Du kan stadig rejse med os

På trods af covid-19 har du mulighed for at komme af sted på volontørophold flere steder i verden. Lande som Costa Rica, Ghana, Mozambique og Taiwan er begyndt at åbne sig op for, at du kan komme hertil som frivillig. Vi gør dog opmærksom på, at der kan være begrænsede pladser. For mere information, kontakt sekretariatet.
Find kontaktoplysninger her.

Du kan kæmpe for kvinders rettigheder i Bolivia, undervise unge sydkoreanere i engelsk, lege med forældreløse børn i Mozambique eller arbejde med personer med handicap i New Zealand. Mulighederne er uendelige, når du rejser med ICYE-programmet.

ICYE-programmet er Dansk ICYEs lange program, hvor du kan komme på udveksling og arbejde frivilligt i enten seks eller tolv måneder. Der er typisk afrejse i august eller januar.


Om dig

Volontør på ICYE-programmet

Du skal være mellem 18-30 år for at rejse med ICYE-programmet. Enkelte lande modtager dog også volontører under 18 og over 30 – kontakt evt. sekretariatet og hør hvad der gør sig gældende for det land, du overvejer at rejse til.

Der kræves som regel ingen speciel arbejdserfaring eller kendskab til det lokale sprog, men du skal derimod være engageret, åben over for nye oplevelser og have lyst til at lære en ny kultur, nye mennesker og et nyt sprog at kende. ICYE-programmet giver dig netop mulighed for det, da du her er afsted i enten 6 eller 12 måneder.

De fleste volontører bor hos en lokal værtsfamilie tæt på projektet. Nogle steder er der mulighed for at bo på selve projektet, hvis du ønsker det. Se en oversigt over aktuelle projekter på ICYE’s internationale hjemmeside.

Dit ophold på ICYE-programmet

Når du ankommer til dit værtsland, er der en introduktionsperiode, hvor du lærer om landet, folket og kulturen. Her lærer du også de andre volontører, frivillige og ansatte fra ICYE at kende, og I vil blive informeret om programmet for det frivillige arbejde og årets aktiviteter. Du vil også deltage i et introducerende sprogkursus.

Samtidig med eller efter introduktionsperioden vil du begynde dit arbejde og flytte ind hos værtsfamilien eller på projektet. Både gennem dit arbejde og din værtsfamilie vil du skabe dig en omgangskreds, som vil støtte dig under opholdet.

ICYE-programmet

Rejser du i tolv måneder, vil du deltage i to seminarer, hvor du evaluerer dit ophold. På ”Mid Year” samler du og de andre volontører op på de første seks måneder, der netop er overstået. På ”End of Year” taler I om jeres oplevelser og forbereder jer på den kommende hjemrejse. Rejser du i seks måneder, deltager du kun i ”End of Year”-seminaret.

Din sidste måned efter ”End of Year”-seminaret er en rejsemåned, som du kan udnytte til at opleve mere af værtslandet. Hvis du er på et 6-måneders ophold, er denne rejseperiode 14 dage.

Du kan læse endnu mere i vores brochure og under praktisk information