Bestyrelsen har det overordnede ansvar for økonomien og driften, herunder også politiske sager. Den er ansigtet udadtil både på lokalt, europæisk og globalt plan. Bestyrelsen skal fungere som sparringspartner for udvalgene og repræsentere deres interesser og behov bedst muligt.

Bestyrelsens seks medlemmer og to suppleanter vælges på den årlige generalforsamling i april.

Formand, næstformand og kasserer udgør forretningsudvalget og bliver valgt for en toårig periode. De øvrige fem bliver valgt for en etårig periode.

Vil du i kontakt med bestyrelsen skal du skrive til [email protected].

Bestyrelsen per 8. august 2020 består af:


Emma

Emma Louise Valsson

Forperson

Tlf.: 22 41 60 97
E-mail: [email protected]

“Mit navn er Emma Valsson og jeg har været aktiv frivillig i ICYE i 3 år. Jeg har været igennem en del forskellige opgaver, kontaktperson, rejseholdet og lokalforeningsbestyrelsen i Nordjylland samt det sidste år i hovedbestyrelsen. Til dagligt studerer jeg By-, Energi- og Miljøplanlægning på Aalborg Universitet, hvor jeg starter på 5. semester til september. Jeg har elsket alle de opgave jeg har påtaget mig som frivillig i ICYE, og bliver drevet af det fantastiske fællesskab jeg har oplevet i organisation, hvilket har lagt til grund for at jeg valgte at stille op som forperson.

Som nyvalgt forperson har jeg glædet mig til et nyt bestyrelsessår med nye udfordringer, dog ikke de udfordringer jeg forventede tilbage i januar da jeg besluttede mig for at stille op til forperson. Bestyrelsen arbejde i de næste måneder bliver med fokus på at øge vores medlemstal, da vi grundet COVID-19 har et noget lavt medlemstal. Det er derfor en meget vigtig opgave at gøre alt hvad vi kan for at få tallet til at stige.”


Mie

Mie Doh Zirblad Andresen

Næstforperson

“Mit navn er Mie, og jeg har været aktivt medlem af Dansk ICYE siden 2016. Igennem årene har jeg haft flere forskellige kasketter på: kontaktperson, forperson for LF Sydjylland, medlem af Værtsfamiliegruppen, menigt medlem i bestyrelsen, hvor jeg nu også sidder som næstforperson. Til dagligt arbejder jeg som SoMe-manager og tekstforfatter hos et design- og kommunikationsbureau. Jeg bor i Billund med min kæreste.

Jeg glæder mig særligt til at arbejde med større samskabelse på tværs af udvalg og lokalforeninger og til at sætte nye mål for organisationen. Jeg glæder mig til at møde udvalgene og lokalforeningerne mere, hvor de er, og til at finde løsninger på de udfordringer, vi har set, i samarbejde med udvalgene. Og ja, så glæder jeg mig som altid til at møde de aktive medlemmer (og særligt til at se de mange nye ansigter) på kursusweekenden, lejrene og/eller på organisationsweekenden.”


Ditte

Ditte Barnhøj Pedersen

Kasserer

“Jeg hedder Ditte og sidder på mit fjerde år som kasserer i Bestyrelsen. Jeg har været medlem af Dansk ICYE siden 2013, hvor jeg var 6 måneder i Costa Rica på ICYE-programmet. Siden jeg kom hjem i 2014 har jeg været aktiv i forskellige roller. Jeg har været lejransvarlig, medlem af bestyrelsen i Lokalforening Midtjylland, koordinator for Lejrudvalget og kasserer i Bestyrelsen.

Selvom jeg efterhånden har været med længe, er jeg på ingen måde færdig med at være frivillig i Dansk ICYE. Generalforsamlingen måtte udskydes og vi i den tidligere bestyrelse endte med at sidde næsten halvt år mere end planlagt, og selvom vi fortsatte bestyrelsesarbejdet, måtte vi gå i en mere driftorienteret retning. Jeg glæder mig derfor nu til at begynde at arbejde i den nye bestyrelse med alle de ideer og fokusområder, som måtte udskydes og alle dem som vi skal udvikle sammen. Det gåpåmod som vi så fra både frivillige og sekretariatet til at komme igennem nedlukningen og styre Dansk ICYE godt igennem til mere normale tilstande igen, har blot givet mere lyst til fortsat at være en del af denne organisation, på trods af at jeg fylder 26 år den 4. og har fuldtidsarbejde som jurist. Jeg glæder mig rigtig meget til det fortsatte arbejde i bestyrelsen og til at tilbringe mere tid med alle de fantastiske andre frivillige i alle de forskellige sammenhænge vi mødes.”


