Dansk ICYE kan booste din kvote 2 ansøgning

Et udlandsophold kan bidrage til din kvote 2 ansøgning. Det er dog forskelligt fra uddannelse til uddannelse hvilke krav de har til en kvote 2 ansøgning, så det er vigtigt at du selv har undersøgt reglerne for din ønskede uddannelse.

Nogle uddannelser ønsker tre til seks måneders udlandsophold eller frivilligt arbejde i deres kvote 2 ansøgninger. Dansk ICYE kan hjælpe dig med disse to punkter.

De forskellige projekter, som bliver tilbudt i de forskellige lande, er frivilligt arbejde. Du tilbyder ulønnet din arbejdskraft til projektet, men får via programmet kost, logi og diverse andre omkostninger betalt. Læs nærmere om de enkelte programmer, for at se hvad der er inkluderet.

Hvis emnet er vigtigere for dig end landet, så har du mulighed for at søge efter tema. Dette kan bl.a. være frivilligt arbejde med dyr eller frivilligt socialt arbejde med mennesker.


ICYE-programmet

Vil du afsted i seks måneder, du har du mulighed for at vælge ICYE-programmet. Du har også muligheden for at være afsted i 12 måneder på ICYE-programmet.
Se den fulde liste med ICYE-priser her.

ICYE-lande


STePs-programmet

På STePs-programmet kan du komme afsted fra 4-16 uger. Tre måneders udlandsophold svarer til 13 uger.
Se den fulde liste med STePs-lande herunder. På landets side kan du se prisen for det pågældende land.

STePs-lande


ESC – Individual Volunteering

Du har også mulighed for at komme på det gratis europæiske program, hvor kost, logi og lommepenge er betalt af EU. Her skal du dog være opmærksom på at tidsfrister for ansøgning kan være mange måneder inden afrejse. Der findes også projekter med kortere ansøgningsfrist.
På dette program er det muligt at komme afsted fra 2 måneder til 12 måneder, men langt de fleste projekter varer 8-11 måneder og du begrænser dig selv meget ved kun at søge projekter på 2-5 måneder.


Har du spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp skal du ikke tøve med at kontakte os. Du kan ringe til os på tlf. 8618 0715 mandag-torsdag kl. 9-15 og fredag kl. 9-13 eller sende os en mail på [email protected]

Kvote 2 kilde: www.studentum.dk/