Om Ghana
Projekter
Det lange program
Det korte program

Hvis du drømmer om at komme af sted til et sted, hvor du kan arbejde med børn, har du en gylden mulighed i Ghana. Her er der nemlig flere projekter på skoler med forskellige fokuspunkter og andre institutioner, hvor du har mulighed for både at undervise og tage dig af børn.

I Ghana er der to forskellige programmer, du kan komme af sted på: ICYE, vores langvarige program, og STePs, vores kortvarige program.

Verdens største kakaoeksportør

Ghana er beliggende i Vestafrika, og grænser op til Elfenbenskysten mod vest, Burkina Faso mod nord, Togo mod øst og Guineabugten mod syd. Ghana blev kaldt Guldkysten under tiden som britisk koloni fra 1874. Det gjorde de særligt fordi europæiske lande dengang brugte landet til at tjene penge på slaver, plantager, elfenben og guld. I 1957 var Ghana det første afrikanske land til at få selvstændighed under præsident Kwame Nkrumah. Landet i dag er aktivt både i udenrigspolitik og regional politik, hvor de længe har arbejdet for fredelige løsninger på konflikter i nabolandene.

Den dag i dag er Ghana til stadighed meget rig på guld, men beskæftigelsesmæssigt forsørger over halvdelen af befolkningen sig gennem landbrug. I 2010 begyndte Ghana desuden at udvinde olie, hvilket har ledt til en stor økonomisk vækst. Selvom landet har en stor udlandsgæld er Ghana gået fra at være et “lavindkomstland” til et “mellemindkomstland”. Faktisk er Ghanas økonomi en af de stærkeste i det vestlige Afrika. Den vigtigste eksportafgrøde er kakao, som Ghana er den næststørste producent af og den største eksportør af i verden. Desværre har kakaobønder i en lang periode måtte sælge til statsopkøbere til kunstigt lave priser, hvilket har betydet, at mange kakaolandbrug er lukket ned og megen kakao er smuglet til nabolandene til højere priser.

Ghana har et befolkningstal på over 31 million mennesker og er opdelt i ti regioner, som hver tilbyder unikke oplevelser. Værd at nævne er den vestlige region og Central Region, som har bevaret mange slavelejre, hvor man idag kan tage på guidede ture og høre om slaveriets historie; og Volta regionen, hvor der er de bedste udsigter over Voltasøen, verdens største inddæmmede sø. Ghana byder på mange forskellige oplevelser og eventyr, men vigtigst af alt, så er ghanesere kendt for at være nogle af de venligste og gæstfrie mennesker i verden! Hvis du vil vide mere om Ghana, kan du finde flere informationer på Globalis.

Projekter i Ghana

Hvis du har lyst gå mere i dybden med det at være frivillig i Ghana kan du læse den National Profile, som modtagerorganisationen har udarbejdet. Her får ud et overblik over landet, kulturen og modtagerorganisationen. Du kan også læse mere om de enkelte projekter i modtagerorganisationens Work Profile.

National profile
Work profile

ICYE’s internationale side har også en database, der kan vise dig aktuelle projekter i de forskellige lande. Herinde bliver projekterne hurtigst opdateret, og du kan både se projekter til det lange program og til det korte program. Klik på linkene nedenfor for at orientere dig i de opslåede projekter i Ghana.

Volontør i Ghana med et par ord

Camilla W. Eriksen, Ghana 2016

“Den 10. februar 2016 tog jeg til det fantastiske land, Ghana, i 6 måneder. Jeg skulle arbejde som frivillig på Nation Builders International School and Orphanage (NABI). NABI bestod af en privat skole og et børnehjem. Her boede jeg. På børnehjemmet boede ca. 20 dejlige børn.

Mit job gik ud på at tage mig af alle de praktiske ting. Om morgen skulle jeg vække de mindste børn (af alderen 3-8), jeg skulle søge for at de blev vasket, fik tøj på, børstet tænder og var klar til skole. Dette kan være en udfordring, når der ikke er noget rindende vand. Derudover skulle jeg vaske tøj – og nej, de har ingen vaskemaskine, så det blev gjort med hænderne.

