Du har to muligheder for at blive frivillig i Ghana

Vil du gerne være frivillig i Ghana? Dansk ICYE har to forskellige programmer, hvor du kan rejse ud som frivillig. Det korte program, kaldet STePs-programmet, løber fra minimum 4 uger op til maksimum 16 uger. Det lange program, kaldet ICYE-programmet, er enten 6 eller 12 måneder. Der er mange forskellige muligheder for at blive frivillig i Ghana på et af de to programmer, og dem kan du læse mere om, ved at trykke på linkene nedenunder.


 

Ghana er verdens næststørste kakaoeksportør

Ghana er beliggende i Vestafrika, og grænser op til Elfenbenskysten mod vest, Burkina Faso mod nord, Togo mod øst og Guineabugten mod syd. Ghana blev førhen kaldt Guldkysten under Briternes koloni i 1874, til dels fordi europæiske lande dengang brugte landet til at tjene penge på slaver, plantager, elfenben og guld, men Ghana til er stadighed meget rig på guld og diamanter. Det sidstenævnte beskæftiger mange af indbyggerne, da de håbefulde graver efter guld og diamanter for at forsørge deres familier.

Udover diamanter og guld, er landbrug en anden hovedbeskæftigelse i landet. Faktisk er Ghanas økonomi en af de stærkeste i det vestlige Afrika. Den vigtigste eksportafgrøde er kakao, som Ghana er den næststørste producent af og den største eksportør af i verden. Desværre har kakaobønder i en lang periode måtte sælge til statsopkøbere til kunstigt lave priser, hvilket har betydet, at mange kakaolandbrug er lukket ned og megen kakao er smuglet til nabolandene til højere priser. Selvom landet har en stærk økonomi, er Ghana et af de fattigste lange i verden – blandt andet fordi arbejderne bliver snydt af statsopkøbere.

Ghana er opdelt i ti regioner, som hver tilbyder unikke oplevelser. Værd at nævne er den vestlige og Ashanti regionerne, som er det primære hjemsted for kakao og guldindustrien; den øverste østlige region, som har bevaret mange slavelejre, hvor man idag kan tage på guidede ture og høre om slaveriets historie; og Volta regionen, hvor der er de bedste udsigter over Voltasøen, verdens største inddæmmede sø. Ghana byder på mange forskellige oplevelser og eventyr, men vigtigst af alt, så er ghanesere kendt for at være nogle af de venligste og gæstfrie mennesker i verden! Hvis du vil vide mere om Ghana, kan du finde flere informationer på Globalis.

Mangler du inspiration?

Hvis du mangler inspiration til at tage det sidste skridt mod beslutningen om at blive frivillig i Ghana, kan du tjekke Sara og Julies volontørblog ud. De var frivillige på STePs-programmet og beskriver, hvad de oplevede i Ghana.

Du kan også læse kort om Camillas ICYE-ophold herunder.

Er du til det mere visuelle, kan du tjekke vores Pinterest ud på linket øverst. På Pinterest har vi samlet alle de billeder som tidligere frivillige har sendt til os, og tilføjet andre spændende billeder og artikler om at være frivillig.

Volontør med et par ord

Camilla W. Eriksen, Ghana 2016
Ghana Camilla 2

“Den 10. februar 2016 tog jeg til det fantastiske land, Ghana, i 6 måneder. Jeg skulle arbejde som frivillig på Nation Builders International School and Orphanage (NABI). NABI bestod af en privat skole og et børnehjem. Her boede jeg. På børnehjemmet boede ca. 20 dejlige børn.

Ghana Camilla 1

Mit job gik ud på at tage mig af alle de praktiske ting. Om morgen skulle jeg vække de mindste børn (af alderen 3-8), jeg skulle søge for at de blev vasket, fik tøj på, børstet tænder og var klar til skole. Dette kan være en udfordring, når der ikke er noget rindende vand. Derudover skulle jeg vaske tøj – og nej, de har ingen vaskemaskine, så det blev gjort med hænderne.

I løbet af dagen fungerede jeg som billedkunstlærer for nogle af klasserne. Efter skole tog jeg med nogle af de ældre børn ud at løbe eller spille fodbold, de var altid klar på nye aktiviteter og sjov og leg. Dagen sluttede med lektiehjælp, og selvfølgelig skulle de små børn tidligt i seng.

Ghana har en fantastisk kultur og indbyggerne lever efter princippet elsk dine næste. Det er et land, vi kan lære meget af. Jeg har lært at værdsætte basale ting i hverdagen og hinandens tilstedeværelse.”

ICYE i verden