Du har to muligheder for at blive frivillig i Tyskland

I Dansk ICYE har vi to muligheder for at gøre dig til frivillig i Tyskland. Vores long-term program hedder ICYE-programmet og er enten på 6 eller 12 måneder. Derudover har vi også et EU-finansieret program, der hedder ESC – Individual Volunteering, hvor transport, kost og logi er gratis for dig. På det nedenstående link kan du læse mere om programmerne og finde lige netop det projekt du drømmer om.

Ordnung muss sein

Med 81 millioner indbyggere, næsten 14 millioner flere end Frankrig, er Tyskland det land i Europa med flest indbyggere. Alle disse mennesker er delt ud på et stort areal, med flere forskellige storbyer men også flere forskellige typer landskaber.
Landskabet i Tyskland består af tre forskellige landskabsområder – det nordtyske lavland, bjergområderne midt i landet og bjerglandskabet længst mod syd, som udgør den nordligste del af Alperne. Det tyske landskab gennemskæres af en række floder, som har været vigtige for landets rolle i den europæiske handel.

Landet har desværre problemer med udslip fra den store sværindustri, der gennem årenes løb gjort landet stærk forurenet. Specielt det tidligere Østtyskland har det svært efter mange år med dårlig miljøregulering.

Tyskland har haft en stor rolle at spille i verdenshistorien – både i nyere og ældre verdenshistorie. I nyere tid har nedturene efter første og anden verdenskrig har sat sig hårdt i nationen. Efter genforeningen af Øst- og Vesttyskland i 1990 overtog det nye Tyskland den vesttyske grundlov fra 1949, der regulerer landet som en føderal republik. Landets formelle overhoved er præsidenten, men i realiteten ligger størstedelen af magten hos forbundskansleren, der er leder af regeringen.

Landet var et af de grundlæggende medlemmer i den Europæiske Union og spiller i dag en central rolle i både regionalt og internationalt samarbejde. I de seneste år er Tyskland også begyndt at bidrage til internationale militære operationer for første gang siden anden verdenskrig. Hvis du vil læse mere om Tyskland kan du finde flere informationer på Globalis.

Hvis du har lyst gå mere i dybden med ICYE-programmet kan du læse den National Profile, som modtagerorganisationen har udarbejdet. Her får ud et overblik over landet, kulturen, modtagerorganisationen og det at være frivillig i landet. Du kan også læse mere om de enkelte projekter i modtagerorganisationens Work Profile.

Mangler du inspiration?

Længere oppe finder du vores Pinterest. Her har vi samlet forskellige ting omkring det at være frivillig. Du kan f.eks. se tidligere frivilliges billeder, læse om madkultur, se smukke naturbilleder og læse spændende artikler. Klik ind på vores Pinterest og bliv inspireret!

ICYE i verden