EVS-programmet er lige nu ved at ændre navn til ESC – Individual Volunteering. Du vil stadig kunne deltage på programmet som beskrevet herunder. Grundet overgangsperioden mellem de to navne, vil du i en periode støde på både “EVS” og “ESC”, når du læser om programmet.
Har du allerede deltaget på EVS er det ikke muligt også at deltage på ESC, da du allerede har gjort brug af programmet.

Når du laver en EVS-ansøgning kan det opleves uoverskueligt, og det er derfor vigtigt, at du læser vores vejledninger, så du kommer godt igennem med din EVS-ansøgning. Her på siden kan du se, hvornår du skal søge, hvordan du søger, og hvad din ansøgning skal indeholde.
Du kan altid henvende dig til sekretariatet, hvis du har spørgsmål til processen.

[button color=”blue” type=”small” radius=”3″ url=”https://www.ICYE.dk/send-information-programmer/”]Send information[/button] [button color=”blue” type=”small” radius=”3″ url=”https://www.ICYE.dk/evs-databasen/”]Søg EVS projekter[/button]

[tabgroup]

[tab title=”Deadlines”]

EVS-programmet arbejder med tre deadlines (2018): 26. april og 4. oktober, men du skal være opmærksom på, at de angivne deadlines ikke skal opfattes som din ansøgningsfrist. De nævnte deadlines er derimod der, hvor den koordinerende organisation skal have videresendt ansøgning om midler til dit projekt til EU repræsentationerne i de enkelte lande. Selve udvælgelsen af den ansøger, som projekterne ønsker at modtage, sker op til 6 uger før de angivende datoer. Derfor er det vigtigt, at du indsender din ansøgning i god tid.

Efterhånden som vi nærmer os en deadline, bliver der færre og færre projekter at vælge imellem, og det kræver en hurtigere og mere aktiv indsats fra din side – og en vis portion held.
Jo tidligere du starter, jo flere projekter er der at vælge imellem. Vi anbefaler derfor, at du sender din ansøgning 1½ måned før en deadline.

Du kan normalt tidligst komme afsted 3 måneder efter deadline. Det betyder, at hvis du for eksempel gerne vil afsted som EVS-volontør efter sommerferien, SKAL du senest være udvalgt til april deadline.

Vi oplever dog flere og flere projekter, der søger volontører til allerede godkendte projekter, helt tæt på projektets start. Du skal altså ikke give helt op, hvis du ikke nåede det til deadline. Hold øje med vores facebook side eller siden “Rejs med kort varsel” hvor vi lægger projekter op med kort ansøgningsfrist.
[/tab]

[tab title=”Bliv medlem”]

For at blive registreret som EVS-ansøger, skal du være medlem af Dansk ICYE (75 kr. pr. kalenderår), samt betale et ansøgergebyr på 25 kr. Du bliver medlem ved at udfylde medlemsblanketten online.

Som medlem af Dansk ICYE modtager du jævnligt tilbud om ledige relevante projekter. Desuden inviterer vi dig til at blive medlem af Youth Networks, som også informerer om ledige projekter.

[/tab]

[tab title=”Projektsøgning”]

Du skal allerførst finde de projekter, du er interesseret i. Vi anbefaler, at du søger flere projekter for at øge dine chancer for at blive udvalgt. At være EVS-ansøger kan sidestilles med at søge et arbejde herhjemme i Danmark; du skal skrive ansøgninger, og du er i konkurrence med andre ansøgere. Det er vigtigt at huske på, at jo flere EVS ansøgninger du sender, jo større er chancen for at blive godkendt til et projekt.

Du kan læse om projekterne i European Youth Portal, men inden da anbefaler vi, at du læser følgende vejledning til databasen igennem. Når du har gjort det, er du klar til at gå til databasen.

I European Youth Portal kan du søge på lande, temaer mm, men desværre kan du i databasen hverken se projekternes ansøgningsfrist eller projekternes start- og slutdato. Derfor anbefaler vi, at du selv kontakter de projekter, du er interesseret i og får datoerne af dem. Du skal sende en mail til projektets kontakt-mail, som er angivet i projektbeskrivelsen. I mailen skal du vedhæfte din engelske EVS-ansøgning (læs mere under punktet “Ansøgningen”) og spørge til ansøgningsfrist og projektvarighed. I mailen kan du evt. nævne, hvilken periode du du har mulighed for at være volontør og hvor længe. Husk at nævne Dansk ICYE som sende-organisation i mailen.

Vi får løbende besked om ledige projekter i specifikke lande, og de oplysninger sender vi videre til dig og andre ansøgere. I modsætning til European Youth Portal kan du her se, hvornår det pågældende projekt mangler volontører, hvor lang tid projektet varer, hvem der skal kontaktes samt hvor mange volontører, der er brug for.

[/tab]

[tab title=”Projektkategorier”]

Det er en fordel, hvis du som ansøger har en bred tidsramme. Et projekt har en bestemt startdato og varighed, så hvis du kun kan være afsted i 6 måneder, skal du være meget heldig for at finde et projekt, der passer til din tidsramme.

Der er to kategorier af projekter:

Long-term projekter varer fra 2-12 måneder og er for alle ansøgere.