Christian

Christian Egge Olsen

Menigt medlem

“Jeg har nu været en del af ICYE i et halvt dusin år, hvor jeg i størstedelen af årene har været en af de første nye medlemmer har mødt, igennem mit virke i Rejseholdet. Når jeg ikke hygger mig sammen med jer alle sammen, arbejder jeg en lille hyggeligt legetøjsproducent fyldt med legebørn i Billund som ingeniør.

Men hvorfor så bestyrelsen? Det simple svar er, at jeg vil organisationen det bedste og det mener jeg gøres gennem bestyrelsen. Det er især på grund jeg brænder for medlemspleje, sikringen af hvordan i har det, samt have overblikket over hvordan organisationen står til. Derfor ser jeg frem til at arbejde med at sikre ICYE står godt igennem et kommende generationsskifte samt at lære jer bedre at kende, så vi kan udvikle også i en fælles retning.”


Anne-Kathrine

Anne-Kathrine Kure Larsen

Menigt medlem

“Mit navn er Anne-Kathrine (AK) og jeg har været frivillig i Dansk ICYE siden starten af 2017. Jeg har indtil dette forår siddet som formand i Lokalforening Nordjylland, og det har virkelig været noget, jeg har sat pris på i min hverdag. Det har været fedt at se både lokalforeningen og hele Dansk ICYE vokse bare på de tre år, jeg har været med, og det har jeg nu lyst til at være med til at drive videre. Derfor er jeg glad for at være blevet valgt til bestyrelsen, og jeg glæder mig til alle de nye udfordringer, som der jo ikke er blevet færre af midt i pandemien. Jeg er dog sikker på, at vi i Dansk ICYE med vores stærke fællesskab og mange engagerede frivillige har de bedste forudsætninger for at komme godt igennem krisen.

Jeg blev tilbage i juni måned færdiguddannet ingeniør i nanobioteknologi og er lige nu dét, man så pænt kalder ’jobsøgende’. Derfor har jeg lige nu også lidt ekstra tid, så selvom jeg officielt udtræder af Lokalforening Nordjyllands bestyrelse lige om lidt, vil jeg gå til hånde her lidt endnu med én af de opgaver, jeg synes er vigtige både lokalt og nationalt i Dansk ICYE. Det er, som jeg også skrev i min opstillingsmotivation, hvordan vi bedst muligt giver nye rekrutterede aktive frivillige en god velkomst, en god forståelse for ICYEs værdier og får dem til at føle sig som en del af foreningen, selvom mange af dem ikke har rejst med os på vores programmer. Det arbejde håber jeg at kunne bruge i bestyrelsen, og så glæder jeg mig selvfølgelig også til resten af udfordringerne og til at møde både ”gamle” og nye medlemmer til vores nationale events.”


Katja Ørsnes

Menigt medlem


Lise

Lise Nygaard

Suppleant

“Mit navn er Lise og jeg er 22 år. Jeg læser journalistik og internationale studier på RUC. Min rejse med Dansk ICYE startede da jeg var på et EVS/ESC-projekt i Grækenland i seks måneder. Der var jeg frivillig på en græsk version af Dansk ICYE og havde ansvaret for de andre frivillige samt koordineres ungdomsudvekslinger. Det startede en lyst til at arrangere og koordinere udvekslinger og rejser for unge på kryds og tværs af især europæiske landegrænser. Derfor genoplivede jeg ungdomsudvekslings-udvalget og arrangerede en ungdomsudveksling om bæredygtig levestil sidste sommer.

Mit engagement i bestyrelsen som suppleant vil derfor primært blive fokuseret omkring ungdomsudvekslinger og hvordan vi kan få den del til at vokse. Derudover glæder jeg mig til at lære organisationen og alle jer andre frivillige bedre at kende.”