EVS står for Europæisk Volontør Service, og er et EU-finansieret program under Erasmus+. Programmet giver unge mellem 17 og 30 år mulighed for at tilbringe 2-12 måneder i et europæisk land, udføre frivilligt arbejde og herigennem lære om andre landes kulturer, arbejdsliv og fritid. Det er gratis for dig at rejse som EVS volontør, da du får dækket udgifter til rejse, forsikring, lommepenge samt kost og logi.

EVS
Send information Bliv medlem

På programmet skal du selv være aktiv i at finde og ansøge de EVS projekter, du er interesseret i, og det kan altså sidestilles med at være jobsøgende i Danmark. 
Der er to måder at finde projekter på:
Island
1) Når du tilmelder dig som ansøger, sender vi løbende konkrete projekttilbud til dig fra de partnere, vi før har sendt volontører til.
2) Du kan selv søge projektmulighederne i EVS-databasen.

Selve ansøgningsprocessen finder du hjælp til her.
For at kunne ansøge skal du være medlem af Dansk ICYE, hvilket koster 75 kr. om året
samt et ansøgningsgebyr på 25 kr. I alt skal du altså betale 100 kr, før du kan ansøge
EVS-projekter.

Der er tre deadlines på programmet (2017), henholdsvis: 2. februar, 26. april og 4. oktober. DeEVSdatoer er ikke din deadline som EVS-ansøger, men derimod modtagerorganisationens deadline for ansøgning om bevilling til projekterne. Du skal derfor være udvalgt af en modtagerorganisation inden denne dato, hvorfor vi anbefaler, at dine ansøgninger sendes afsted i så god tid som muligt – gerne op til 1 ½ måned før deadline.

Vi forventer, at du er engageret i dit projekt, åben over for nye oplevelser og har lyst til at lære en ny kultur, nye mennesker og eventuelt et nyt sprog at kende. Ligeledes skal du deltage i et forberedelsesseminar inden afrejse samt et hjemkomstseminar efter dit volontørophold. I kalenderen kan du se, hvornår næste forberedelsesseminar ligger. Datoerne for forberedelsesseminarerne
er ligeledes slået op på Dansk ICYE’s Facebook-side.

Læs mere om EVS-programmet i vores brochure (hentes som pdf). Du kan også læse mere om tidligere volontøres oplevelser på EVS-programmet i deres blogs eller læse om Jakobs rejseberetning, da han var på et EVS-program i England.ICYE i verden