ESC: Individual Volunteering hed tidligere EVS-programmet. Du vil derfor i en periode støde på begge navne, da der vil være en overgangsperiode hvor begge programmer benyttes.
Har du allerede deltaget på EVS er det ikke muligt også at deltage på ESC, da du allerede har gjort brug af programmet.

Elena EVSDansk ICYE laver løbende aftaler med organisationer rundt omkring i Europa. Disse aftaler gør, at der er større chance for, at du vil få tilbudt det frivillige arbejde.

Når du normalt søger projekter på det europæiske program, kan det sammenlignes med en jobansøgning, hvor alle i EU mellem 18 og 30 kan ansøge. Du har større mulighed for at blive valgt til de projekter, vi har aftaler med, da de her allerede har reserveret en eller to pladser til danske volontører. Derved er du ikke oppe imod alle andre europæere i ansøgningsprocessen.

Det europæiske program er gratis for dig, da det er financieret af EU. Du får transport til og fra landet betalt, kost og logi, lommepenge, forsikring, sprogkursus og transport i landet fra din bopæl til dit frivillige arbejde. Inden afrejse giver vi dig værktøjer til at bo i en anderledes kultur og forbereder dig på evt. kulturchock, undervejs er vi din støtte, hvis du har brug for det, og når du kommer hjem hjælper vi dig med at bearbejde dine oplevelser.
Læs mere om ESC

Udvalget af de projekter vi har aftaler med er begrænset, men bliver løbende opdateret.
Du har også stadig mulighed for at søge de projekter, vi ikke har specifikke aftaler med. Det kan være, hvis du har særlig interesse i en bestemt kultur, et bestemt sprog eller vil afsted i en bestemt periode. Når du er ansøger hos os får du adgang til de databaser, der indeholder de aktuelle projekter. Kontakt os gerne for at høre mere.

Mange af projekterne herunder har den fordel, at de allerede er godkendt og derfor er sikret at blive gennemført. Dog kan nogle af projekterne ske stadig at være under behandling for godkendelse, hvilket betyder, at projektet kan blive aflyst, hvis ikke det bliver godkendt. Risikoen for dette er dog lille. For at høre om projektet er godkendt kan du kontakte Kathrine Clausen på [email protected] eller på tlf. 8618 0715.


Ledige projekter

ESC i Grækenland

Ansøgningsfrist: 2. januar 2019

Frankrig
Organisationen Orfeas søger lige nu en ESC volontør til deres kontor i Xylokastro. Dine opgaver vil indgå i de daglige opgaver på kontoret, såsom at oplyse unge i lokalområdet om mulighederne for frivilligt arbejde, forberede andre unge på deres ESC-ophold, opdatere hjemmesiden, udføre research, m.m.

  • Sted: Xylokastro, Grækenland
  • Ledige pladser: 1
  • Start: 2. Februar 2019
  • Slut: 2. august 2019
  Læs mere her

  Den græske kystby Xylokastro ligger kun 1,5 time fra Athen, fra der er god mulighed for at opleve den græske hovedstad under opholdet.

  Projektet forklarer deres opgaver således:

  Through the office we want to show the possibilities to the young people of the region between 12-30 years old. Our aim with this activity is to provide an informal intercultural learning experience, encouraging their social integration, active participation, increasing their employability and giving them opportunities to show solidarity with youth from different countries.

  Læs mere om projektet (PDF)
  Læs mere om ESC – Individual Volunteering
  Se bort fra ansøgningproceduren og e-mailadressen opgivet i PDF’en – du skal sende din ansøgning til Kathrine Clausen, som beskrevet på denne side.

  Ansøgning

  • For at ansøge skal du være medlem af Dansk ICYE
  Bliv medlem
  • Dernæst skal du sende en ENGELSK ansøgning til Kathrine Clausen på [email protected]
  Ansøgningsskema

  Hvis du gerne vil have yderligere oplysninger om projektet, er det ligeledes Kathrine, [email protected], du skal skrive til. Du er selvfølgelig også meget velkommen til at ringe til sekretariatet på telefon 8618 0715, hvis du har spørgsmål.

  Vi glæder os til at høre fra dig!

EVS i Frankig

Ansøgningsfrist: NY FRIST 13. januar 2019 – Først til mølle!

