ESC – Individual Volunteering er et EU-finansieret program under European Solidarity Corps (ESC). Programmet giver unge mellem 18 og 30 år mulighed for at tilbringe 2-12 måneder i et europæisk land eller et partnerland, hvor du udfører frivilligt arbejde og herigennem lærer om et andet lands kultur, arbejdsliv og fritid. Det er gratis for dig at rejse som ESC-volontør, da du får dækket udgifter til transport, forsikring, sprogkursus, lommepenge samt kost og logi.

ESC - Individual volunteering

For unge mellem 18 og 30 år

GRATIS

Kost, logi, transport, lommepenge, forsikring og sprogkursus dækket af EU

Bliv frivillig i Europa

De steder, der tager imod unge frivillige, kalder vi “projekter”. Mulighederne er mange indenfor forskellige arbejdsområder i forskellige lande.

På programmet skal du selv være aktiv i at finde og ansøge de projekter, der tilbyder plads til frivilligt arbejde og det kan altså sammenlignes med at søge job. Du er i mange tilfælde oppe imod mange andre ansøgere om samme projekt og vi anbefaler derfor, at du sender ansøgninger til mere end ét projekt for at have større chance for at blive udvalgt.

På ESC – Individual Volunteering skal du bruge en supporting organisation og en hosting orginisation. En supporting organisation hjælper med at sende dig ud, hvor en hosting organisation modtager dig i det land du vil være frivillig i.

Der kan være færre projekter at vælge mellem, hvis du gerne vil til et partnerland – altså et land, der ikke er med i EU.

Der bliver af og til også udbudt oversøiske projekter – altså i resten af verden. Dette sker ca. én gang om året og vil hovedsageligt blive tilbudt via e-mails, når du er oprettet i vores system som ansøger. Tilbuddet kan også blive delt på vores hjemmeside.

Inkluderet i programmet

 • Kost og logi

 • Syge-, ulykke- og ansvarsforsikring

 • Lommepenge

 • Sprogkursus under opholdet

 • Rejseomkostninger inkl. transportbudget til landet
 • Vejledning til bestilling af forsikring, flybilletter og evt. visum
 • Forberedelsesseminar inden afrejse

 • Seminarer under opholdet

 • Hjemkomstseminar efter endt ophold

 • National og international administration

Ikke inkluderet i programmet

 • Ekstra lommepenge

 • Transport til og fra landet ud over budgetbeløbet

Hvad kan jeg arbejde med?

Der er rigtig mange forskellige typer projekter. Mange af dem har fokus på socialt arbejde i form af medhjælper i børnehaver og skoler, som hjælper for ældre eller personer med handicap, integration af indvandrere eller støtte for udsatte borgere.

Det er også muligt at arbejde med kulturprojekter, hvor du kan være med til at formidle viden og tanker om kultur til lokalbefolkninger, på projekter med fokus på sport og sundhed for børn og unge i et lokalsamfund eller med dyr og miljø både urbant eller ruralt.

Dette er kun et udpluk af de typer projekter du kan støde på i databasen.

Du kan lede efter projekter i den europæiske database, men det er også muligt at se ledige projekter her på vores hjemmeside. På vores side er der dog kun projekter, som vi er partnere på eller projekter, der søger en volontør til snarlig start. Dette betyder dog også, at du har større chance for at blive udvalgt til lige netop disse projekter samt der for nogle af dem er mulighed for at komme afsted med meget kort varsel.

Ledige europæiske projekter

For at se alle projekterne i den Europæiske database skal du oprette en bruger i deres system.

Du skal være opmærksom på, at de projekter du kan søge gennem ESC programmet som beskrevet her på vores side bliver kaldt “long term volunteering activity (2–12 months)” på EU’s hjemmeside.

Opret dig på den europæiske database

Supporting Organisation

Dansk ICYE er din “supporting organisation”. Som navnet antyder, støtter vi dig i løbet af hele processen.

Så snart du er medlem af Dansk ICYE og er aktiv ansøger, hjælper vi dig med at finde ud af de procedurer, der er omkring ESC – Individual Volunteering. Vi ved, at nogle ting kan virke forvirrende: derfor er vi her til at hjælpe dig.

