Jana fra Tyskland – Værtsfamilie søges nær Varde

Navn: Jana

Alder: 20 år

Land: Tyskland

Skal bo i eller nær: Varde

Skal være frivillig hos: Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole

Ankomst: 15. september 2022

Opholdets varighed: 9 måneder

NAVN

Jana

ALDER

20 år

LAND

Tyskland

SKAL BO I ELLER NÆR

Varde

ER FRIVILLIG HOS

Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole

ANKOMST

15. september 2022

OPHOLDETS VARIGHED

9 måneder

Jana nyder at lave noget kreativt. Hun er bl.a. glad for at male.

Så er Jana interesseret i mode og make-up og har også et fokus på hvordan dette kan gøres mest muligt klimavenligt, bl.a. ved at købe brugt tøj.

Jana interesserer sig også for både tysk og global politik.

Jana har før været på udveksling. Først i en uge i England og senere i et halvt år i Sydafrika. I Sydafrika boede hun ved en værtsfamilie imens hun gik på det lokale gymnasium, så hun har tidligere prøvet at være en del af en ny familie i lidt tid.

Jana er lige nu universitetsstuderende, men tager dette år ud af kalenderen for at opleve noget nyt. Hun planlægger at fortsætte studierne, når hun vender tilbage til Tyskland igen.

Hun ser meget frem til at arbejde med eleverne på efterskolen og lære dem om Tyskland og det tyske sprog.

Derudover glæder hun sig bare til at være en del af livet på en dansk efterskole.

Se den introduktion af sig selv, som

Jana er vegetar og spiser hverken kød eller fisk.

Jana skal være frivillig fra 15. september og skoleåret ud.

Hvad er en værtsfamilie?

Som værtsfamilie kommer I til at lære volontøren om danskerne, kulturen og sproget. I skal ikke ændre jeres spisetider, fuldtidsarbejde eller fodboldtræning, men i stedet gøre personen til en del af hverdagen.

Volontøren vil indgå på lige fod med resten af familien og der er derfor naturligt at personen hjælper til med at lufte hunden og tage af bordet, ligesom resten af jeres husstand.

Det arbejde, som volontøren udfører på projektet er frivilligt og ulønnet, men de får lommepenge og transportudgifter dækket af os under deres ophold.

Volontørerne vil arbejde mellem 30 og 37 timer om ugen på projektet. Sprogkursus er også inkluderet i udvekslingsprogrammet og i starten af opholdet indgår det i den op til 37 timers arbejdsuge – men det er i familien og på projektet volontøren for alvor lærer dansk, når sproget skal benyttes i hverdagen.

Som værtsfamilie får I kostpenge på 700kr/md. for at hjælpe med nogle af omkostningerne ved at have en ekstra person boende.

Hvis du/I har lyst og mulighed for at åbne jeres hjem for en volontør, så hører vi gerne fra jer snarest.
Har du/I kun mulighed for at være værtsfamilie i halvdelen af det annoncerede ophold, så hører vi også gerne fra dig/jer og vil sammen med jer finde en løsning.

For at blive værtsfamilie kan I udfylde vores kontaktformular her på siden eller sende os en mail på [email protected].

Læs mere om rollen som værtsfamilie

Vil I være værtsfamilie?

Kontakt os her:

  Læs om de kommende volontører:

  Megumi fra Japan – værtsfamilie søges nær Aalborg

  Start: 1. august
  Megumi har allerede været frivillig hos Børnehaven Bitte Bæk i et år, men har fået så meget smag for det, at hun har valgt at forlænge med et halvt år. Desværre har hendes nuværende værtsfamilie ikke et ledigt værelse til hende de næste 6 måneder.

  Chia-Ying fra Taiwan – Værtsfamilie søges nær Roskilde

  Ankomst: 14. august
  Chia-Ying beskriver sig selv som en rolig og omsorgsfuld person. Hun kan godt lide at lytte til folk og høre deres historier. Chias nye hobby er at surfe. Hun siger, at hun endnu ikke er særlig god til det, men er sikker på, at hun nok skal blive bedre, når hun får noget mere erfaring.