Bliv frivillig i Frankrig med et af Dansk ICYEs programmer

I Dansk ICYE har vi to muligheder for at gøre dig til frivillig i Frankrig. Vores long-term program hedder ICYE-programmet og er enten på 6 eller 12 måneder. Derudover har vi også vores ESC – Individual Volunteering, som er et EU-finansieret program, hvor transport, kost og logi er gratis for dig. På det nedenstående link kan du læse mere om programmerne og finde lige netop det projekt du drømmer om.

ICYE-program Europa       ESC – Individual Volunteering

Frankrig

Vive la France

Smukke bjerge, vinmarker så lang øjet rækker og god mad er kun nogle få af de ting Frankrig kan byde på.

Frankrigs natur strækker sig over bjerge, floder og landbrugsland. Kysterne består af lange strande, klipper og naturhavne, hvor mange handelsbyer er vokset frem fra. Naturen har dog lidt under mange års ureguleret industriudslip og store dele af drikkevandskilderne er i dag stærkt forurenede. På trods af miljøreguleringer er Frankrig stadig en af verdens største CO2 syndere.
Størstedelen af landets befolkning, over 80%, er katolikker. Efter reformationen blev landet kastet ud i en række religiøst krige, som blev efterfulgt af den blodige revolution i 1789, “Den Franske Revolution”, hvorefter Napoleon erklærede sig kejser. Under 100 år senere fandt en ny revolution sted i Frankrig. Denne gang blev monarkiet for alvor afskaffet. I dag har frankrig en præsident som landets officielle overhoved.

Frankrig har også været både en ledende nation i industrialiseringen og i koloniseringen af Amerika og Afrika, hvor der den dag i dag stadig er fransktalende folk.

Hvis du vil læse mere om landet for baguette, ost og vin kan du finde flere informationer på Globalis.

Hvis du har lyst gå mere i dybden med ICYE-programmet kan du læse den National Profile, som modtagerorganisationen har udarbejdet. Her får ud et overblik over landet, kulturen, modtagerorganisationen og det at være frivillig i landet. Du kan også læse mere om de enkelte projekter i modtagerorganisationens Work Profile.

National Profile Work Profile

Bliv inspireret!

På vores Pinterest har vi samlet forskellige ting omkring det at være frivillig. Du kan f.eks. se tidligere frivilliges billeder, læse om madkultur, se smukke naturbilleder og læse spændende artikler. Klik ind på vores Pinterest og bliv inspireret!ICYE i verden