ESC: Individual Volunteering hed tidligere EVS-programmet. Du vil derfor i en periode støde på begge navne, da der vil være en overgangsperiode hvor begge programmer benyttes.
Har du allerede deltaget på EVS er det ikke muligt også at deltage på ESC, da du allerede har gjort brug af programmet.

Elena EVSDansk ICYE laver løbende aftaler med organisationer rundt omkring i Europa. Disse aftaler gør, at der er større chance for, at du vil få tilbudt det frivillige arbejde.

Når du normalt søger projekter på det europæiske program, kan det sammenlignes med en jobansøgning, hvor alle i EU mellem 18 og 30 kan ansøge. Du har større mulighed for at blive valgt til de projekter, vi har aftaler med, da de her allerede har reserveret en eller to pladser til danske volontører. Derved er du ikke oppe imod alle andre europæere i ansøgningsprocessen.

Det europæiske program er gratis for dig, da det er financieret af EU. Du får transport til og fra landet betalt, kost og logi, lommepenge, forsikring, sprogkursus og transport i landet fra din bopæl til dit frivillige arbejde. Inden afrejse giver vi dig værktøjer til at bo i en anderledes kultur og forbereder dig på evt. kulturchock, undervejs er vi din støtte, hvis du har brug for det, og når du kommer hjem hjælper vi dig med at bearbejde dine oplevelser.
Læs mere om ESC

Udvalget af de projekter vi har aftaler med er begrænset, men bliver løbende opdateret.
Du har også stadig mulighed for at søge de projekter, vi ikke har specifikke aftaler med. Det kan være, hvis du har særlig interesse i en bestemt kultur, et bestemt sprog eller vil afsted i en bestemt periode. Når du er ansøger hos os får du adgang til de databaser, der indeholder de aktuelle projekter. Kontakt os gerne for at høre mere.

Mange af projekterne herunder har den fordel, at de allerede er godkendt og derfor er sikret at blive gennemført. Dog kan nogle af projekterne ske stadig at være under behandling for godkendelse, hvilket betyder, at projektet kan blive aflyst, hvis ikke det bliver godkendt. Risikoen for dette er dog lille. For at høre om projektet er godkendt kan du kontakte Kathrine Clausen på [email protected] eller på tlf. 8618 0715.


Ledige projekter

ESC i Storbritannien

Ansøgningsfrist: Snarest muligt

UK

Depaul arbejder for at støtte socialt udsatte og hjemløse til at skabe en positiv fremtid for sig selv. Dette gør de bla. gennem boligtilbud og workshops.

  • Sted: London, North West England, North East England eller Yorkshire (Sheffield)
  • Ledige pladser: 4
  • Startdato: snarest muligt
  • Slutdato: slutningen af juli 2020
  Læs mere her

  Læs mere om projektet i denne projektbeskrivelse.

  Depaul har volontører på alle deres placeringer – i London, North West England, North East England og Yorkshire (Sheffield). Du kan i din ansøgning angive, hvis du har en foretrukken placering, eller du kan søge generelt.

  Ansøgning

  • For at ansøge skal du være medlem af Dansk ICYE Bliv medlem

  • Dernæst skal du udfylde dette ansøgningsskema og sende den direkte til Bernadette Shaw på [email protected] med Kathrine fra Dansk ICYE ([email protected]) i Cc.

  Læs mere om projektet Læs mere om ESC – Individual Volunteering

  Hvis du gerne vil have yderligere oplysninger om projektet, er det Kathrine, [email protected], du skal skrive til. Du er selvfølgelig også meget velkommen til at ringe til sekretariatet på telefon 8618 0715, hvis du har spørgsmål.

  Vi glæder os til at høre fra dig!

ESC i Estland

Ansøgningsfrist: Snarest muligt

Estland

Vores gode partner i Estland leder efter volontører til tre spændende, kreative projekter. Det ene projekt har også fokus på miljø og bæredygtig udvikling.

ESC i Østrig

Ansøgningsfrist: 29. august

Schweiz
Den østrigske ICYE-organisation, Grenzenlos, har nu en spændende ESC-mulighed for en ung person med handicap.

Projektet vil foregå på Grenzenlos’ kontor i Wien, så det giver en mulighed for at få indblik i hverdagen på et NGO-kontor, som arbejder med international udveksling.

  • Sted: Wien, Østrig
  • Ledige pladser: 1
  • Startdato: maj 2020
  • Varighed: 6 måneder
  Læs mere her

  Fra projektbeskrivelsen:
  “Grenzenlos offers the international experience in itself – a life-changing one for almost everybody. You…
  • will learn about working in an NGO,
  • will learn about international youth exchanges and voluntary service
  • will have the possibility to get to know other social institutions in Vienna.
  • additionally, your expertisecould be used to adapt and improve the projects/ programmes/ activities/ implementations to the needs and capacities of the volunteers.”

  Særlige hjælpemidler: projektet vil blive tilpasset behovene for den udvalgte volontør (f.eks. personlig support, bolig med adgang for kørestole, diverse tilpasninger, support til rejse, oversættelser)

  Læs mere om projektet i projektbeksrivelsen
  Projektbeskrivelse: Grenzenlos

  Læs om tidligere volontørers oplevelser på Grenzenlos’ hjemmeside
  Maria fra Grækenland
  Esin fra Tyrkiet

  Ansøgning

  • For at ansøge skal du være medlem af Dansk ICYE Bliv medlem

  • Dernæst skal du sende Grenzenlos’ eget ansøgningsskema direkte til [email protected] med Kathrine fra Dansk ICYE på Cc ([email protected]).

  Ansøgningsskema Projektbeskrivelse: Grenzenlos Læs mere om ESC – Individual Volunteering

  Hvis du gerne vil have yderligere oplysninger om projektet, er det Kathrine, [email protected], du skal skrive til. Du er selvfølgelig også meget velkommen til at ringe til sekretariatet på telefon 8618 0715, hvis du har spørgsmål.

  Vi glæder os til at høre fra dig!