Helena fra Tyskland – Værtsfamilie søges nær Skagen

Navn: Helena

Alder: 19 år

Land: Tyskland

Skal bo i eller nær: Skagen

Skal være frivillig hos: Skagen Skole

Ankomst: 14. august 2022

Opholdets varighed: 12 måneder

NAVN

Helena

ALDER

19 år

LAND

Tyskland

SKAL BO I ELLER NÆR

Skagen

ER FRIVILLIG HOS

Skagen Skole

ANKOMST

14. august 2022

OPHOLDETS VARIGHED

12 måneder

Helena har siden hun var lille gerne ville opleve mere af verden og lære andre kulturer at kende.
Hun har valgt at rejse som frivillig, da hun gerne vil engagere sig i et socialt arbejdsområde i en længere periode – og så var projektet på en skole oplagt for hende.

Helena beskriver sig selv som entusiastisk, empatisk, målsat, hårdtarbejdende og pålidelig.

Hun er rigtig glad for musik og spiller selv klaver.

Derudover kan hun også lide at danse og spille tennis.

Helena har været frivillig før – dog i sit lokalområde. Hun har været en del af “Tafel”, en tysk organisation, der indsamler mad fra supermarkeder og giver dem til personer med en lav indkomst.

Det frivillige arbejde hos Tafel har virkelig inspireret Helena. De mennesker hun har mødt gennem Tafel har påvirket hende og oplevelsen har skubbet hende i retningen af at finde frivilligt arbejde i udlandet i sit sabbatår.

Helena har flere interesser og kunne forestille sig flere forskellige professioner i sin fremtid. Måske hun vil arbejde med international politik? Eller hun kunne finde et arbejde med et socialt præg. Måske kun kunne tænke sig at læse psykologi? Og så er der muligheden for at blive lærer, der også tiltaler hende og som hun også kender ret meget til, da både hendes forældre og andre forældre medlemmer er lærere.

Helena ankommer til Skagen Skole d. 14. august og skal være frivillig i et år.

Hvad er en værtsfamilie?

Som værtsfamilie kommer I til at lære volontøren om danskerne, kulturen og sproget. I skal ikke ændre jeres spisetider, fuldtidsarbejde eller fodboldtræning, men i stedet gøre personen til en del af hverdagen.

Volontøren vil indgå på lige fod med resten af familien og der er derfor naturligt at personen hjælper til med at lufte hunden og tage af bordet, ligesom resten af jeres husstand.

Det arbejde, som volontøren udfører på projektet er frivilligt og ulønnet, men de får lommepenge og transportudgifter dækket af os under deres ophold.

Volontørerne vil arbejde mellem 30 og 37 timer om ugen på projektet. Sprogkursus er også inkluderet i udvekslingsprogrammet og i starten af opholdet indgår det i den op til 37 timers arbejdsuge – men det er i familien og på projektet volontøren for alvor lærer dansk, når sproget skal benyttes i hverdagen.

Som værtsfamilie får I kostpenge på 700kr/md. for at hjælpe med nogle af omkostningerne ved at have en ekstra person boende.

Hvis du/I har lyst og mulighed for at åbne jeres hjem for en volontør, så hører vi gerne fra jer snarest.
Har du/I kun mulighed for at være værtsfamilie i halvdelen af det annoncerede ophold, så hører vi også gerne fra dig/jer og vil sammen med jer finde en løsning.

For at blive værtsfamilie kan I udfylde vores kontaktformular her på siden eller sende os en mail på [email protected].

Læs mere om rollen som værtsfamilie

Vil I være værtsfamilie?

Kontakt os her:

  Læs om de kommende volontører:

  Megumi fra Japan – værtsfamilie søges nær Aalborg

  Start: 1. august
  Megumi har allerede været frivillig hos Børnehaven Bitte Bæk i et år, men har fået så meget smag for det, at hun har valgt at forlænge med et halvt år. Desværre har hendes nuværende værtsfamilie ikke et ledigt værelse til hende de næste 6 måneder.

  Chia-Ying fra Taiwan – Værtsfamilie søges nær Roskilde

  Ankomst: 14. august
  Chia-Ying beskriver sig selv som en rolig og omsorgsfuld person. Hun kan godt lide at lytte til folk og høre deres historier. Chias nye hobby er at surfe. Hun siger, at hun endnu ikke er særlig god til det, men er sikker på, at hun nok skal blive bedre, når hun får noget mere erfaring.