Bestyrelsen har det overordnede ansvar for økonomien og driften, herunder også politiske sager. Den er ansigtet udadtil både på lokalt, europæisk og globalt plan. Bestyrelsen skal fungere som sparringspartner for udvalgene og repræsentere deres interesser og behov bedst muligt.

Bestyrelsens seks medlemmer og to suppleanter vælges på den årlige generalforsamling.

Forperson, næstforperson og kasserer udgør forretningsudvalget og bliver valgt for en toårig periode. De øvrige tre medlemmer og to suppleanter bliver valgt for en etårig periode.

Vil du i kontakt med bestyrelsen skal du skrive til [email protected].
Du kan også finde de direkte kontaktoplysninger på vores forperson herunder.

Bestyrelsen pr. 12. juni 2021

Emma Louise Valsson

Forperson

Email: [email protected]
Telefon: 22 41 60 97

“Mit navn er Emma Valsson og jeg har været aktiv frivillig i ICYE i 3 år. Jeg har været igennem en del forskellige opgaver, kontaktperson, rejseholdet og lokalforeningsbestyrelsen i Nordjylland samt det sidste år i hovedbestyrelsen. Til dagligt studerer jeg By-, Energi- og Miljøplanlægning på Aalborg Universitet, hvor jeg starter på 5. semester til september. Jeg har elsket alle de opgave jeg har påtaget mig som frivillig i ICYE, og bliver drevet af det fantastiske fællesskab jeg har oplevet i organisation, hvilket har lagt til grund for at jeg valgte at stille op som forperson.

Som nyvalgt forperson har jeg glædet mig til et nyt bestyrelsessår med nye udfordringer, dog ikke de udfordringer jeg forventede tilbage i januar da jeg besluttede mig for at stille op til forperson. Bestyrelsen arbejde i de næste måneder bliver med fokus på at øge vores medlemstal, da vi grundet COVID-19 har et noget lavt medlemstal. Det er derfor en meget vigtig opgave at gøre alt hvad vi kan for at få tallet til at stige.”

Anne-Kathrine Kure Larsen

Næstforperson

“Mit navn er Anne-Kathrine (AK) og jeg har været frivillig i Dansk ICYE siden starten af 2017. Jeg har indtil dette forår siddet som formand i Lokalforening Nordjylland, og det har virkelig været noget, jeg har sat pris på i min hverdag. Det har været fedt at se både lokalforeningen og hele Dansk ICYE vokse bare på de tre år, jeg har været med, og det har jeg nu lyst til at være med til at drive videre.

Derfor er jeg glad for at være blevet valgt til bestyrelsen, og jeg glæder mig til alle de nye udfordringer, som der jo ikke er blevet færre af midt i pandemien. Jeg er dog sikker på, at vi i Dansk ICYE med vores stærke fællesskab og mange engagerede frivillige har de bedste forudsætninger for at komme godt igennem krisen.

Jeg blev tilbage i juni måned færdiguddannet ingeniør i nanobioteknologi og er lige nu dét, man så pænt kalder ’jobsøgende’. Derfor har jeg lige nu også lidt ekstra tid, så selvom jeg officielt udtræder af Lokalforening Nordjyllands bestyrelse lige om lidt, vil jeg gå til hånde her lidt endnu med én af de opgaver, jeg synes er vigtige både lokalt og nationalt i Dansk ICYE. Det er, som jeg også skrev i min opstillingsmotivation, hvordan vi bedst muligt giver nye rekrutterede aktive frivillige en god velkomst, en god forståelse for ICYEs værdier og får dem til at føle sig som en del af foreningen, selvom mange af dem ikke har rejst med os på vores programmer. Det arbejde håber jeg at kunne bruge i bestyrelsen, og så glæder jeg mig selvfølgelig også til resten af udfordringerne og til at møde både ”gamle” og nye medlemmer til vores nationale events.”

