Colosseum

Vi giver dig tre muligheder for at blive frivillig i Italien

I Dansk ICYE har vi et short-term program, et long-term program og et EU-finansieret program for at blive frivillig i Italien. Vores short-term program hedder STePs-programmet, og løber fra minimum 4 uger til maksimum 16 uger. Vores long-term program hedder ICYE-programmet og er enten på 6 eller 12 måneder. Vores EU-finansieret program hedder ESC – Individual Volunteering og varer fra 2-12 måneder.. På de nedenstående links kan du læse mere om de tre programmer, og finde ud af, hvilket program der passer bedst til dig.

ICYE-program Europa       STePs-program Italien       ESC – Individual Volunteering

Italien med den sydeuropæiske charme

Italien strækker sig over tre øer; den italienske halvø i det sydlige Europa og Middelshavets to største øer, Sicilien og Sardinien. Landet huser over 60 millioner indbyggere, hvilket gør det til det 6. mest folkerige land i Europa. I Italien ligger verdens mindste suveræne stat, Vatikanstaten. Vatikanstaten er det eneste tilbageværende enevældige monarki i Europa. Her har Paven den primære lovgivende, besluttende og udøvende magt. Landets hovedstad, Rom, var i århundreder det politiske centrum for den vestlige civilisation, som hovedstad i Romerriget. Italien blev en nationalstat i 1861, hvor de regionale stater på den sydlige halvø, sammen med Sardinien og Sicilien, blev forenet til ét land.

Med den 7. største BNP i verden og den 8. højeste quality-of-life i verden, forbliver Italien en indflydelsesrig republik i Den Europæiske Union, både hvad angår økonomi og kultur. Den stærke økonomi er primært manifisteret i det industrielle Norditalien domineret af private virksomheder. Syditalien er noget mindre udviklet, er afhængig af statslig velfærd og har en højere arbejdsløshed (20%). Turisme udgør også en stor del af økonomien, idet landet er det 4. mest besøgte land i verden med over 40 millioner udenlandske turister hvert år.

Italien er meget kendt for sin kulinariske kultur med udsøgte pastaretter, lækre pizzaer og smagfulde vine. I byerne kan du ikke gå rundt om et gadehjørne uden at se en ristorante, der ikke tilbyder hjemmelavet pasta, stenovnsbagt pizza eller lokaldyrket vin. Udover madkulturen, er landet også kendt for sin sydeuropæiske charme med historiske bygninger så som Colosseum, Peterskirken, det skæve tårn i Pisa og Santa Maria katedralen. Det italienske folk er meget åbne og imødekommende, og de tilbyder dig hellere end gerne på en kop kaffe og en brioscia. Hvis du vil læse mere, kan du finde flere informationer på Globalis.

Hvis du har lyst gå mere i dybden med ICYE-programmet kan du læse den National Profile, som modtagerorganisationen har udarbejdet. Her får ud et overblik over landet, kulturen, modtagerorganisationen og det at være frivillig i landet. Du kan også læse mere om de enkelte projekter i modtagerorganisationens Work Profile.

National Profile Work Profile

ICYE i verden

Bliv inspireret!

På vores Pinterest har vi samlet forskellige ting omkring dét at være frivillig. Du kan fx se tidligere frivilliges billeder, smukke naturbilleder og spændende artikler. Klik ind på vores Pinterest og bliv inspireret!