EVS-programmet er lige nu ved at ændre navn til ESC – Individual Volunteering. Du vil stadig kunne deltage på programmet som beskrevet herunder. Grundet overgangsperioden mellem de to navne, vil du i en periode støde på både “EVS” og “ESC”, når du læser om programmet.
Har du allerede deltaget på EVS er det ikke muligt også at deltage på ESC, da du allerede har gjort brug af programmet.

EVS-databasen er værktøjet, du skal bruge, for at finde de projekter, du gerne vil søge.
Der er mange nyttige oplysninger i EVS-databasen men for at hjælpe dig godt på vej, har vi lavet en kort forklaring af de søgemuligheder, du har.
Vi anbefaler, at du læser nedenstående godt igennem, før du begynder at søge i European Youth Portal.

Har du spørgsmål eller brug for hjælp i forbindelse med din ansøgning, er du altid velkommen til at ringe eller skrive til os.

Send information

Du kan indsnævre din søgning ved at bruge søgefunktionerne:

Organisation country: Her kan du søge på bestemte lande, som du er interesseret i at komme til.EVS-databasen

Organisation topics: Her kan du søge på de temaer/områder, du er interesseret i at arbejde med.

EVS accreditation type: Databasen indeholder både sende-, modtage- og koordinerende organisationer. For at finde de projekter, der søger volontører, skal du markere ”Receiving organisation”.

Ved at trykke på “Advanced Search” har du mulighed for at indsnævre din søgning endnu mere.
Bemærk at jo flere krav du stiller til din søgning, jo flere projekter sorteres fra – som du derved ikke præsenteres for.

Organisation town/city: Hvis du ønsker at komme til en bestemt by, kan du angive det her.

Organisation name: Hvis du kender organisationens/projektets navn, kan du angive det her.

Organisation PIC number: Hvis du kender organisationens PIC-nummer (Project Identification Code), kan du angive det her.

EVS accreditation number: Hvis du kender projektets akkrediterings-nummer, kan du angive det her. Gælder kun projekter der er godkendt inden 2014

Inclusion topics: Du kan bruge denne funktion, hvis du har et handicap, særlige behov eller andet, som projektet skal tage hensyn til. Nogle projekter har plads til volontører med handicap eller volontører, som er udfordret på anden vis.

Søgefunktionerne skal ikke forstås som et skema, hvor alle felter SKAL udfyldes. Du skal kun udfylde de felter, som har betydning for dig. Et eksempel kan være, at du ved, du gerne vil arbejde med børn, men derimod ikke har noget krav til, hvilket land du vil til. I dette tilfælde kan du vælge blot at søge på ’children’ under ’Organisations topics’. Hvis du eks. ved, du kun vil til Tyskland, vælger du det i ’Organisation country’ – osv.

Husk at det er en god idé at søge bredt i stedet for at satse på et enkelt projekt. Du kan eventuelt søge flere forskellige kombinationer af temaer, lande osv.

Genvej til projekter:
Nederst i venstre side finder du knappen ’List of volunteering oppertunities’. Når du klikker på den, kommer du til en side med konkrete projekter, der søger volontører med kort varsel. I modsætning til databasen kan du her se, hvornår projektet mangler volontører, hvor lang tid projektet varer, hvem der skal kontaktes samt hvor mange volontører, der er brug for.

Fordele som medlem
Som medlem af Dansk ICYE modtager du jævnligt tilbud om relevante projekter, der stadig er ledige. I modsætning til EVS-databasen kan du her bl.a. se, hvornår projektet mangler volontører, hvor lang tid projektet varer, hvem der skal kontaktes samt hvor mange volontører, der er brug for. Desuden inviterer vi dig til at blive medlem af Youth Networks, som også informerer om ledige projekter.

Projektbeskrivelse

Læs projektbeskrivelserne igennem og vurder, om de er interessante for dig, og om du opfylder de krav, der stilles til volontørerne. Nogle projekter ønsker volontører med bestemte sprogkundskaber. Er projektbeskrivelsen eksempelvis skrevet på fransk, forventer projektet at få volontører, der kan tale fransk.

Bemærk at der i databasen ikke er oplyst ansøgningsfrister og datoer for, hvornår projekterne foregår. Du skal selv skrive eller ringe til dine udvalgte projekter og høre, hvornår de har ledige projekter, projekternes varighed og ansøgningsfrist. Kontaktinformationer til projekterne finder du oftest i bunden af siden under projektbeskrivelsen.