Frankrig
“Let’s talk about Europe!” er slogan for dette projekt, der er lokaliseret nær den Franske vestkyst. Her vil du arbejde frivilligt for Communauté de communes Erdre et Gesvres. Her vil du være med til at oplyse om det at være en Europæisk borger.

  • Sted: Nantes, Frankrig
  • Ledige pladser: 1
  • Start: slutningen af februar
  • Varighed: 12 måneder
  Læs mere her

  Communauté de communes Erdre et Gesvres arbejder bl.a. med skoler, for at få dem til at tænke over det at være europæer og derudover støtter de lokal initiativer med samme tema.
  Som volontør vil du bl.a. lave præsentationer om Europa og dine egne erfaringer – heriblandt fortælle om Danmark og det at være på udveksling i en anden kultur.
  Du vil også være med til at skrive artikler til Communauté de communes Erdre et Gesvres’ hjemmeside og magasin, samt generelt støtte organisationen i deres daglige opgaver og projekter.

  Som volontør hos Communauté de communes Erdre et Gesvres skal du have et kørekort.
  De anbefaler, at du kan en smugle fransk, så du hurtigere kan integreres i organisationen. Du vil få sprogundervisning under dit ophold.

  Læs flere detaljer om projektet i dette dokument (PDF).

  Ansøgning

  • For at ansøge skal du være medlem af Dansk ICYE Bliv medlem
  • Dernæst skal du sende en ENGELSK ansøgning samt et CV direkte til [email protected] med Kathrine ([email protected]) i Cc. Ansøgningsskemaerne for EVS programmet finder du her.

  Læs mere om projektet (PDF)
  Læs mere om ESC – Individual Volunteering

  Ansøgning

  • For at ansøge skal du være medlem af Dansk ICYE
  Bliv medlem
  • Dernæst skal du sende en ENGELSK ansøgning direkte til [email protected] med Kathrine ([email protected]) i Cc.
  Ansøgningsskema

  Hvis du gerne vil have yderligere oplysninger om projektet, er det Kathrine, [email protected], du skal skrive til. Du er selvfølgelig også meget velkommen til at ringe til sekretariatet på telefon 8618 0715, hvis du har spørgsmål.

  Vi glæder os til at høre fra dig!

ESC i Rusland

Ansøgningsfrist: 30. januar

Frankrig
Du har mulighed for at vælge mellem seks forskellige projekter i Rusland – der er projekter i børnehaver, med børn med Downs syndrom, børn med diverse handikaps, personer i kørestol samt på kontoret hos den russiske ICYE-organisation.

  • Sted: Rusland
  • Ledige pladser: 11
  • Start: September 2019
  • Varighed: 11 måneder
  Læs mere her

  Detaljer om projekterne (PDF)
  Vær opmærksom på, at det ikke er alle projekterne i PDF’en, der er ESC-projekter. Disse projekter tilbydes derimod kun på vores STePs- og ICYE-program. Læs mere om vores andre programmer her.
  Herunder kan du se en kort oversigt over de projekter, der bliver tilbudt på ESC: Individual Volunteering lige nu.


  Alle projekterne er beliggende i samme by – dette betyder, at du får et godt netværk af andre volontører i nærheden. Det russiske ICYE-sekretariat er også beliggende i Samara.

  Waldorf Kindergarten
  • Sted: Samara
  • Antal volontører: 2
  På dette projekt er det et krav, at du har lyst til at arbejde kreativt med håndarbejde eller lignende. Det er en fordel, hvis du allerede har et kendskab til det russiske sprog.
  Du vil være en støtte for personalet i hverdagen, hvor du bl.a. vil spille spil med børnene, læse, male, lave legetøj og meget andet.
  I den vedlagte PDF kan du se et eksempel på den daglige arbejdsgang.

  Samara Jewish Kindergarten Makkabi-Lauder
  • Sted: Samara
  • Antal volontører: 2
  På dette projekt vil du bl.a. være ansvarlig for at organisere forskellige aktiviteter for børnene. Det vil både være kreative workshops, hvor der indgår teater, dans, sprog eller andet, men også udendørs aktiviteter skal planlægges.
  Det er forventet, at du allerede kan lidt russisk samt at du har erfaring med at arbejde med børn.

