Om Colombia
Projekter
Det lange program
Det korte program

I Colombia har du rig mulighed for at finde et projekt, der passer nøjagtig til dig. Her er der nemlig projekter, der omhandler alt fra børn til miljø til kunst og til mere administrative opgaver. Så hvis du har lyst til at komme til Sydamerika og opleve et spændende land med en smuk natur, er Colombia en god mulighed for dig!

Vi har to forskellige programmer, der kan sende dig af sted på din rejse til Colombia. Det ene er et langvarigt program, kaldet ICYE-programmet, mens det andet er et kortvarigt program, kaldet STePs-programmet.

Oplev naturmæssig og etnisk mangfoldighed

Colombia er en konstitutionelt republik i det nordvestlige Sydamerika, der grænser op til Venezuela, Brasilien, Ecuador og Peru. Med en befolkning på over 45 millioner mennesker er landet det næststørste land i Sydamerika.

Colombia er kendetegnet ved sin geografiske og miljømæssige mangfoldighed. De fleste af de urbane centre ligger i højlandet i Andesbjergene, og det colombianske landområde dækker også noget af Amazonas regnskov. Landet har en lang kyststrækning, både ud til det Caribiske hav og Stillehavet. Hvis du interessere dig for smukke naturoplevelser, kan dette land i den grad give dig en på opleveren!

Colombia er etnisk meget forskelligartet, og samspillet mellem efterkommere af de oprindelige indfødte beboere, spanske kolonister, forhenværende afrikanske slaver og det tyvende århundrede indvandrere fra Europa og Mellemøsten har produceret en rig kulturarv. Siden 1960’erne har regeringsstyrkerne, venstreorienterede oprørere og det højreorienterede paramilitær været involveret i landets længst væbnet konflikt, der eskalerede i 1990’ernes krise med kokainhandel.

I de senere år har volden og konflikten været faldende. Mange paramilitære grupper har demobiliseret som en del af en kontroversiel fredsproces med regeringen, og oprørere har mistet kontrollen i mange områder, hvor de engang dominerede. Colombia er en stående mellemmagt med den fjerde største økonomi i Latinamerika, med betydelige oliereserver, og er en stor producent af guld, sølv, smaragder, platin og kul. Hvis du vil læse mere om dette land, kan du finde flere informationer på Globalis.

Projekter i Colombia

Hver ICYE-organisation udarbejder deres egen National Profile og Work Profile, så du kan høre mere om landet og de opgaver du kan udføre fra modtagerorganisationen selv.

I landets National Profile kan du læse om landet og kulturen og i deres Work Profile kan du finde de projekter du kan søge.

National Profile
Work Profile

ICYE’s internationale side har også en database, der kan vise dig aktuelle projekter i de forskellige lande. Herinde bliver projekterne hurtigst opdateret, og du kan både se projekter til det lange program og til det korte program. Klik på linkene nedenfor for at orientere dig i de opslåede projekter i Colombia.

ICYE-programmet

Det lange program

Med ICYE-programmet har du mulighed for at rejse enten 6 eller 12 måneder.

Her får du en dybere indsigt i kulturen ved at være afsted i længere tid samt et længere forløb på dit ønskede projekt, så du rigtig kan lære det at kende og føle dig hjemme. Du har også god mulighed for at få sproget godt ind under huden og du får de bedste forudsætninger for at engagere dig i din værtsfamilie og i lokalsamfundet.

Prisen dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.

Dansk ICYE er en non-for-profit organisation. Det betyder at hensigten med vores arbejde ikke er økonomisk overskud, hvorfor prisen du betaler, udelukkende går til reelle administrations- og programudgifter.

Nogle lande er “kvotalande”. Det betyder, at der er indgået en aftale, for at muliggøre solidarisk udveksling. Du kan spare 2.000 kr. på prisen ved at vælge et kvotaland.

Aktuelle kvotalande

Når du rejser på ICYE-programmet, betaler du ikke for at udføre frivilligt arbejde. Du betaler for, at organisationen bag dit ophold kan arrangere din rejse og stå til rådighed – både før, under og efter opholdet.

Læs mere om ICYE-programmet
Priser 2022/2023
6 måneder
12 måneder
Colombia
34.500 kr.
44.000 kr.

Inkluderet i prisen

 • Kost og logi
 • Lommepenge
 • Syge- ulykke- og ansvarsforsikring
 • Rejseomkostninger i modtagerlandet

 • Sprogkursus under opholdet

 • Hjælp til bestilling af forsikring, flybilletter og visum

 • Forberedelsesseminar inden afrejse

 • Minimum to seminarer under opholdet

 • Hjemkomstseminar efter endt ophold

 • National og international administration

STePs-programmet

Det korte program

Med STePs (Short Term Programmes) har du mulighed for at rejse mellem 4 og 16 uger. Programmet giver dig friheden til at bestemme, hvornår du vil af sted.

Programmet er perfekt til dig der ønsker et kortere ophold, gerne vil afsted med kort varsel eller har brug for fleksible start- og slutdatoer. Programmet er også at ideelt til at kombinere med en rygsæksrejse, hvor du tager et længere stop, der giver dig en dybere indsigt i kulturen.

Prisen for et STePs-ophold dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.

Dansk ICYE er en non-for-profit organisation. Det betyder at hensigten med vores arbejde ikke er økonomisk overskud, hvorfor prisen du betaler, udelukkende går til reelle administrations- og programudgifter.

Hvis du vælger flere projekter – evt. i forskellige lande – giver vi dig en rabat på 2.000 kr. pr. projekt udover det første projekt.

Læs mere om STePs-programmet
Programår 2021/2022
Varighed Pris
4 uger kr. 6.980
5 uger kr. 7.640
6 uger kr. 8.300
7 uger kr. 8.960
8 uger kr. 9.620
9 uger kr. 10.270
10 uger kr. 10.930
11 uger kr. 11.590
12 uger kr. 12.250
13 uger kr. 12.910
14 uger kr. 13.570
15 uger kr. 14.230
16 uger kr. 14.890

Inkluderet i prisen

 • Vejledning om ansøgning og lande samt hjælp til at søge visum og finde projekter
 • Forberedelsesseminar inden afrejse

 • Rejseomkostninger i modtagerlandet

 • Kost og logi

 • Hjemkomstseminar efter endt ophold
 • National og international administration
 • Hjælp til bestilling af forsikring og flybilletter

Hvor kan jeg komme hen?