Dansk ICYE søger værtsfamilie til 18-årige Maria fra Mexico. Hun skal være frivillig i Sorø i et halvt år fra 27. januar 2021 og frem til sommerferien.

Maria elsker musik og er glad for at danse og øve koreografier med sine venner. Hun er også glad for at bage i sin fritid og elsker også at lave mad og opdage nye opskrifter og sunde, lækre alternativer til junk food.

Maria beskriver sig selv som en hårdtarbejdende, målbevidst person. Hun beskriver også sig selv som flydende til englesk og det er tydeligt fra hendes ansøgning, at hun behersker sproget.

Hun ser frem til at lære en anden kultur at kende og se hvordan maden, sproget og menneskene er.

Maria udtaler:

I would like to get enrolled in a voluntary work that has to do with children and/or teenagers. I believe this way I can develop better communication and have a different view of Danish culture.

I enjoy being part of kid’s lives and helping them have another happy day in their lives. Also since I am very active, I think I could provide them a little bit of fun since they are in school, giving them a happiness boost and a more pleasant day.

Maria vil rigtig gerne bo ved en værtsfamlie, da hun håber, at det vil give hende et rigtig godt indblik i dansk kultur.

Maria udtaler:

I believe that in order to get a full cultural experience I should stay with a host family. With them I can live and experience in the first hand the different costums and straditions the country has.

Som værtsfamilie kommer I til at lære Maria om danskerne, kulturen og sproget. I skal ikke ændre jeres spisetider, fuldtidsarbejde eller fodboldtræning, men i stedet gøre volontøren til en del af hverdagen.
Maria vil indgå på lige fod med resten af familien og der er derfor naturligt at hun hjælper til med at lufte hunden og tage af bordet, ligesom resten af jeres husstand.

Marias arbejde på projektet er frivilligt og ulønnet, men hun får lommepenge og transportudgifter dækket af os under sit ophold. Sprogkursus er også inkluderet i hendes udvekslingsprogram, men det er i familien og på projektet hun får alvor lærer dansk, når sproget skal benyttes i hverdagen.

Som værtsfamilie får I kostpenge på 700kr/md. for at hjælpe med nogle af omkostningerne ved at have en ekstra person boende.

Hvis du/I har lyst og mulighed for at åbne jeres hjem for Maria, hører vi gerne fra jer snarest.
I kan læse mere om rollerne i linket herunder.