  Samara public organisation for the disabled people “Parus Nadezhdy”
  • Sted: Samara
  • Antal volontører: 2
  Hos Parus Nadezhdy vil du være en support for børn med handikaps og deres forældre – det anbefales derfor, at du har en basis viden om russisk. Du vil deltage i arrangementer organiseret af Parus Nadezhdy. Du vil assistere børnene psykisk og fysisk både i centret og i deres hjem og være med til at få deres kreative side frem.

  Public organisation “Down Syndrome Association”
  • Sted: Samara
  • Antal volontører: 2
  I Rusland bliver personer født med Downs syndrom ofte udstødt af deres familier og opfostret på børnehjem. Denne organisation arbejder for at beskytte rettighederne for børn med handikaps og støtter familier med børn med handikaps.
  Du skal være motiveret til at arbejde med personer med Downs syndrom – du skal være tålmodig, tolerant og kunne tænke kreativt.
  Du vil bl.a. arbejde 1-til-1 med børn med Downs syndrom, støtte børnehavepædagogerne i deres daglige opgaver, lege med børnene og hjælpe med praktiske opgaver, så som at klæde børnene på og hjælpe dem med at spise.
  Det er en fordel, hvis du kan engelsk og lidt russisk. Har du erfaring indenfor uddannelse eller psykologi er det også en fordel.
  I den vedlagte PDF kan du se et eksempel på den daglige arbejdsgang.

  Samara City Public and non-profit Organisation of Disabled People Using Wheelchairs “Desnitsa Association”
  • Sted: Samara
  • Antal volontører: 2
  Desnitsa Association arbejder for at integrere personer i kørestol bedst ind i lokalsamfundet. Deres fokus er på, at hjælpe personerne til et selvstændigt liv.
  Organisationen leder efter en entusiastisk og selvstændig volontør, der er kreativ og tålmodig.
  Du vil både arbejde administrativt og i et personligt samarbejde med personen med handikap og deres familie – dette kan bl.a. være dagligdagsopgaver så som at gøre rent og handle ind.
  I den vedlagte PDF kan du se et eksempel på den ugentlige arbejdsgang.

  Lastochki office
  • Sted: Samara
  • Antal volontører: 1
  Lastochki er Dansk ICYE’s søsterorganisation i Rusland. Her vil du støtte de ansatte på sekretariatet i deres daglige opgaver. Du vil bl.a. være med til at organisere kurser for de andre volontører i Rusland, søge om muligheder for fundraising, opdatere hjemmesiden og de sociale medier, hjælpe til med nyhedsbrevet og andre administrative opgaver.
  Fokus er på kulturudveksling og du skal være god til engelsk. Du må gerne have et basis kendskab til det rusiske sprog.

  Detaljer om projekterne (PDF)
  Læs mere om ESC – Individual Volunteering

  Ansøgning

  • For at ansøge skal du være medlem af Dansk ICYE
  Bliv medlem
  • Dernæst skal du sende en ENGELSK ansøgning til Kathrine Clausen på [email protected]
  Ansøgningsskema

  Hvis du gerne vil have yderligere oplysninger om projektet, er det ligeledes Kathrine, [email protected], du skal skrive til. Du er selvfølgelig også meget velkommen til at ringe til sekretariatet på telefon 8618 0715, hvis du har spørgsmål.

  Vi glæder os til at høre fra dig!

EVS i Italien

Ansøgningsfrist: Snarest muligt – Først til mølle!

Italy
Vi kan nu tilbyde et projekt i Italien med meget kort startfrist! Projektet vil modtage dig snarest muligt, da den ansøger, der originalt var udvalgt, desværre er sprunget fra.
På dette projekt vil du i starten arbejde i Verona med fokus på kultur og miljø og fra marts vil du arbejde i et naturskønt område, hvor du bl.a. vil stå for aktiviteter til områdets besøgende og holde øje med dyrene i området.

  • Sted: Verona og Malga Derocon, Italien
  • Ledige pladser: 1 mandlig volontør
  • Start: snarest muligt
  • Varighed: november 2018 – september 2019.
  Læs mere her

  Projektet har fire volontører i alt, og søger at have kønsbalance mellem de fire. Pladsen er derfor ledig for mandlige ansøgere alene.
  Projektet er netop opstartet den 15. november, og derfor leder vi efter en volontør, som kan tage ned og blive del af gruppen snarest muligt og frem til projektets afslutning 15. september 2019.

