Det første, du skal gøre, når du bliver tilbudt en plads som ESC volontør, er at give besked til Dansk ICYE på [email protected]. Du skal sende os information om projektet og dets varighed samt kontaktoplysningerne på projektets koordinator. Vi vil derefter tage kontakt til koordinatoren og danne et partnerskab.

Først når partnerskabet er på plads, kan vi garantere, at vi kan sende dig afsted til det pågældende projekt.

Når du har takket ja til et projekt, du er blevet tilbudt, skal du stoppe med at søge andre projekter, og du skal sige nej tak til andre tilbud. Den modtagende organisation regner med dig, og du bør også regne med dem.

Næste skridt er som oftest godkendelse og bevilling af selve projektet. Denne procedure er beskrevet her:

Vi oplever kun sjældent at disse bevillings ansøgninger bliver afvist, men det er alligevel først efter godkendelsen, du er 100 % sikker på at rejse ud som ESC’er.

Der er undtagelser, hvor projektet allerede er godkendt inden du blev udvalgt, og i så fald vil det fremgå.

Forberedelse til afrejse

Efter godkendelsen støtter Dansk ICYE dig i forberedelserne til dit ophold, da vi er din supporting organisation. Det inkluderer bl.a. at vi sørger for følgende:

  • Tegning af ansvars- og sygeforsikring.
  • Inviterer dig til en forberedelsesweekend, som er obligatorisk at deltage i.
  • Laver i samarbejde med projektkoordinatoren en Volunteering Agreement (projektkontrakt), som du får tilsendt til gennemlæsning og underskrift.
  • I samarbejde mellem dig, modtagerorganisation og os arrangeres din rejse.

Dansk ICYE tager et depositum på 1.000 kr., som skal betales inden afrejse. Dette tager vi for at sikre os i forhold til at sende dig afsted på programmet. Når projektet er vel overstået, vil depositummet blive tilbagebetalt.