Om Marokko
Projekter
Det lange program
Det korte program

Har du et hjerte, der brænder for at udføre frivilligt socialt arbejde for folk med handicap og færre midler, så er Marokko en god mulighed for dig! I Marokko er der nemlig mange projekter med socialt arbejde både på skoler, men også på centre for handicappede.

I Marokko udbyder vi to forskellige programmer, som du kan komme ud at rejse med. Du kan enten rejse gennem vores lange program, ICYE, eller gennem vores korte program, STePs.

I toppen af Afrika

Marokko er den vestligste af de nordafrikanske lande kendt som Maghreb. Landet har en befolkning på næsten 32 millioner og et areal på 710,850 km², herunder den omstridte Vestsahara, som hovedsageligt er under marokkansk administration. Den politiske hovedstad er Rabat og den største by er Casablanca. Casablanca har lagt navn til en film, der afspejler det daværende fransk-nazistiske Marokko.

De største ressourcer der bærer den marokkanske økonomi er landbrug, fosfater og turisme. På verdensplan er Marokko den tredje største producent og den største eksportør af fosfor. Også citrusfrugter og grøntsager kommer ofte fra Marokko. Befolkningen er næsten udelukkende arabisk-Berber, hvilket har skabt et indfødt og traditionsrigt samfund, hvor Marokko har en rig, gammel og spændende kultur at opleve.

Det marokkanske køkken har længe været betragtet som en af ​​de mest forskelligartede køkkener i verden. Men landet er også god til at bevare sine kulinariske traditioner. I en stor lergryde med kød og grøntsager i mange kombinationer, koger man hovedretten i det marokkanske køkken, Tajine. De kulinariske oplevelser i det muslimske land er fyldt med farverige og eksotiske krydderier, som man kan nyde sammen med den berømte myntete. Couscous kan man heller ikke udgå at støde på – især ikke om fredagen, hvor alle familier får det til frokost. Hvis du vil vide mere om Marokko, tjek Globalis.

Projekter i Marokko

Hver ICYE-organisation udarbejder deres egen National Profile og Work Profile, så du kan høre mere om landet og de opgaver du kan udføre fra modtagerorganisationen selv.

I landets National Profile kan du læse om landet og kulturen og i deres Work Profile kan du finde de projekter du kan søge.

National Profile
Work Profile

ICYE’s internationale side har også en database, der kan vise dig aktuelle projekter i de forskellige lande. Herinde bliver projekterne hurtigst opdateret, og du kan både se projekter til det lange program og til det korte program. Klik på linkene nedenfor for at orientere dig i de opslåede projekter i Marokko.

BLIV INSPIRERET

Klik for at læse om Dittes ophold i Marokko (2010-2011)

ICYE-programmet

Det lange program

Med ICYE-programmet har du mulighed for at rejse enten 6 eller 12 måneder.

Her får du en dybere indsigt i kulturen ved at være afsted i længere tid samt et længere forløb på dit ønskede projekt, så du rigtig kan lære det at kende og føle dig hjemme. Du har også god mulighed for at få sproget godt ind under huden og du får de bedste forudsætninger for at engagere dig i din værtsfamilie og i lokalsamfundet.

Prisen dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.

Dansk ICYE er en non-for-profit organisation. Det betyder at hensigten med vores arbejde ikke er økonomisk overskud, hvorfor prisen du betaler, udelukkende går til reelle administrations- og programudgifter.

Nogle lande er “kvotalande”. Det betyder, at der er indgået en aftale, for at muliggøre solidarisk udveksling. Du kan spare 2.000 kr. på prisen ved at vælge et kvotaland.

Aktuelle kvotalande

Når du rejser på ICYE-programmet, betaler du ikke for at udføre frivilligt arbejde. Du betaler for, at organisationen bag dit ophold kan arrangere din rejse og stå til rådighed – både før, under og efter opholdet.

Læs mere om ICYE-programmet
Priser 2021/2022
Varighed Pris
6 måneder kr. 25.500
12 måneder kr. 36.500

Inkluderet i prisen

 • Kost og logi
 • Lommepenge
 • Syge- ulykke- og ansvarsforsikring
 • Rejseomkostninger i modtagerlandet

 • Sprogkursus under opholdet

 • Hjælp til bestilling af forsikring, flybilletter og visum

 • Forberedelsesseminar inden afrejse

 • Minimum to seminarer under opholdet

 • Hjemkomstseminar efter endt ophold

 • National og international administration

STePs-programmet

Det korte program

Med STePs (Short Term Programmes) har du mulighed for at rejse mellem 4 og 16 uger. Programmet giver dig friheden til at bestemme, hvornår du vil af sted.

Programmet er perfekt til dig der ønsker et kortere ophold, gerne vil afsted med kort varsel eller har brug for fleksible start- og slutdatoer. Programmet er også at ideelt til at kombinere med en rygsæksrejse, hvor du tager et længere stop, der giver dig en dybere indsigt i kulturen.

Prisen for et STePs-ophold dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.

Dansk ICYE er en non-for-profit organisation. Det betyder at hensigten med vores arbejde ikke er økonomisk overskud, hvorfor prisen du betaler, udelukkende går til reelle administrations- og programudgifter.

Hvis du vælger flere projekter – evt. i forskellige lande – giver vi dig en rabat på 2.000 kr. pr. projekt udover det første projekt.

Læs mere om STePs-programmet
Programår 2021/2022
Varighed Pris
4 uger kr. 6.830
5 uger kr. 7.300
6 uger kr. 7.780
7 uger kr. 8.250
8 uger kr. 8.720
9 uger kr. 9.190
10 uger kr. 9.670
11 uger kr. 10.140
12 uger kr. 10.610
13 uger kr. 11.080
14 uger kr. 11.560
15 uger kr. 12.030
16 uger kr. 12.500

Inkluderet i prisen

 • Vejledning om ansøgning og lande samt hjælp til at søge visum og finde projekter
 • Forberedelsesseminar inden afrejse

 • Rejseomkostninger i modtagerlandet

 • Kost og logi

 • Hjemkomstseminar efter endt ophold
 • National og international administration
 • Hjælp til bestilling af forsikring og flybilletter

Hvor kan jeg komme hen?