  I dette projekt får du den perfekte blanding af både bylivet og den landlige oplevelse. Fra projektstart indtil slutningen af marts, vil volontørerne være placeret i Verona, hvorefter de fra slut-marts til midt-september vil være frivillige i naturområdet ”Malga Derocon”, hvor det stadig på fridage vil være muligt at tage ind til byen.

  Vi har følgende beskrivelse fra modtageorganisationen:

  Om organisationen i Verona – Legambiente:
  The voluntary association Legambiente Volontariato Verona was born in 1983. It joins the voluntary National Federation of Legambiente and nowadays it counts around 200-250 members. As written in its statute, this association aims to promote an active citizenship participation with the main focus on the prevention of urban decay specifically when regarding environmental matters and the conservation of the artistic and cultural heritage.

  Many activities are organized to increase the citizens’ awareness about these issues through the denounce of some situations of degradation and the ideation of cultural and touristic activities.

  During the last decade, Legambiente Volontariato Verona has supported actions for the safeguard and the promotion of green areas as well as the historical heritage by involving many local, Italian and foreign volunteers. For these reasons, in 2000 UNESCO assigned the award for the Monumental Wall and Fortification Parks of Verona. This kind of recognition offers Legambiente association both a concrete and potential European and international dimension.

  Main activities of the association:
  – Safeguard and management of a great part of bastions within of the Monumental Wall and Fortification Parks of Verona in convention with AMIA Verona (municipal agency for the environmental cleanliness).
  – The conservation of the “ Saint Giorgetto” Church of the XIV century and the summer opening of the “Arche Scaligere”, in accordance with the Director of the Civic Museums in Verona;
  – Participation in the campaigns launched by the national branch of Legambiente such as “Clean up the World”, Salvalarte” “Cambio di Clima”, “Goletta dei Laghi”, “Piccola Grande Italia”, etc;
  – Guided tour and urban trekking across the Monumental Wall and Fortification Parks of Verona.

  Legambiente, as an environmental association, fights climate changes every day, with information campaigns towards the citizens and with direct action to reduce carbon emissions that suffocates our planet every day. Volunteers will be included in these actions, but also their life will be enriched by the experience of a more sustainable lifestyle.

  The work that the volunteers will come to do offers a multiplicity of actions that all tend towards the usability of the Park of the Walls, also thanks to the creation of the Visit and welcome Center of the Park of the Walls to create a new touristic circuit to which the European volunteers can contribute.

  From project beginning to the end of March, volunteers will study Italian, and will take part of the office life of association, and will study for the summer activities because you have to be formed.

  Om projektet i Malga Derocon:
  From mid-March 2019 to mid-September 2019, the volunteers will in a very beautiful natural area with local protected flora and fauna (where the volunteers will live, working from Wednesday to Sunday. On Monday and Tuesday they will be free and they will can come back to Verona and their house close to the city-center).
  This area, Malga Derocon, is our jewel of last years and will allow to build some beautiful activities for European volunteers, in a protected park (Parco regionale della Lessinia) in our countryside. Malga Derocon opens in April because of the climate and summer activities.
  Malga is a protected area with half-savage animals and naturalistic activities.

  Here, the volunteers will be involved from visitor reception, animal observation, wildlife study and participation in educational moments. The volunteers will help the responsible in order to maintain the place and the structure, activity that allowed to accommodate guests, manage guided tours, organize the typical local cuisine. In particular, the activity will regard a continuous care to the research about natural elements of the place. This side will regard: observation of the local fauna, registration of its behavior, observation of the behavior of wolves (out of the area, don’t worry) in the long period, about population and leavings, observation of the presence of small mammals, placement of camera traps, verify and transformation of video in data and results. They will be educated and formed about that beautiful activities.
  Tripadvisor
  Malga Derocon @ Facebook

  Volunteer profile:
  – being interested in environmental and cultural subjects, interested in working outdoors and physical activities,
  – being able to work in a team and share daily life,
  – being motivated for the project itself,
  – willing to learn the Italian language and culture,
  – being able to work in autonomy and free to try a different life style according to the principal of the association that we think sustainable for our planet.
  – volunteers should be able to demonstrate a tolerance for other culture and the will to discover them.
  – volunteers must be able to comprehend common life. You and other volunteers will share rooms and house. We’ll have male room and female room, both with two beds. We consider it as a basic requirement for our volunteering project 🙂

  Transport
  Vær opmærksom på, at der kan forekomme egenbetaling på rejsen til og fra Italien, da dele af rejsebudgettet allerede er brugt at den tidligere udvalgte volontør. Kontakt os for mere information.

