ICYE føderationen tager alle nødvendige forholdsregler for at sikre, at din udvekslingsoplevelse med ICYE er sikker. Dette inkluderer forebyggelse og klare procedurer i tilfælde af sygdom eller eksponering for COVID-19 virus.

Som udgangspunkt forventes det, at alle deltagere følger retningslinjerne og anbefalingerne i det land de er i.
Vi opfordrer volontører til at sikre god håndhygiejne, holde sikker afstand til andre og bruge maske, så vidt muligt og når det er påkrævet, for at reducere spredningen af COVID-19.

Vi anbefaler alle at holde øje med tegn på symptomer hos sig selv (symptomer såsom feber, hoste og åndenød) og kontakter dit lokale ICYE kontor i tilfælde af symptomer.

For at sikre at din rejse er kompatibel med de nyeste anbefalinger fra sundhedsmyndigheder og grænsekontrol beder vi dig løbende holde dig opdateret, så du kan følge de gældende regler (karantæne, test, mm.). Vi hjælper gerne, hvis du har spørgsmål eller bekymringer.

Da COVID-19 er meget smittefarlig kan ICYE ikke garantere at du ikke bliver smittet med COVID-19 under dit udlandsophold.

Vi råder til at du taler med din værtsfamilie og dine kollegaer under sit ophold, da regler og retningslinjer kan ændre sig under dit ophold.

Hvordan bliver du testet i Danmark

Vi tager de nødvendige forholdsregler for vores projekter, værtsfamilier og frivillige – og vi forventer, at alle følger myndighedernes anbefalinger. Vi anbefaler volontører at få taget en coronatest kort efter ankomst til Danmark.

Mistænker du, at du er smittet, skal du holde ekstra afstand til folk omkring dig (2 meter) og bruge mundbind. Hold dig så vidt muligt isoleret indtil du har mulighed for at blive testet. Brug mundbind ved teststeder.

Mistænker du, at du er smittet, skal du bestille en tid til en PCR test. Testen er gratis.
Tidligere har man skulle kontakte egen læge for at blive henvist til en test. Dette er ikke længere nødvendigt. Du skal kun kontakte din læge, hvis du føler dig så syg, at du har behov for at tale med din læge.

Hvis du har været sammen med personer, som er testet positiv, bør du også tage en test for at sikre, at du ikke er smittet. Du bliver muligvis kontaktet af Smitteopsporingen.

Som volontør eller værtsfamilie tilknyttet Dansk ICYE forventer vi, at du informerer os snarest muligt, hvis du er testet positiv for COVID-19.

Hvis du har et CPR-nummer skal du booke din tid på coronaproever.dk

coronaproever.dk

Hvis du ikke har et CPR-nummer skal du registrere dig på Covidresults.dk.

Dette gøres på følgende måde:

  1. Indtast din emailadresse. Herefter modtager du et aktiveringslink i din indbakke.
  2. Indtast dit navn, nationalitet og telefonnummer. Accepter brugen af hjemmesiden.
  3. Tilføj et ekstra lag af sikkerhed: Accepter, at du kan modtage sms’er. Du modtager nu en kode per sms.
  4. Vælg et kodeord, som du kan huske.

Når du er registreret kan du møde op hos testcenter Danmark for at få taget en PCR test.
Du kan se dit svar på Covidresults.dk.

Når du ankommer til testcenteret skal du vise QR-koden fra din side på Covidresults.dk. Du kan printe koden eller vise den fra din telefon.

På Covidresults.dk er der ydeligere hjælp til siden i nederste venstre hjørne.

covidresults.dk

Vi råder til at du taler med din værtsfamilie og dine kollegaer under sit ophold, da regler og retningslinjer kan ændre sig under dit ophold.

Isolation – for personer i Danmark

  • bor du hos en værtsfamilie forventer vi, at du har mulighed for at være i isolation i familien hus, ligesom et andet familiemedlem ville
  • bor du på projektet, f.eks. på en efterskole, vil projektet hjælpe dig med at isolere. Dette kan betyde, at du ikke dele et værelse med nogen, du potentielt ikke deler badeværelse med nogen og du får måltider bagt til værelset.
  • bor du i lejlighed skal du isolere dig på dit værelse, hvis du dele lejlighed med andre. Deler I badeværelse bør I desinficere efter brug.

I tilfælde af, at du ikke kan isolere det sted du bor, så kan kommunen tilbyde at hjælpe med isolation. Kommunen vil evaluere din situation og kun tilbyde isolation hvis:

  • du bor i et hus, hvor du ikke har dit eget værelse
  • du bor med personer, der er i en særlig risikogruppe og du ikke har mulighed for at holde en sikker afstand til dem
  • du bor med voksne, der ikke kan forstå behovet for særlig afsted – f.eks. personer med kognitive handicaps eller demens.

Du skal kontakte kommunen du bo i, hvis du har behov for hjælpe til isolation. Du skal have et positivt testsvar førend du kan tilbydes isolation.

Do kan finde information om hvordan COVID-19 bliver håndteret på statens hjemmesider om emnet.

Kontakt os

Hvis du har spørgsmål til situationen og retningslinjerne i forhold til volontører og volontørophold, så tag kontakt til os.

Ansatte er typisk tilgængelige i telefontiden, dog kan der være undtagelser. Hver ansatte har et direkte nummer du kan ringe til, så du kan få direkte kontakt til din koordinator. Kan du ikke få fat i personen, så kan du altid sende en email – så vender vi tilbage snarest muligt.

I nødstilfælde kan du få fat i os på vores nødtelefon. Denne har du fået i starten af opholdet eller lige før ankomst.

Kontaktinformationer
Kontortider
Mandag – torsdag 09:00 – 15:00
Fredag 09:00 – 13:00