Du har to muligheder for at blive frivillig i Uganda

I Dansk ICYE har vi et short-term program og et long-term program for at blive frivillig i Uganda. Vores short-term program hedder STePs-programmet, og løber fra minimum 4 uger til maksimum 16 uger. Vores long-term program hedder ICYE-programmet og er enten på 6 eller 12 måneder. På de nedenstående links kan du læse mere om de to programmer, og finde ud af, hvilket program der passer bedst til dig.Uganda er Afrikas perle

Uganda er i flere årtier blevet kaldt for Afrikas perle, fordi det er et frodigt land med unik natur og fantastisk dyreliv. Desværre kendetegner mange landet med en voldsom historie og diktaturstyre. Efter mere end ét årti med fred er turisterne dog begyndt at vende tilbage, dyrelivet er igen på vej mod toppen og naturen kan igen vises fra sin aller flotteste side. Løver, chimpanser og flodheste. Tropiske regnskove, store vandfald og snebeklædte bjerge. 30 forskellige sprog, den smukke og forskelligartede natur og den gæstfrie kultur er det vi idag ser, og er det, der fortsat giver landet sit navn, Afrikas Perle.

I Uganda er det værd at besøge det kæmpe Murchison vandfald. Verdens længste flod Nilen udspringer i Uganda, og Nilens styrke ses bedst ved dette vandfald. Andre naturoplevelser, der er værd at besøge, er Lake Victoria. Lake Victoria strækker sig ind over landegrænserne til Kenya og Tanzania, og er verdens største tropiske sø. Ud over at være hjemsted for denne overdårdige natur, er Uganda hjemsted for cirka halvdelen af verdens bjerggorillaer. Som turist kan man opleve disse gorillaer i to forskellige national parker; Bwindi Impenetrable National Park med en stor rigdom af flora og fauna eller Mgahinga Gorilla National Park, der har fantastiske udsigter til dramatiske vulkaner.

I Uganda lever der knap 40 millioner indbyggere, hvor 51% lever under den internationale fattigdomsgrænse på $1,25 pr. dag. U-landshjælp og regeringen kæmper dog for at mindske dette tal, ved blandt andet at forhøje eksportproduktionen. Den vigtigste næringsgren i landet er jordbruget med primære eksportvare så som kaffe, te, bomuld, vanilje, majs og blomster. Hvis du vil læse mere om Afrikas perle, kan du finde flere informationer på Globalis.

Mangler du inspiration?

Marbella rejste med STePs-programmet og var frivillig i tre måneder på Uganda Wildlife Education Centre. “Det var en spændende og berigende oplevelse – også følelsesmæssigt”. Nedenfor ses en lille video fra hendes projekt, hvor hun arbejdede med dyr. Du kan også læse mere om hendes ophold her.

Længere oppe finder du vores Pinterest. Her har vi samlet forskellige ting omkring Uganda. Du kan fx se tidligere frivilliges billeder, Ugandas madkultur, smukke naturbilleder og spændende artikler. Klik ind på vores Pinterest og bliv inspireret!

ICYE i verden