  Læs mere om ESC – Individual Volunteering

  Ansøgning

  • For at ansøge skal du være medlem af Dansk ICYE
  Bliv medlem
  • Dernæst skal du sende en ENGELSK ansøgning til Kathrine Clausen på [email protected]
  Ansøgningsskema

  Hvis du gerne vil have yderligere oplysninger om projektet, er det ligeledes Kathrine, [email protected], du skal skrive til. Du er selvfølgelig også meget velkommen til at ringe til sekretariatet på telefon 8618 0715, hvis du har spørgsmål.

  Vi glæder os til at høre fra dig!

EVS i Rumænien

Ansøgningsfrist: Snarest muligt – Først til mølle!

Romania
Vi kan nu tilbyde et projekt i Rumænien med meget kort frist! Projektet vil modtage dig snarest muligt i november.
Dette projekt er oplagt for dig med interesse i sport. Du vil være med til at promovere sundhed for 800 børn og unge og bl.a. dyrke “græsrodssport” med dem og arrangere daglige udendørs aktiviteter.

  • Sted: Baia Mare, Rumænien
  • Ledige pladser: 4
  • Start: snarest muligt
  • Varighed: november 2018 – august 2019.
  Læs mere her

  Projektet ligger i det nordlige Rumænien, ikke langt fra Ukraine og Ungarn. Her vil du arbejde i mindst 10 forskellige distrekter og lokalsamfund sammen med 3 andre EVS-volontører og 30 andre ungdomsfrivillige.
  Ud over at promovere sundhed og dyrke sport med børnene, vil du også være med til at inkludere underprivilegerede børn fra de mindre lokalsamfund.

  Du vil bo i en lejligheden med andre volontører, hvor I får kostpenge til selv at stå for jeres mad.

  Læs mere om projektet på den Europæiske Database.

  Ansøg hurtigst muligt!
  Læs mere om ESC – Individual Volunteering

  Ansøgning

  • For at ansøge skal du være medlem af Dansk ICYE
  Bliv medlem
  • Dernæst skal du sende en ENGELSK ansøgning til Kathrine Clausen på [email protected]
  Ansøgningsskema

  Hvis du gerne vil have yderligere oplysninger om projektet, er det ligeledes Kathrine, [email protected], du skal skrive til. Du er selvfølgelig også meget velkommen til at ringe til sekretariatet på telefon 8618 0715, hvis du har spørgsmål.

  Vi glæder os til at høre fra dig!

EVS i Moldova

Ansøgningsfrist: Snarest muligt

National flag of Moldova
Kunne du tænke dig dit livs oplevelse i anderledes og utrolig spændende Moldova, er dette projekt måske noget for dig.
Projektet foregår på Planeta Caritatii, som er et dagstilbud for mennesker med mentale handicaps. Her kan du være en del af deres hverdag, ved at hjælpe med sport, håndarbejde, teater og meget andet.

  • Sted: Chisinau, Moldova
  • Ledige pladser: 1
  • Start: snarest muligt
  • Varighed: minimum 6 måneder – op til 9 måneder.
  Læs mere her

  Planeta Caritatii er grundlagt af forældre og pårørende til børn med mentale handicaps. Centret er åbent fra mandag til fredag kl. 9-14. Hver dag er der nye aktiviteter for brugerne, bl.a. sportsaktiviteter, sytimer, sløjd, teater og meget mere. Personalet er hovedsageligt frivillige, nogle af dem er forældre, mens andre bare gerne vil hjælpe til.
  Centeret bliver hver dag besøgt af op til 35 brugere.

  En typisk dag for en EVS-volontør på Planeta Caritatii er som følger:
  9.00-10.00 Sportsaktivitet (undtaget onsdag)
  10.00-11.00 Håndarbejde med naturlige materialer
  11.00-12.00 Uddannelsesaktivitet
  12.00-12.30 Frokost
  12.30-14.00 Uddannelsesaktivitet
  EVS-volontøren vil muligvis skulle hjælpe med at hente brugere om morgenen og følge dem hjem om eftermiddagen.
  Det forventes at volontøren bidrager med ideer til kreativitet, sport, lege og andre typer aktiviteter.

