Dansk ICYE modtager cirka 60 udenlandske volontører om året. En volontør kan komme fra hele verden for at arbejde frivilligt og lære om danskerne, den danske kultur og det danske sprog.

Du kan blive en del af opholdet for en volontør i Danmark på to måder. Du kan blive enten værtsfamilie eller projekt. Et projekt er en dansk arbejdsplads, hvor den udenlandske frivillig kan hjælpe til.

Værtsfamilie

Som værtsfamilie giver du en volontør direkte adgang til den danske kultur og det danske sprog. Det er ofte i familien, at volontøren rigtig lærer om en dansk hverdag og alt der hører til. Som værtsfamilie knytter I et bånd til et ungt menneske med andre traditioner, et fremmed sprog og en anderledes baggrund, som ikke nødvendigvis stopper, når volontøren vender hjem.

Hvad er en værtsfamilie?

Projekt

Et projekt er en arbejdsplads, der f.eks. kan være en skole, en børnehave eller et aktivitetscenter.
Det må ikke være en privat arbejdsplads.

Gennem Dansk ICYE modtager projekterne volontører fra hele verden, der bliver en hjælp i det daglige arbejde, f.eks. i køkkenet, som lærerassistent, som pædagogmedhjælper osv.

Hvad er et projekt?

Volontører på vej

Her kan du læse om de volontører, som lige nu mangler projekt eller værtsfamilie.

Du skal også være velkommen til at henvende dig, selvom vi ikke lige nu leder efter er arbejdsplads eller en familie i dit område – vi modtager typisk nye volontører hver august/september og januar.