Du har to muligheder for at blive frivillig i Ecuador

Vil du gerne være frivillig i Ecuador? Dansk ICYE har to forskellige programmer, hvor du kan rejse ud som frivillig. Det korte program, kaldet STePs-programmet, løber fra minimum 4 uger op til maksimum 16 uger. Det lange program, kaldet ICYE-programmet, er enten 6 eller 12 måneder. Der er mange forskellige muligheder for at blive frivillig på et af de to programmer, og dem kan du læse mere om, ved at trykke på linkene nedenunder.


Ecuador – costa, sierra og orienta!

Ecuador har fået sit navn fra ordet ‘ækvator’, fordi landet er placeret på ækvator. Landet grænser op til Colombia, Peru og Stillehavet. Der bor knap 14 milioner mennesker, og det officielle sprog er spansk. Efter sydamerikanske forhold er Ecuador et lille land, men naturmæssigt er det et af de mest varierede i verden. Landet er kendt for ‘Costa, sierra, orienta’, som hentyder til, at Andesbjergene deler landet i tre naturgeografiske områder; kysten, højlandet og regnskoven. Der findes både tropisk regnskov, tempererede bjergkrænter og gletscherdækkede toppe. Hertil kommer det enestående kystreservat Galapagosøerne i Stillehavet. Derfor kan du komme til at opleve overdådige naturoplevelser, hvis du vil være frivillig i Ecuador.

Ud over en enestående natur, er landet kendt for sine mange forskellige dyrearter. Især Galapagpsøerne har mange fredede dyrearter, som ikke findes mange andre steder i verden, fx elefantskildpadden. Den store mængde af forskellige dyrearter hænger sammen med den de varierede naturforhold. Faktisk er Ecuador det 17. land i verden med flest forskellige arter.

Ecuadors hovedstad, Quito, byder på mange historiske bygninger. Byen er blevet bedømt som et ‘World Heritage Site’ af UNESCO, fordi bygningerne, atmosfæren og kulturen i byen er blevet bibevaret og er et af de mest historiske hovedbyer i Latinamerika. Faktisk er byen et lille latinamerikansk microkosmos. Hvis du vil lære meget om den latinamerikanske kultur og se historiske bygninger, er Quito derfor et besøg værd, når du har fri fra dit frivillige arbejde.

Der bor knap 14 millioner mennesker i Ecudaor, hvoraf 70% af dem er indianere eller mestizere. Befolkningen er desuden præget af blandingen med forhenværende spanierne og afrikanske slaver, hvorfor kultur og traditioner i Ecuador byder på en spændende alsidighed med mange forhistoriske normer og værdier. Ecuador er yderligere præget af økonomiske udfordringer, hvor 38% af landets befolkning lever under den internationale fattigdomsgrænse på $1,25. Hvis du vil vide mere om Ecuador, kan du finde flere informationer på Globalis.

Mangler du inspiration?

Længere oppe finder du vores Pinterest. Her har vi samlet spændende ting omkring at være frivillig. Du kan fx se tidligere frivilliges billeder, billeder af forskellige landes madkultur, traditioner og spændende artikler. Klik ind på vores Pinterest for oven og bliv inspirere til at blive frivillig!

Du kan også læse give dig i kast med at læse volontørblogs ved at klikke her. Her beskriver tidligere volontører, hvad de har oplevet i Ecuador og på deres frivillige arbejde. Om de har været af sted på STePs-program eller ICYE-program siger kun noget om længden af opholdet. Indholdet af opholdet er det samme, og du kan derfor sagtens blive inspireret af ICYE-blogs, selvom du overvejer et STePs-program og omvendt.

En video lavet af vores søsterorganisation VASE i Ecuador

ICYE i verden