  Vi har tidligere haft volontører på projektet, så hvis du er nysgerrig og vil høre mere om det, kan vi sætte dig i kontakt med dem. Vi har også allerede én frivillig på projektet lige nu, men har én ledig plads ekstra.

  Dette projekt her derudover en fleksibel varighed, der gør, at du selv kan være med til at fastsætte længden på projektet. Du skal minimum kunne være der i minimum 6 måneder – herefter kan du selv beslutte afslutningstidspunktet, men dog senest afslutning i juli 2019.

  Vær opmærksom på at rejsebudgettet er på sammenlagt 275 EUR, så afhængigt af afrejsetidspunkt, kan der blive en mindre egenbetaling til rejsen.

  Læs mere om ESC – Individual Volunteering

  Ansøgning

  • For at ansøge skal du være medlem af Dansk ICYE
  Bliv medlem
  • Dernæst skal du sende en ENGELSK ansøgning til Kathrine Clausen på [email protected]
  Ansøgningsskema

  Hvis du gerne vil have yderligere oplysninger om projektet, er det ligeledes Kathrine, [email protected], du skal skrive til. Du er selvfølgelig også meget velkommen til at ringe til sekretariatet på telefon 8618 0715, hvis du har spørgsmål.

  Vi glæder os til at høre fra dig!

EVS i Island

Ansøgningsfrist: 30 maj 2019

IslandVi kan nu tilbyde fem forskellige projekter i Island. I PDF’en finder du beskrivelser for flere projekter. Dette skyldes, at der også er projekter med start i februar 2019 – da ansøgningsfristen af overskrevet for disse projekter, kan de ikke lægnere søges.
De projekter, der fremhæves herunder, er åbne for ansøgninger.

  • Sted: Island
  • Ledige pladser: 8
  • Startdato: juli/august 2019
  • Slutdato: februar 2020 / august 2010
  Læs mere her

  Læs detaljer om alle projekterne (PDF)

  VIN Center for the mentally impaired

  • Datoer: august 2019 – august 2020
  • Varighed: 12 måneder
  • Sted: Reykjavik
  • Ledige pladser: 1
  Dette projekt er drevet af det islandske Røde Kors. Her vil de støtte de ansatte i det daglige arbejde og hjælpe til med aktiviteter.


  Þórshöfn Primary school / “Langanes school”

  • Datoer: juli 2019 – februar 2020
  • Varighed: 6 måneder
  • Sted: Þórshöfn, Nordøstisland
  • Ledige pladser: 2 1
  Denne skole har ca. 70 elever fra 1. til 10. klasse.


  AUS Office

  • Datoer: august 2019 – august 2020
  • Varighed: 12 måneder
  • Sted: Reykjavik
  • Ledige pladser: 1
  Dette projekt er på ICYE Iceland’s sekretariat i Reykjavik. Her vil du hjælpe til med diverse opgaver i forbindelse med administration af de forskellige udvekslingsprogrammer.


  Ásgarður

  • Datoer: august 2019 – august 2020
  • Varighed: 12 måneder
  • Sted: Reykjavik
  • Ledige pladser: 1
  Her vil du hjælpe mennesker med handikaps i et beskyttet arbejdsmiljø.


  Geysir

  • Datoer: august 2019 – august 2020
  • Varighed: 12 måneder
  • Sted: Reykjavik
  • Ledige pladser: 1
  På dette projekter hjælper du sårbare mennesker med at komme på fode igen.

  Læs detaljer om alle projekterne (PDF)

  Læs mere om ESC – Individual Volunteering

  Ansøgning

  • For at ansøge skal du være medlem af Dansk ICYE
  Bliv medlem
  • Dernæst skal du sende en ENGELSK ansøgning til Kathrine Clausen på [email protected]
  Ansøgningsskema

  Hvis du gerne vil have yderligere oplysninger om projektet, er det ligeledes Kathrine, [email protected], du skal skrive til. Du er selvfølgelig også meget velkommen til at ringe til sekretariatet på telefon 8618 0715, hvis du har spørgsmål.

  Vi glæder os til at høre fra dig!