Du har to muligheder for at blive frivillig i Kenya

Vil du gerne være frivillig i Kenya? Dansk ICYE har to forskellige programmer, hvor du kan rejse ud som frivillig. Det korte program, kaldet STePs-programmet, løber fra minimum 4 uger op til maksimum 16 uger. Det lange program, kaldet ICYE-programmet, er enten 6 eller 12 måneder. Der er mange forskellige muligheder for at blive frivillig på et af de to programmer, og dem kan du læse mere om, ved at trykke på linkene nedenunder.Det er spændende at udforske Kenya

Kenya er beliggende på ækvator på Afrikas østkyst, og grænser op til Etiopien, Somalia, Tanzania, Uganda og Sydsudan. Landet har nogle unikke attraktioner, der er spændende at udforske.

Hvis du er interesseret i oldtiden, bliver Kenya beskrevet som “the cradle of mankind” fordi palæontologer har opdaget nogle af de tidligste tegn på menneskets forfædre i Great Rift Valley. Denne dal løber gennem hele landet og er bestemt et besøg værd! Hvis du er interesseret i det danske islæt i Kenya, drev Karen Blixen en kaffeplantage fra 1914 til 1931, der er beliggende ved bjerget Ngong i udkanten af hovedstaden Nairobi. Huset og parken er stadig indtakt og vil bestemt også være et besøg værd. Kenya bugner af attraktioner, så det er bare med at få pakket kufferten og komme afsted som frivillig!

Landets befolkning tæller næsten 38 millioner og omfatter over 40 forskellige etniske grupper med små lommer af europæiske og asiatiske minoriteter. Kenyas etniske mangfoldighed har produceret en levende kultur, der er spændende at opleve. Der er dog nogle kulturelle udfordringer, hvor et stadigt stort skel mellem rig/fattig hærger og korruption er en del af hverdagen. Disse udfordringer er dog ikke til fare for turismen, som udgør 63% af BNP. Turisme er landets største indtjeningssektor efterfulgt af blomster, te og kaffe.

Landet byder på kultur, landskaber og dyreliv, som vi ikke ser i Danmark. Blandt andet findes der mange vildtreservater, som indeholder tusindvis ad dyrearter, der aldrig vil være til at finde i zoologiske haver i Danmark. Noget du heller aldrig vil finde i Danmark er savannelandskaber og bjergkæder, som landet i den grad byder på. Faktisk er Kenya opkaldt efter Mount Kenya, hvilket er den anden højeste bjergtop i Afrika. Hvis du vil vide mere om dette spændende land, kan du læse mere på Globalis.

Mangler du inspiration?

Hvis du mangler inspiration til at tage det sidste skridt mod beslutningen om at blive frivillig i Kenya, kan du tjekke Lise og Frederiks volontørblogs ud. Lises blog fortæller om dengang hun var på et ICYE-program i Kenya, og Frederik fortæller om hans STePs-program, hvor han var frivillig på et børnhjem og en skole. Du kan også tjekke vores Pinterest ud på linket øverst. På Pinterest har vi samlet alle de billeder som tidligere frivillige i Kenya har sendt til os, og tilføjet andre spændende billeder og artikler om Kenya.

Lise på ICYE-programmet i Kenya (2010-2011)
Frederik på STePs-programmet i Kenya (2014)

ICYE i verden