Ditte Barnhøj Pedersen

Kasserer

“Jeg hedder Ditte og er netop påbegyndt mit femte år som kasserer i Bestyrelsen. Jeg er 26 år og arbejder til dagligt som jurist. Jeg har været medlem af Dansk ICYE siden 2013, hvor jeg var 6 måneder i Costa Rica på ICYE-programmet. Siden jeg kom hjem i 2014 har jeg været aktiv i forskellige roller. Jeg har været lejransvarlig, medlem af bestyrelsen i Lokalforening Midtjylland, koordinator for Lejrudvalget og kasserer i Bestyrelsen.

Selvom jeg efterhånden har været med længe, er jeg på ingen måde færdig med at være frivillig i Dansk ICYE. Coronapandemien har påvirket Dansk ICYE og bestyrelsesarbejdet siden Marts 2020, men med udrulningen af vaccinerne er der nu håb for, at det er ved at være ovre.

Jeg glæder mig derfor til at begynde at arbejde i den nye bestyrelse med alle de ideer og fokusområder, som måtte udskydes og alle dem som vi skal udvikle sammen. Der er masser af ting at tage fat på og jeg glæder mig både til at komme i gang med det, men også til igen at kunne tilbringe en masse tid med alle I andre ICYE’ere som er med til at skabe det fantastiske fælleskab, som gør at man har lyst til at blive ved og ved.”

Katja Ørsnes Jansen

Menigt medlem

“Jeg hedder Katja og jeg har været aktiv frivillig i Dansk ICYE siden 2017. Jeg har i alle fire år været del af udvalget CCT, i tre år som koordinator, og jeg har det sidste år også siddet som menigt medlem af bestyrelsen. I mellem alt ICYE arbejdet har jeg for nyligt afsluttet en bachelor i Mellemøststudier og til september starter jeg på en kandidat i sprogpsykologi på Københavns Universitet.

Det kunne tage mig flere dage at remse alt, hvad min tid i ICYE har givet mig: Det sociale i et fællesskab med folk med en fælles interesse for mødet mellem kulturer. Muligheden for at møde andre kulturer uden at forlade Danmark. Muligheden for at udvikle mig og udforske nye opgaver og interesser i trygge rammer.

Igennem CCT har jeg fået erfaring med facilitering og undervisning, hvilket har ført mig på sporet af, hvad jeg kan se mig selv lave i fremtiden. Mit første år i bestyrelsen har givet mig mulighed for at prøve at tænke kreativt i strategiudvikling. Det har givet mig et glimt bag sløret i den politiske verden der er DUF fællesskabet. Og så har det givet en række hyggelige sommerhusture i områder af Danmark, jeg ikke før har været i.

Jeg vil gerne i mit næste år i bestyrelsen arbejde for, at vores forening bliver ved med at have de bedste rammer, for at folk kan afprøve deres ideer og udforske deres interesser. Det kan være ved at inddrage strategiinteresserede i udviklingen af vores nye strategi; at få stablet nogle STAR-E workshops på benene til dem af os, der kan lide at facilitere og at sørge for støtte og sparring til lokalforeningerne, så de kan koncentrere sig om det, de synes er sjovt.
Og alt sammen med vores fælles interesse og vision i mente, nemlig mødet mellem kulturer.”

Lise Nygaard

Menigt medlem

“Mit navn er Lise, jeg er 23 år, læser Journalistik & Internationale Studier på RUC, er lige ved at starte nyt arbejde i Klimabevægelsen og bruger min sommer som kystlivredder på de danske strande.

Jeg glæder mig super meget til et nyt år i bestyrelsen, hvor jeg vil have fokus på at arbejde med den nye strategi, som forhåbentlig skal få alle medlemmer til at føle en større tilslutning til organisationen og vores overordnede formål. Jeg synes, at de frivillige kræfter og motivationen for at løfte i fællesskab er det essentielle for os, og glæder mig til st styrke denne. Jeg håber også på, at kunne sætte et grønnere aftryk på Dansk ICYE, og på den måde gøre det klarere for udefrakommende, at vi giver mulighed for nogen helt specielle oplevelser, som ikke behøver at gå på kompromis med klimaet.

