Dansk ICYE søger værtsfamilie til 21-årige Bibek fra Nepal. Han skal være frivillig hos Skt. Josefs Internationale Skole i Roskilde i 6 måneder fra 27. januar 2021.

Bibek er glad for at dyrke sport, spille computerspil og lytte til musik. I sin fritid spiller han fodbold og basketball. Derudover er han en smule interesseret i fotografering.

Bibek beskriver sig selv som entusiastisk, passioneret og som en god ven.

Han vil altid gerne lære noget nyt og glæder sig til de oplevelser han kan få i Danmark. Han glæder sig til at lære mere om sproget, kulturen og landet og mener, at en værtsfamilie vil være en god støtte i dét.

Bibek udtaler:

I would prefer to live with a host family because it will be easier for me to learn fast about the new things and those things that I don’t know and understand.

And I also can spend more times with them and understand about their lifestyle, culture, and traditions.

I believe that the host family will help and support me while my stay there.

Som værtsfamilie kommer I til at lære Bibek om danskerne, kulturen og sproget. I skal ikke ændre jeres spisetider, fuldtidsarbejde eller fodboldtræning, men i stedet gøre volontøren til en del af hverdagen.
Bibek vil indgå på lige fod med resten af familien og der er derfor naturligt at han hjælper til med at lufte hunden og tage af bordet, ligesom resten af jeres husstand.

Når Bibek lander i Danmark skal han tage en coronatest i lufthavnen, som han vil have svaret på inden vores introduktionsseminar er omme. Han kommer ikke ud til værtsfamilien med mindre han har en negativ test. Hvis der er nogle retningslinjer på skolen ift. personale, der er kommet hjem fra udlandet, så vil Bibek selvfølgelig følge dem og der kan derfor gå lidt tid inden han kan starte på projektet.

Ved ankomst deltager Bibek i vores introduktionsseminar, vores vinterlejr, sammen med andre nyankomne volontører. Her får de nogle værktøjer til at være i en ny kultur og de får gennemgået en masse brugbar information ift. hvordan det danske samfund fungerer. Vores vinterlejr slutter søndag d. 31. januar og her vil Bibek komme ud til værtsfamilien.

Bibeks arbejde på projektet er frivilligt og ulønnet, men han får lommepenge og transportudgifter dækket af os under sit ophold. Bibek vil arbejde mellem 30 og 37 timer om ugen på skolen, så i løbet af dagen vil han have planer, ligesom I måske også har.
Sprogkursus er også inkluderet i udvekslingsprogrammet, men det er i familien og på projektet han får alvor lærer dansk, når sproget skal benyttes i hverdagen.

Som værtsfamilie får I kostpenge på 700kr/md. for at hjælpe med nogle af omkostningerne ved at have en ekstra person boende.

Hvis du/I har lyst og mulighed for at åbne jeres hjem for Bibek, hører vi gerne fra jer snarest.
I kan læse mere om rollerne i linket herunder.