Om Brasilien
Projekter
Det lange program
Det korte program

Vil du med til karneval i Rio de Janeiro eller opleve Amazonas regnskoven mens du laver frivilligt arbejde med mening, så har du her muligheden! I Brasilien er der nemlig masser af projekter, du kan være frivillig på. Der er primært mulighed for at lave socialt arbejde med børn.

Hvis Brasilien er lige noget for dig, så kan vi tilbyde to måder, hvorpå du kan komme dertil og være frivillig. Den ene er gennem vores langvarige program, ICYE-programmet, mens den anden er gennem vores kortvarige program, STePs-programmet.

Oplev verdens største karneval

Brasilien er verdens 5. største land, og med over 200 millioner indbyggere, er det verdens 4. mest folkerige land. Det er det største land i Sydamerika og grænser op til alle sydamerikanske lande undtaget Chile og Ecuador.

Brasilien er nok mest kendt for sin overdådige varierede natur og sin folkelige og festlige karnevalstemning. Sidstnævnte henviser især til det fem-dage lange karneval i Rio de Janeiro, der er verdens største karneval med op til 2 millioner mennesker på gaden pr. dag. Karnevalsæsonen løber fra februar og hele foråret, hvor du kan finde karneval overalt i landet. Hvis du planlægger at øve dine samba-dansetrin, så er Brasilien stedet at være! Landet er præget af stor diversitet grundet den koloniale historie landet har. Portugiserne koloniserede landet, og bragte millioner af slaver ind fra Afrika. Derudover er der den oprindelige indianske befolkning samt indvandrere fra Europa, Mellemøsten og Asien. Resultatet er en farverig mix af kulturer, der manifesterer sig i overdådige karneval, et godt og varieret køkken og levende musik.

Brasilien er også kendetegnet ved den udbredte og lavtliggende Amazonas regnskov i nord, det store vådområde Pantanal i vest, og det mere åbne terræn bestående af bakker og mindre bjerge i syd. Sidstnævnte er hjemsted for størstedelen af befolkningen, og er landets landbrugsmæssige centrum. Den brasilianske befolkning er dog utrolig ulige og udfordret. 5% af befolkningen sidder på 85% af landets samlede rigdom, og der er heftige fattigdomsproblemer. Hvis du vil læse mere om Sydamerikas største land, kan du finde flere informationer på opslagsværket Globalis.

Projekter i Brasilien

Hver ICYE-organisation udarbejder deres egen National Profile og Work Profile, så du kan høre mere om landet og de opgaver du kan udføre fra modtagerorganisationen selv.

I landets National Profile kan du læse om landet og kulturen og i deres Work Profile kan du finde de projekter du kan søge.

National Profile
Work Profile

ICYE’s internationale side har også en database, der kan vise dig aktuelle projekter i de forskellige lande. Herinde bliver projekterne hurtigst opdateret, og du kan både se projekter til det lange program og til det korte program. Klik på linkene nedenfor for at orientere dig i de opslåede projekter i Brasilien.

BLIV INSPIRERET

Klik for at læse om Aimees ophold i Brasilien (2019-2020)

ICYE-programmet

Det lange program

Med ICYE-programmet har du mulighed for at rejse enten 6 eller 12 måneder.

Her får du en dybere indsigt i kulturen ved at være afsted i længere tid samt et længere forløb på dit ønskede projekt, så du rigtig kan lære det at kende og føle dig hjemme. Du har også god mulighed for at få sproget godt ind under huden og du får de bedste forudsætninger for at engagere dig i din værtsfamilie og i lokalsamfundet.

Prisen dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.

Dansk ICYE er en non-for-profit organisation. Det betyder at hensigten med vores arbejde ikke er økonomisk overskud, hvorfor prisen du betaler, udelukkende går til reelle administrations- og programudgifter.

Nogle lande er “kvotalande”. Det betyder, at der er indgået en aftale, for at muliggøre solidarisk udveksling. Du kan spare 2.000 kr. på prisen ved at vælge et kvotaland.

Aktuelle kvotalande

Når du rejser på ICYE-programmet, betaler du ikke for at udføre frivilligt arbejde. Du betaler for, at organisationen bag dit ophold kan arrangere din rejse og stå til rådighed – både før, under og efter opholdet.

Læs mere om ICYE-programmet
Priser 2022/2023
6 måneder
12 måneder
Brasilien
28.500 kr.
39.500 kr.

Inkluderet i prisen

 • Kost og logi
 • Lommepenge
 • Syge- ulykke- og ansvarsforsikring
 • Rejseomkostninger i modtagerlandet

 • Sprogkursus under opholdet

 • Hjælp til bestilling af forsikring, flybilletter og visum

 • Forberedelsesseminar inden afrejse

 • Minimum to seminarer under opholdet

 • Hjemkomstseminar efter endt ophold

 • National og international administration

STePs-programmet

Det korte program

Med STePs (Short Term Programmes) har du mulighed for at rejse mellem 4 og 16 uger. Programmet giver dig friheden til at bestemme, hvornår du vil af sted.

Programmet er perfekt til dig der ønsker et kortere ophold, gerne vil afsted med kort varsel eller har brug for fleksible start- og slutdatoer. Programmet er også at ideelt til at kombinere med en rygsæksrejse, hvor du tager et længere stop, der giver dig en dybere indsigt i kulturen.

Prisen for et STePs-ophold dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.

Dansk ICYE er en non-for-profit organisation. Det betyder at hensigten med vores arbejde ikke er økonomisk overskud, hvorfor prisen du betaler, udelukkende går til reelle administrations- og programudgifter.

Hvis du vælger flere projekter – evt. i forskellige lande – giver vi dig en rabat på 2.000 kr. pr. projekt udover det første projekt.

Læs mere om STePs-programmet
Programår 2021/2022
Varighed Pris
4 uger kr. 6.980
5 uger kr. 7.680
6 uger kr. 8.370
7 uger kr. 9.070
8 uger kr. 9.760
9 uger kr. 10.460
10 uger kr. 11.160
11 uger kr. 11.850
12 uger kr. 12.550
13 uger kr. 13.240
14 uger kr. 13.940
15 uger kr. 14.640
16 uger kr. 15.330

Inkluderet i prisen

 • Vejledning om ansøgning og lande samt hjælp til at søge visum og finde projekter
 • Forberedelsesseminar inden afrejse

 • Rejseomkostninger i modtagerlandet

 • Kost og logi

 • Hjemkomstseminar efter endt ophold
 • National og international administration
 • Hjælp til bestilling af forsikring og flybilletter

Hvor kan jeg komme hen?