Og så glæder jeg mig egentlig bare super meget til at lære endnu flere af jer at kende!”

Borsi Csokas

Menigt medlem

“Jeg hedder Borsi og har været aktiv frivillig i Dansk ICYE siden 2017. Jeg mødte første gang ICYE i Aalborg, hvor jeg læste på universitetet. Jeg var lige trådt ud af bestyrelsen i en anden frivillig ungdomsorganisation, som også arbejder med kulturudveksling, og jeg var interesseret i at fortsætte med noget lignende. Jeg endte med at sidde i Nordjyllands lokalforeningsbestyrelsen i 3 år, og har været heldig at opleve og lære en masse i ICYE. Dette gennem mødene med exchangees, på de forskellige lejre, og i vores mange arrangementer med de aktive frivillige.

Jeg blev færdig med min kandidatuddannelse i cand.it IT Design og Applikationsudvikling i juli 2020, og er siden flyttet til Randers, samt fået job i Aalborg. I mellemtiden har jeg skiftet rollen fra bestyrelsesmedlem til kontaktperson, men jeg har også hjulpet til med eventplanlægning i Nordjylland.

Nu er tiden inde til at afprøve en ny rolle som hovedbestyrelsesmedlem, og jeg glæder mig simpelthen så meget til at komme i gang med et nyt og spændende bestyrelsesår. Mit håb er at vi kan bevare og øge vores aktivitetsniveau ved at rekruttere nye medlemmer, samt antallet af vores exchangees både inde og ude af Danmark ved at lave nogle rigtige fede projekter.”

Mie Doh Zirblad Andresen

Suppleant

“Mit navn er Mie, og jeg har været aktivt medlem af Dansk ICYE siden 2016. Igennem årene har jeg haft flere forskellige kasketter på, som kontaktperson, forperson for LF Sydjylland, medlem af Værtsfamiliegruppen, menigt medlem og næstforperson i bestyrelsen og nu som suppleant. Til dagligt arbejder jeg som tekstforfatter hos et design- og kommunikationsbureau. Jeg bor i Billund med min kæreste.

Dansk ICYE har et helt særligt fællesskab, som jeg føler mig beæret over at være en del af. Efter en periode, hvor fællesskabet har været udfordret, føler jeg mig klar til at trække i arbejdstøjet for at skabe endnu mere samskabelse og sammenhængskraft på tværs af organisationen. Derudover ser jeg meget frem til at sætte nye mål for, hvor Dansk ICYE skal bevæge sig hen i fremtiden.”

Anne Sofie Vesterskov

Suppleant

“Jeg hedder Anne Sofie, jeg er 27 år gammel og til daglig bor jeg i Århus. Jeg har været aktiv i Dansk ICYE som en del af Cross Cultural Trainers siden efteråret 2019. Til dagligt læser jeg en kandidat på Aalborg Universitet i kultur, kommunikation og globalisering. Som nyvalgt suppleant glæder jeg mig til, at få et endnu større kendskab til foreningen og arbejdet bagved.

Jeg ønsker at bidrage til udviklingen af Dansk ICYE som forening og fællesskab. Dansk ICYE er en organisation, som kombinerer mange af de områder som ligger mit hjerte nært: kulturmøder, at rejse, fællesskaber, frivillighed og meget mere. Jeg glæder mig derfor til, at blive en større del af organisationen bagved, og tage del i udviklingen af en organisation, som gør et fantastisk stykke arbejde!

Som suppleant i bestyrelsen vil jeg glæde mig til at være en del af bestyrelsens arbejde og de mange spændende opgaver dette indebærer. Jeg vil se frem til, at endnu flere projekter og aktiviteter kan blive en realitet efter et år med stort afsavn.”