Du har to muligheder for at blive frivillig i Marokko

I Dansk ICYE har vi et short-term program og et long-term program for at blive frivillig i Marokko. Vores short-term program hedder STePs-programmet, og løber fra minimum 4 uger til maksimum 16 uger. Vores long-term program hedder ICYE-programmet og er enten på 6 eller 12 måneder. På de nedenstående links kan du læse mere om de to programmer, og finde ud af, hvilket program der passer bedst til dig.I toppen af Afrika i Marokko

Marokko er den vestligste af de nordafrikanske lande kendt som Maghreb. Landet har en befolkning på næsten 32 millioner og et areal på 710,850 km², herunder den omstridte Vestsahara, som hovedsageligt er under marokkansk administration. Den politiske hovedstad er Rabat og den største by er Casablanca. Casablanca har lagt navn til en film, der afspejler det daværende fransk-nazistiske Marokko.

De største ressourcer der bærer den marokkanske økonomi er landbrug, fosfater og turisme. På verdensplan er Marokko den tredjestørste producent og den største eksportør af fosfor. Også citrusfrugter og grøntsager kommer ofte fra Marokko. Befolkningen er næsten udelukkende arabisk-Berber, hvilket har skabt et indfødt og traditionsrigt samfund, hvor Marokko har en rig, gammel og spændende kultur at opleve.

Det marokkanske køkken har længe været betragtet som en af ​​de mest forskelligartede køkkener i verden. Men landet er også god til at bevare sine kulinariske traditioner. I en stor lergryde med kød og grøntsager i mange kombinationer, koger man hovedretten i det marokkanske køkken, Tajine. De kulinariske oplevelser i det muslimske land er fyldt med farverige og eksotiske krydderier, som man kan nyde sammen med den berømte myntete. Couscous kan man heller ikke udgå at støde på – især ikke om fredagen, hvor alle familier får det til frokost. Hvis du vil vide mere om Marokko, tjek Globalis.

Mangler du inspiration?

Ditte på ICYE-programmet i Marokko (2010-2011)

Hvis du mangler inspiration til at tage det sidste skridt mod beslutningen om at blive frivillig i Marokko, kan du tjekke Dittes volontørblog ud. Bloggen er fra en tidligere frivillig på et ICYE-program, hvor hun beskriver, hvad hun har oplevet i Marokko og på hendes frivillige arbejde. Om det er et STePs-program eller ICYE-program siger kun noget om længden af opholdet, men indholdet af opholdet er det samme – derfor kan du sagtens blive inspireret af Dittes blog, selvom du overvejer et STePs-program.
Du kan også tjekke vores Pinterest ud på linket øverst. På Pinterest har vi samlet alle de billeder som tidligere frivillige har sendt til os, og tilføjet andre spændende billeder og artikler om at være frivillig med os.

ICYE i verden