Om Honduras
Projekter
Det lange program
Det korte program

I Honduras har du muligheden for at vælge imellem frivilligt socialt arbejde eller frivilligt arbejde med fokus på miljø, natur og dyr. I det sociale arbejde kan du arbejde med børn, unge, udsatte personer eller ældre. Er natur og dyr mere noget for dig, er der mulighed for at være frivillig i nationalparker eller i en zoo med formålet at bevare det lokale dyreliv og undervise de besøgende.

Kunne du tænke dig at opleve Honduras i 6 eller 12 måneder, så skal du tage et nærmere kig på vores lange ICYE-program. Passer 4 til 16 måneder bedre til dig, så skal du læse mere om vores korte program: STePs-programmet.

Få spændende oplevelser

Honduras er en republik i Mellemamerika. Landet grænser mod vest til Guatemala, mod sydvest til El Salvador, mod sydøst til Nicaragua og mod syd til Stillehavet ved bugten Fonseca. Landets størrelse er lidt over 112.000 km² med en anslået befolkning på næsten otte millioner, hvoraf 60% lever under den internationale fattigdomsgrænse på $1,25. Ifølge Verdensbanken er Honduras det tredje fattigste land på den vestlige halvkugle efter Haiti og Nicaragua.

På trods af, at Honduras er et fattigt land, er det rigt på især overdådige vand- og naturoplevelser. Landet huser Bay Islands og Cayos Cochinos og er hjemsted for det næstestørste koralrev i verden, hvilket indbyder til smukke snorkling og dykkerture. Faktisk kan du få et af de billigste dykkercertifikator i verden her. Det er også her du kan dykke med hvalhajer som et af det få steder i verden.

Næsten en fjerdedel af det honduranske område er beskyttet i et omfattende netværk af nationalparker og reservater. Honduras har 107 beskyttede naturområder, hvoraf 40 af dem officielt er erklæret som nationalparker og vildtreservater. Derfor er der rig mulighed for at opleve beskyttet natur. Især La Mosquitia er et stort, livligt og beskyttet område, der strækker sig langs Honduras’ østkyst. Det er berømt for at være det mest omfattende vilde jungleområde i Mellemamerika.

Honduras tilbyder stor naturlig mangfoldighed, charmerende byer så som hovedstaden Tegucigalpa og en rig og mangfoldig kulturarv – derfor er det et spændende land at udforske. Hvis du vil læse mere om Honduras, kan du finde flere informationer på Globalis.

Projekter i Honduras

Hver ICYE-organisation udarbejder deres egen National Profile og Work Profile, så du kan høre mere om landet og de opgaver du kan udføre fra modtagerorganisationen selv.

I landets National Profile kan du læse om landet og kulturen og i deres Work Profile kan du finde de projekter du kan søge.

National Profile
Work Profile

ICYE’s internationale side har også en database, der kan vise dig aktuelle projekter i de forskellige lande. Herinde bliver projekterne hurtigst opdateret, og du kan både se projekter til det lange program og til det korte program. Klik på linkene nedenfor for at orientere dig i de opslåede projekter i Honduras.

BLIV INSPIRERET

Klik for at læse om Sachas ophold i Honduras (2017-2018)

ICYE-programmet

Det lange program

Med ICYE-programmet har du mulighed for at rejse enten 6 eller 12 måneder.

Her får du en dybere indsigt i kulturen ved at være afsted i længere tid samt et længere forløb på dit ønskede projekt, så du rigtig kan lære det at kende og føle dig hjemme. Du har også god mulighed for at få sproget godt ind under huden og du får de bedste forudsætninger for at engagere dig i din værtsfamilie og i lokalsamfundet.

Prisen dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.

Dansk ICYE er en non-for-profit organisation. Det betyder at hensigten med vores arbejde ikke er økonomisk overskud, hvorfor prisen du betaler, udelukkende går til reelle administrations- og programudgifter.

Nogle lande er “kvotalande”. Det betyder, at der er indgået en aftale, for at muliggøre solidarisk udveksling. Du kan spare 2.000 kr. på prisen ved at vælge et kvotaland.

Aktuelle kvotalande

Når du rejser på ICYE-programmet, betaler du ikke for at udføre frivilligt arbejde. Du betaler for, at organisationen bag dit ophold kan arrangere din rejse og stå til rådighed – både før, under og efter opholdet.

Læs mere om ICYE-programmet
Priser 2022/2023
6 måneder
12 måneder
Honduras
27.000 kr.
33.500 kr.

Inkluderet i prisen

 • Kost og logi
 • Lommepenge
 • Syge- ulykke- og ansvarsforsikring
 • Rejseomkostninger i modtagerlandet

 • Sprogkursus under opholdet

 • Hjælp til bestilling af forsikring, flybilletter og visum

 • Forberedelsesseminar inden afrejse

 • Minimum to seminarer under opholdet

 • Hjemkomstseminar efter endt ophold

 • National og international administration

STePs-programmet

Det korte program

Med STePs (Short Term Programmes) har du mulighed for at rejse mellem 4 og 16 uger. Programmet giver dig friheden til at bestemme, hvornår du vil af sted.

Programmet er perfekt til dig der ønsker et kortere ophold, gerne vil afsted med kort varsel eller har brug for fleksible start- og slutdatoer. Programmet er også at ideelt til at kombinere med en rygsæksrejse, hvor du tager et længere stop, der giver dig en dybere indsigt i kulturen.

Prisen for et STePs-ophold dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.

Dansk ICYE er en non-for-profit organisation. Det betyder at hensigten med vores arbejde ikke er økonomisk overskud, hvorfor prisen du betaler, udelukkende går til reelle administrations- og programudgifter.

Hvis du vælger flere projekter – evt. i forskellige lande – giver vi dig en rabat på 2.000 kr. pr. projekt udover det første projekt.

Læs mere om STePs-programmet
Programår 2021/2022
Varighed Pris
4 uger kr. 6.980
5 uger kr. 7.560
6 uger kr. 8.150
7 uger kr. 8.730
8 uger kr. 9.320
9 uger kr. 9.900
10 uger kr. 10.490
11 uger kr. 11.070
12 uger kr. 11.650
13 uger kr. 12.240
14 uger kr. 12.820
15 uger kr. 13.410
16 uger kr. 13.990

Inkluderet i prisen

 • Vejledning om ansøgning og lande samt hjælp til at søge visum og finde projekter
 • Forberedelsesseminar inden afrejse

 • Rejseomkostninger i modtagerlandet

 • Kost og logi

 • Hjemkomstseminar efter endt ophold
 • National og international administration
 • Hjælp til bestilling af forsikring og flybilletter

Hvor kan jeg komme hen?