Om Italien
Projekter
Det lange program
Det korte program
Europæiske program

I Italien har du gode muligheder for at lave socialt arbejde som frivillig, men er du interesseret i bæredygtighed er her også gode muligheder for at blive frivillig på et projekt, der arbejder med dette. Så hvis du elsker pizza, vin og vespa’er, eller måske romerriget og spændende arkæologi, så tøv ikke – Italien er stedet for dig!

Hvis du går og drømmer om at være frivillig i Italien, så har vi hele tre programmer, der kan få din drøm til at gå i opfyldelse. Det første program er et langvarigt program, kaldet ICYE-programmet. Det andet er et kortvarigt program, kaldet STePs-programmet. Det tredje er et EU finansieret program, der hedder ESC-programmet.

Oplev sydeuropæisk charme

Italien strækker sig over tre øer; den italienske halvø i det sydlige Europa og Middelshavets to største øer, Sicilien og Sardinien. Landet huser over 60 millioner indbyggere, hvilket gør det til det 6. mest folkerige land i Europa. I Italien ligger verdens mindste suveræne stat, Vatikanstaten. Vatikanstaten er det eneste tilbageværende enevældige monarki i Europa. Her har Paven den primære lovgivende, besluttende og udøvende magt. Landets hovedstad, Rom, var i århundreder det politiske centrum for den vestlige civilisation, som hovedstad i Romerriget. Italien blev en nationalstat i 1861, hvor de regionale stater på den sydlige halvø, sammen med Sardinien og Sicilien, blev forenet til ét land.

Med den 7. største BNP i verden og den 8. højeste quality-of-life i verden, forbliver Italien en indflydelsesrig republik i Den Europæiske Union, både hvad angår økonomi og kultur. Den stærke økonomi er primært manifisteret i det industrielle Norditalien domineret af private virksomheder. Syditalien er noget mindre udviklet, er afhængig af statslig velfærd og har en højere arbejdsløshed (20%). Turisme udgør også en stor del af økonomien, idet landet er det 4. mest besøgte land i verden med over 40 millioner udenlandske turister hvert år.

Italien er meget kendt for sin kulinariske kultur med udsøgte pastaretter, lækre pizzaer og smagfulde vine. I byerne kan du ikke gå rundt om et gadehjørne uden at se en ristorante, der ikke tilbyder hjemmelavet pasta, stenovnsbagt pizza eller lokaldyrket vin. Udover madkulturen, er landet også kendt for sin sydeuropæiske charme med historiske bygninger så som Colosseum, Peterskirken, det skæve tårn i Pisa og Santa Maria katedralen. Det italienske folk er meget åbne og imødekommende, og de tilbyder dig hellere end gerne på en kop kaffe og en brioscia. Hvis du vil læse mere, kan du finde flere informationer på Globalis.

Projekter i Italien

Hver ICYE-organisation udarbejder deres egen National Profile og Work Profile, så du kan høre mere om landet og de opgaver du kan udføre fra modtagerorganisationen selv.

I landets National Profile kan du læse om landet og kulturen og i deres Work Profile kan du finde de projekter du kan søge.

National Profile
Work Profile

ICYE’s internationale side har også en database, der kan vise dig aktuelle projekter i de forskellige lande. Herinde bliver projekterne hurtigst opdateret, og du kan både se projekter til det lange program og til det korte program. Klik på linkene nedenfor for at orientere dig i de opslåede projekter i Italien.

BLIV INSPIRERET

Klik for at læse om Augusts ophold i Italien (2020)

ICYE-programmet

Det lange program

Med ICYE-programmet har du mulighed for at rejse enten 6 eller 12 måneder.

Her får du en dybere indsigt i kulturen ved at være afsted i længere tid samt et længere forløb på dit ønskede projekt, så du rigtig kan lære det at kende og føle dig hjemme. Du har også god mulighed for at få sproget godt ind under huden og du får de bedste forudsætninger for at engagere dig i din værtsfamilie og i lokalsamfundet.

Prisen dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.

Dansk ICYE er en non-for-profit organisation. Det betyder at hensigten med vores arbejde ikke er økonomisk overskud, hvorfor prisen du betaler, udelukkende går til reelle administrations- og programudgifter.