I løbet af dagen fungerede jeg som billedkunstlærer for nogle af klasserne. Efter skole tog jeg med nogle af de ældre børn ud at løbe eller spille fodbold, de var altid klar på nye aktiviteter og sjov og leg. Dagen sluttede med lektiehjælp, og selvfølgelig skulle de små børn tidligt i seng.

Ghana har en fantastisk kultur og indbyggerne lever efter princippet elsk dine næste. Det er et land, vi kan lære meget af. Jeg har lært at værdsætte basale ting i hverdagen og hinandens tilstedeværelse.”

ICYE-programmet

Det lange program

Med ICYE-programmet har du mulighed for at rejse enten 6 eller 12 måneder.

Her får du en dybere indsigt i kulturen ved at være afsted i længere tid samt et længere forløb på dit ønskede projekt, så du rigtig kan lære det at kende og føle dig hjemme. Du har også god mulighed for at få sproget godt ind under huden og du får de bedste forudsætninger for at engagere dig i din værtsfamilie og i lokalsamfundet.

Prisen dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.

Dansk ICYE er en non-for-profit organisation. Det betyder at hensigten med vores arbejde ikke er økonomisk overskud, hvorfor prisen du betaler, udelukkende går til reelle administrations- og programudgifter.

Nogle lande er “kvotalande”. Det betyder, at der er indgået en aftale, for at muliggøre solidarisk udveksling. Du kan spare 2.000 kr. på prisen ved at vælge et kvotaland.

Aktuelle kvotalande

Når du rejser på ICYE-programmet, betaler du ikke for at udføre frivilligt arbejde. Du betaler for, at organisationen bag dit ophold kan arrangere din rejse og stå til rådighed – både før, under og efter opholdet.

Læs mere om ICYE-programmet
Priser 2022/2023
6 måneder
12 måneder
Ghana
27.000 kr.
35.000 kr.

Inkluderet i prisen

 • Kost og logi
 • Lommepenge
 • Syge- ulykke- og ansvarsforsikring
 • Rejseomkostninger i modtagerlandet

 • Sprogkursus under opholdet

 • Hjælp til bestilling af forsikring, flybilletter og visum

 • Forberedelsesseminar inden afrejse

 • Minimum to seminarer under opholdet

 • Hjemkomstseminar efter endt ophold

 • National og international administration

STePs-programmet

Det korte program

Med STePs (Short Term Programmes) har du mulighed for at rejse mellem 4 og 16 uger. Programmet giver dig friheden til at bestemme, hvornår du vil af sted.

Programmet er perfekt til dig der ønsker et kortere ophold, gerne vil afsted med kort varsel eller har brug for fleksible start- og slutdatoer. Programmet er også at ideelt til at kombinere med en rygsæksrejse, hvor du tager et længere stop, der giver dig en dybere indsigt i kulturen.

Prisen for et STePs-ophold dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.

Dansk ICYE er en non-for-profit organisation. Det betyder at hensigten med vores arbejde ikke er økonomisk overskud, hvorfor prisen du betaler, udelukkende går til reelle administrations- og programudgifter.

Hvis du vælger flere projekter – evt. i forskellige lande – giver vi dig en rabat på 2.000 kr. pr. projekt udover det første projekt.

Læs mere om STePs-programmet
Programår 2021/2022
Varighed Pris
4 uger kr. 7.200
5 uger kr. 7.750
6 uger kr. 8.300
7 uger kr. 8.840
8 uger kr. 9.390
9 uger kr. 9.940
10 uger kr. 10.490
11 uger kr. 11.030
12 uger kr. 11.580
13 uger kr. 12.130
14 uger kr. 12.670
15 uger kr. 13.220
16 uger kr. 13.770

Inkluderet i prisen

 • Vejledning om ansøgning og lande samt hjælp til at søge visum og finde projekter
 • Forberedelsesseminar inden afrejse

 • Rejseomkostninger i modtagerlandet

 • Kost og logi

 • Hjemkomstseminar efter endt ophold
 • National og international administration
 • Hjælp til bestilling af forsikring og flybilletter

Hvor kan jeg komme hen?