dig i din værtsfamilie og i lokalsamfundet.

Pris

VarighedPris
6 månederkr. 27.000
12 månederkr. 36.500

Prisen dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.
Dansk ICYE er en non-for-profit organisation. Det betyder at hensigten med vores arbejde ikke er økonomisk overskud, hvorfor prisen du betaler, udelukkende går til reelle administrations- og programudgifter.

Inkluderet i prisen

 • Kost og logi
 • Lommepenge
 • Syge- ulykke- og ansvarsforsikring
 • Rejseomkostninger i modtagerlandet
 • Sprogkursus under opholdet
 • Hjælp til bestilling af forsikring, flybilletter og visum
 • Forberedelsesseminar inden afrejse
 • Minimum to seminarer under opholdet
 • Hjemkomstseminar efter endt ophold
 • National og international administration

Nogle lande er “kvotalande”. Det betyder, at der er indgået en aftale, for at muliggøre solidarisk udveksling. Du kan spare 2.000 kr på prisen ved at vælge et kvotaland.

STePs-programmet

Med STePs (Short Term Programmes) har du mulighed for at rejse mellem 4 og 16 uger. Programmet giver dig friheden til at bestemme, hvornår du vil af sted.

Programmet er perfekt til dig der ønsker et kortere ophold, gerne vil afsted med kort varsel eller har brug for fleksible start- og slutdatoer. Programmet er også at ideelt til at kombinere med en rygsæksrejse, hvor du tager et længere stop, der giver dig en dybere indsigt i kulturen.

Pris

VarighedPris
4 ugerkr. 6.830
5 ugerkr. 7.300
6 ugerkr. 7.780
7 ugerkr. 8.250
8 ugerkr. 8.720
9 ugerkr. 9.190
10 ugerkr. 9.670
11 ugerkr. 10.140
12 ugerkr. 10.610
13 ugerkr. 11.080
14 ugerkr. 11.560
15 ugerkr. 12.030
16 ugerkr. 12.500

Prisen for et STePs-ophold dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.

Dansk ICYE er en non-for-profit organisation. Det betyder at hensigten med vores arbejde ikke er økonomisk overskud, hvorfor prisen du betaler, udelukkende går til reelle administrations- og programudgifter.

Hvis du vælger flere projekter – evt. i forskellige lande – giver vi dig en rabat på 2.000 kr. pr. projekt udover det første projekt.

Inkluderet i prisen

 • Vejledning om ansøgning og lande samt hjælp til at søge visum og finde projekter
 • Forberedelsesseminar inden afrejse
 • Rejseomkostninger i modtagerlandet
 • Kost og logi
 • Hjemkomstseminar efter endt ophold
 • National og international administration
 • Hjælp til bestilling af forsikring og flybilletter

Hvor kan jeg komme hen?