Det er vigtigt, at du under hele søgeprocessen holder tæt kontakt til os. Du skal tjekke din e-mail ofte, reagere på vores henvendelser og ikke mindst selv være aktiv med at søge projekter via de databaser der er til rådighed. Jo mere aktiv du er, jo større er chancen for, at du kommer af sted.

Vi står til rådighed alt det vi kan. Vi bruger vores viden og erfaring og udnytter vores kontakter, men vi kan ikke søge FOR dig.

Kom i gang i god tid

Det er en længere ansøgningsprocedure at søge om frivilligt arbejde gennem ESC – Individual Volunteering. Vi anbefaler derfor, at du kommer i gang i god til inden du vil afsted. F.eks. kan projekter søge efter volontører op til 8 måneder før projektstart. Dvs. vil du afsted til sommerferien, kan nogle projekter allerede være åben for ansøgninger i slutningen af efteråret året inden.

Den lange ansøgningsprocess skyldes bl.a. godkendelsesproceduren. Projekterne skal godkendes til at kunne modtage volontører, forend de kan finansieres af EU.

Der kan i visse tilfælde være mulighed for, at du kan komme på et projekt med kort varsel. Dette kan bl.a. skyldes, at projektet har prioriteret at blive godkendt før de leder efter en volontør. Der kan derfor stadig være mulighed for at sende en ansøgning, selvom projektet starter kort tid efter ansøgningsfristen.

Derudover kan mange af disse projekter have indgået en aftale om kun at acceptere danske ansøgere – her vil du derfor have ekstra stor chance for at blive udvalgt, da du ikke er oppe imod ansøgere fra andre europæiske lande.

Der er mulighed for at søge projekter det meste af året, men dine valgmuligheder bliver færre jo tættere du kommer på afrejsetidspunktet. Det kan derfor betale sig at ansøge i god til, hvis du ønsker et komme tættere på en bestemt kultur eller et bestemt sprog.

Bliv ansøger

For at blive ansøger skal du være medlem af Dansk ICYE. Det koster 75 kr. i medlemsskab og 25 kr. i ansøgergebyr – altså kun 100 kr. i alt for at komme i gang.

Medlemskab

Dernæst skal du sende en dansk ansøgning til vores ESC-koordinator Kathrine Randeris Flagstad på [email protected] – hun er koordinator på ESC – Individual Volunteering. Dette ansøgningsskema giver os en idé om hvem du er og hvilke typer projekter du kunne være interesseret i.

Herefter får du mere information om ansøgningsprocedure, tilbud om forskellige projekter, samt hjælp til alle de spørgsmål du måtte have.

Loading...

Bliv inspireret

Tidligere volontører – både unge danskere vi sender ud og unge fra udlandet vi modtager i Danmark – deler deres rejseoplevelser med os i form af bl.a. billeder, blogs og kortere udtalelser.

Har du lyst til at se og læse lidt om, hvordan det er at være volontør, kan du besøge vores inspirationssside.

ICYE Inspiration

Du kan også tage til et informationsmøde hvis du har lyst til at høre lidt mere om mulighederne for at være frivillig og tale med andre, der tidligere har været frivillige i udlandet.

Vi afholder løbende inspirationsmøder og informationsmøder både fysisk i vores seks forskellige lokalforeninger, men også online.

Se vores kalender

Inspirationsaften i Aarhus

29. maj kl. 19:30 - 21:00

Aalborg // Inspirationsmøde

30. maj kl. 16:00 - 17:00

Roskilde // Inspirationsmøde

7. juni kl. 19:00 - 20:00

Har du spørgsmål?

Er der noget du vil have dybere svar på inden du bliver ansøger, skal du endelig tage kontakt til os.

Omhandler dit spørgsmål ESC-programmet kan du ringe til ESC koordinator Kathrine Randeris Flagstad på tlf: 24 24 62 46 eller sende hende en mail på [email protected] – hun kan hjælpe dig med dine spørgsmål.

Du kan også bede om mere information ved at udfylde vores kontaktformular.

Åbningstider
Mandag 09:00 – 15:00
Tirsdag 09:00 – 15:00
Onsdag 09:00 – 15:00
Torsdag 09:00 – 15:00
Fredag 09:00 – 13:00

  Send mig information om følgende programmer*:

  Jeg vil gerne kontaktes over telefonen