Om Kenya
Projekter
Det lange program
Det korte program

Hvis du kunne tænker dig at gøre en forskel for nogle børn samtidig med, at du kommer til et anderledes land med et spændende dyreliv? Så er Kenya en god mulighed for dig. Her er der nemlig rig mulighed for at blive frivillig og arbejde en skole eller i andre institutioner, der involverer børn.

I Kenya har vi to programmer, du kan rejse med. Det ene er ICYE-programmet, som er vores langvarige program. Det andet er STePs-programmet, som er vores kortvarige program.

Oplev Afrikas østkyst

Kenya er beliggende på ækvator på Afrikas østkyst, og grænser op til Etiopien, Somalia, Tanzania, Uganda og Sydsudan. Landet har nogle unikke attraktioner, der er spændende at udforske.

Hvis du er interesseret i oldtiden, bliver Kenya beskrevet som “the cradle of mankind” fordi palæontologer har opdaget nogle af de tidligste tegn på menneskets forfædre i Great Rift Valley. Denne dal løber gennem hele landet og er bestemt et besøg værd! Hvis du er interesseret i det danske islæt i Kenya, drev Karen Blixen en kaffeplantage fra 1914 til 1931, der er beliggende ved bjerget Ngong i udkanten af hovedstaden Nairobi. Huset og parken er stadig indtakt og vil bestemt også være et besøg værd. Kenya bugner af attraktioner, så det er bare med at få pakket kufferten og komme afsted som frivillig!

Landets befolkning tæller over 51 millioner og omfatter over 40 forskellige etniske grupper med små lommer af europæiske og asiatiske minoriteter. Kenyas etniske mangfoldighed har produceret en levende kultur, der er spændende at opleve. Der er dog nogle kulturelle udfordringer, hvor et stadigt stort skel mellem rig/fattig hærger og korruption er en del af hverdagen. Disse udfordringer er dog ikke til fare for turismen, som udgør 63% af BNP. Turisme er landets største indtjeningssektor efterfulgt af blomster, te og kaffe.

Landet byder på kultur, landskaber og dyreliv, som vi ikke ser i Danmark. Blandt andet findes der mange vildtreservater, som indeholder tusindvis ad dyrearter, der aldrig vil være til at finde i zoologiske haver i Danmark. Noget du heller aldrig vil finde i Danmark er savannelandskaber og bjergkæder, som landet i den grad byder på. Faktisk er Kenya opkaldt efter Mount Kenya, hvilket er den anden højeste bjergtop i Afrika. Hvis du vil vide mere om dette spændende land, kan du læse mere på Globalis.

Projekter i Kenya

Hver ICYE-organisation udarbejder deres egen National Profile og Work Profile, så du kan høre mere om landet og de opgaver du kan udføre fra modtagerorganisationen selv.

I landets National Profile kan du læse om landet og kulturen og i deres Work Profile kan du finde de projekter du kan søge.

National Profile
Work Profile

ICYE’s internationale side har også en database, der kan vise dig aktuelle projekter i de forskellige lande. Herinde bliver projekterne hurtigst opdateret, og du kan både se projekter til det lange program og til det korte program. Klik på linkene nedenfor for at orientere dig i de opslåede projekter i Kenya.

BLIV INSPIRERET

Klik for at læse om Lises ophold i Kenya (2010-2011)

Klik for at læse om Frederiks ophold i Kenya (2014)

ICYE-programmet

Det lange program

Med ICYE-programmet har du mulighed for at rejse enten 6 eller 12 måneder.

Her får du en dybere indsigt i kulturen ved at være afsted i længere tid samt et længere forløb på dit ønskede projekt, så du rigtig kan lære det at kende og føle dig hjemme. Du har også god mulighed for at få sproget godt ind under huden og du får de bedste forudsætninger for at engagere dig i din værtsfamilie og i lokalsamfundet.

Prisen dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.

Dansk ICYE er en non-for-profit organisation. Det betyder at hensigten med vores arbejde ikke er økonomisk overskud, hvorfor prisen du betaler, udelukkende går til reelle administrations- og programudgifter.

Nogle lande er “kvotalande”. Det betyder, at der er indgået en aftale, for at muliggøre solidarisk udveksling. Du kan spare 2.000 kr. på prisen ved at vælge et kvotaland.

Aktuelle kvotalande

Når du rejser på ICYE-programmet, betaler du ikke for at udføre frivilligt arbejde. Du betaler for, at organisationen bag dit ophold kan arrangere din rejse og stå til rådighed – både før, under og efter opholdet.

Læs mere om ICYE-programmet
Priser 2021/2022
Varighed Pris
6 måneder kr. 25.500
12 måneder kr. 33.500

Inkluderet i prisen

 • Kost og logi
 • Lommepenge
 • Syge- ulykke- og ansvarsforsikring
 • Rejseomkostninger i modtagerlandet

 • Sprogkursus under opholdet

 • Hjælp til bestilling af forsikring, flybilletter og visum

 • Forberedelsesseminar inden afrejse

 • Minimum to seminarer under opholdet

 • Hjemkomstseminar efter endt ophold

 • National og international administration

STePs-programmet

Det korte program

Med STePs (Short Term Programmes) har du mulighed for at rejse mellem 4 og 16 uger. Programmet giver dig friheden til at bestemme, hvornår du vil af sted.

Programmet er perfekt til dig der ønsker et kortere ophold, gerne vil afsted med kort varsel eller har brug for fleksible start- og slutdatoer. Programmet er også at ideelt til at kombinere med en rygsæksrejse, hvor du tager et længere stop, der giver dig en dybere indsigt i kulturen.

Prisen for et STePs-ophold dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.

Dansk ICYE er en non-for-profit organisation. Det betyder at hensigten med vores arbejde ikke er økonomisk overskud, hvorfor prisen du betaler, udelukkende går til reelle administrations- og programudgifter.

Hvis du vælger flere projekter – evt. i forskellige lande – giver vi dig en rabat på 2.000 kr. pr. projekt udover det første projekt.

Læs mere om STePs-programmet
Programår 2021/2022
Varighed Pris
4 uger kr. 7.200
5 uger kr. 7.750
6 uger kr. 8.300
7 uger kr. 8.840
8 uger kr. 9.390
9 uger kr. 9.940
10 uger kr. 10.490
11 uger kr. 11.030
12 uger kr. 11.580
13 uger kr. 12.130
14 uger kr. 12.670
15 uger kr. 13.220
16 uger kr. 13.770

Inkluderet i prisen

 • Vejledning om ansøgning og lande samt hjælp til at søge visum og finde projekter
 • Forberedelsesseminar inden afrejse

 • Rejseomkostninger i modtagerlandet

 • Kost og logi

 • Hjemkomstseminar efter endt ophold
 • National og international administration
 • Hjælp til bestilling af forsikring og flybilletter

Hvor kan jeg komme hen?