Nogle lande er “kvotalande”. Det betyder, at der er indgået en aftale, for at muliggøre solidarisk udveksling. Du kan spare 2.000 kr. på prisen ved at vælge et kvotaland.

Aktuelle kvotalande

Når du rejser på ICYE-programmet, betaler du ikke for at udføre frivilligt arbejde. Du betaler for, at organisationen bag dit ophold kan arrangere din rejse og stå til rådighed – både før, under og efter opholdet.

Læs mere om ICYE-programmet
Varighed Pris
6 måneder kr. 33.000
12 måneder kr. 41.000

Inkluderet i prisen

 • Kost og logi
 • Lommepenge
 • Syge- ulykke- og ansvarsforsikring
 • Rejseomkostninger i modtagerlandet

 • Sprogkursus under opholdet

 • Hjælp til bestilling af forsikring, flybilletter og visum

 • Forberedelsesseminar inden afrejse

 • Minimum to seminarer under opholdet

 • Hjemkomstseminar efter endt ophold

 • National og international administration

STePs-programmet

Det korte program

Med STePs (Short Term Programmes) har du mulighed for at rejse mellem 4 og 16 uger. Programmet giver dig friheden til at bestemme, hvornår du vil af sted.

Programmet er perfekt til dig der ønsker et kortere ophold, gerne vil afsted med kort varsel eller har brug for fleksible start- og slutdatoer. Programmet er også at ideelt til at kombinere med en rygsæksrejse, hvor du tager et længere stop, der giver dig en dybere indsigt i kulturen.

Prisen for et STePs-ophold dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.

Dansk ICYE er en non-for-profit organisation. Det betyder at hensigten med vores arbejde ikke er økonomisk overskud, hvorfor prisen du betaler, udelukkende går til reelle administrations- og programudgifter.

Hvis du vælger flere projekter – evt. i forskellige lande – giver vi dig en rabat på 2.000 kr. pr. projekt udover det første projekt.

Læs mere om STePs-programmet
Varighed Pris
4 uger kr. 8.100
5 uger kr. 9.090
6 uger kr. 10.090
7 uger kr. 11.080
8 uger kr. 12.070
9 uger kr. 13.070
10 uger kr. 14.060
11 uger kr. 15.060
12 uger kr. 16.050
13 uger kr. 17.040
14 uger kr. 18.040
15 uger kr. 19.030
16 uger kr. 20.030

Inkluderet i prisen

 • Vejledning om ansøgning og lande samt hjælp til at søge visum og finde projekter
 • Forberedelsesseminar inden afrejse

 • Rejseomkostninger i modtagerlandet

 • Kost og logi

 • Hjemkomstseminar efter endt ophold
 • National og international administration
 • Hjælp til bestilling af forsikring og flybilletter

ESC-programmet

Det europæiske program

ESC – Individual Volunteering er et EU-finansieret program under European Solidarity Corps (ESC). Programmet giver unge mellem 18 og 30 år mulighed for at tilbringe mellem 2 og 12 måneder i et europæisk land eller et partnerland, hvor du udfører frivilligt arbejde og herigennem lærer om et andet lands kultur, arbejdsliv og fritid.

Det er gratis for dig at rejse som ESC-volontør, da du får dækket udgifter til transport, forsikring, sprogkursus, lommepenge samt kost og logi.

På programmet skal du selv være aktiv i at finde og ansøge de projekter, der tilbyder plads til frivilligt arbejde og det kan altså sammenlignes med at søge job. Du er i mange tilfælde oppe imod mange andre ansøgere om samme projekt og vi anbefaler derfor, at du sender ansøgninger til mere end ét projekt for at have større chance for at blive udvalgt.

Det er en længere ansøgningsprocedure at søge om frivilligt arbejde gennem ESC – Individual Volunteering. Vi anbefaler derfor, at du kommer i gang i god til inden du vil afsted. F.eks. kan projekter søge efter volontører op til 8 måneder før projektstart.

Læs mere om ESC-programmet

Inkluderet i prisen

 • Kost og logi

 • Lommepenge
 • Syge-, ulykke- og ansvarsforsikring
 • Transportomkostninger
 • Sprogkursus

Hvor kan jeg komme hen?