Short-term projekter varer fra 2 uger-2 måneder og er designet til unge, der har specielle behov. Det kan eks. dreje sig om personer med fysisk handicap, personer med behov for speciel psykisk støtte eller andet, der gør det vanskeligt at deltage på Long-term-programmet.

Vær opmærksom på, at nogle lande er mere populære end andre, og derfor sværere at blive udvalgt til. Hvis dine ønsker kun gælder disse lande, vil vi råde dig til at overveje, om andre lande også kunne være interessante for dig.

[/tab]

[tab title=”Ansøgningen”]

Enkelte projekter ønsker, at du som ansøger udfylder et specielt ansøgningsskema. I så fald vil de fortælle dig det, når du søger projektet. 
Langt de fleste projekter søges dog ved at sende en EVS-ansøgning, som indeholder det engelske EVS ansøgningsskema og et motivationsbrev. Det engelske EVS-ansøgningsskema fungerer som et Curriculum Vitae (CV) og motivationsbrevet som en motiveret ansøgning. Nogle projekter modtager op imod 100 ansøgninger, og det er derfor vigtigt, at du præsenterer dig selv så godt og ærligt som muligt i din EVS-ansøgning. Desuden er det en god idé, at du tydeligt forklaret, hvorfor projektet lige netop skal vælge dig.

Hvis projektbeskrivelsen er skrevet på fx fransk, forventer de at få en EVS-ansøgning på fransk. Få ikke din EVS-ansøgning oversat af andre, da det er vigtigt, du giver projektet et realistisk billede af dine sproglige egenskaber.

Det engelske ansøgningsskema fungerer som et CV, og derfor kan det genbruges i alle dine ansøgninger. Det skal indeholde alle faktuelle informationer om dig selv samt dine tidligere joberfaringer og uddannelser. Disse skal opstilles kronologisk med årstal.

I modsætning til CV’et, skal motivationsbrevet tilpasses det enkelte projekt og kan bl.a. indeholde:

 • Hvorfor du ønsker præcist det projekt
 • Hvad du kan bidrage med
 • Hvad dine forventninger er
 • Hvorfor du vil rejse med EVS
 • Hvem du er som person
 • At du har de kvalifikationer, projektet søger.

Øverst i motivationsbrevet skal du skrive dit navn (så vi ved, hvilket CV det hører til), projektets navn og projektets reference-nummer.

Vi vil gerne understrege, at du selv skal sende en mail med vedhæftet CV og motivationsbrev til de EVS-projekter, du søger. Sæt gerne Dansk ICYE ([email protected]) på i Cc-feltet, når du sender ansøgningerne, så vi ved, at du er godt i gang. I mailen til modtagerorganisationen er det vigtigt, du understreger, at Dansk ICYE står bag dig som sendeorganisation (for at kunne søge er det et krav, at du har en sendeorganisation). Det er samtidigt en fordel for dig, da modtagerorganisationen ønsker at have en kendt og solid samarbejdspartner som sendeorganisation.

[/tab]

[tab title=”Når ansøgningerne er sendt”]

Ofte vil en interesseret organisation kontakte dig med uddybende spørgsmål, enten via os eller direkte til dig. Nogle kan have praktiske spørgsmål, de ønsker at få afklaret, mens andre gennemfører regulære ansættelsessamtaler pr. telefon eller over Skype. Organisationen vil dog oftest først sende en e-mail til dig, så du kan forberede dig. 
Du skal huske at holde styr på, hvilke projekter du søger, og hvad de hver især handler om. På den måde kan du give relevante og præcise svar, hvis de ringer. Oftest giver organisationerne ikke besked om afslag – reglen er, at de nok skal give besked, hvis de er interesseret i dig.

Når du er blevet udvalgt til et projekt, er næste skridt godkendelse og bevilling af penge til selve projektet. Først efter denne godkendelse er du 100 % sikker på at kunne rejse ud som EVS’er. Typisk vil det være modtagerorganisation, som søger pengene hjem, og vi oplever kun sjældent, at disse bevillinger bliver afvist. Efter godkendelsen sørger Dansk ICYE for følgende:

 • Tegning af syge- ulykkes- og ansvarsforsikring.
 • Inviterer dig til en obligatorisk forberedelsesweekend.
 • Sender dig en Activity Agreement (projektkontrakt), som du skal gennemlæse og underskrive.
 • I samarbejde med dig, modtagerorganisationen og os, finder vi den billigste og bedst mulige rejse.
 • Ansøgning om bevillingen godkendes i Danmark eller i modtagerlandet. Det kan tage op til 2 måneder, før vi får den endelige godkendelse og kan lave den endelige planlægning af dit ophold.

[/tab]

[tab title=”Et samarbejde”]

Det er vigtigt, at du under hele søgeprocessen holder tæt kontakt til os. Du skal tjekke din e-mail ofte (hvis det er tæt op til deadline, måske flere gange dagligt), reagere på vores henvendelser og ikke mindst selv være aktiv med at søge projekter på European Youth Portal. Jo mere aktiv du er, jo større er chancen for, at du kommer af sted. Vi baner gerne vejen for dig og står til rådighed alt det vi kan. Vi bruger vores viden og erfaring og udnytter vores kontakter, men vi kan ikke søge FOR dig.

[/tab]

[/tabgroup]