Kunne du tænke dig at opleve Tyskland helt tæt på og forbedre dit tysk, mens du laver frivilligt arbejde med mening? Så er der her en gylden mulighed. I Tyskland er der mange forskellige projekter, du kan være frivillig på. Du kan både arbejde med børn, ældre, handicappede – eller måske med miljø eller kultur, hvis det er det du brænder for.

Vi har to programmer, der kan sende dig til Tyskland. Det ene er vores langvarige program, ICYE-programmet. Det andet er vores EU finansierede program, ESC-programmet.

Ordnung muss sein

Med 81 millioner indbyggere, næsten 14 millioner flere end Frankrig, er Tyskland det land i Europa med flest indbyggere. Alle disse mennesker er delt ud på et stort areal, med flere forskellige storbyer men også flere forskellige typer landskaber.
Landskabet i Tyskland består af tre forskellige landskabsområder – det nordtyske lavland, bjergområderne midt i landet og bjerglandskabet længst mod syd, som udgør den nordligste del af Alperne. Det tyske landskab gennemskæres af en række floder, som har været vigtige for landets rolle i den europæiske handel.

Landet har desværre problemer med udslip fra den store sværindustri, der gennem årenes løb gjort landet stærk forurenet. Specielt det tidligere Østtyskland har det svært efter mange år med dårlig miljøregulering.

Tyskland har haft en stor rolle at spille i verdenshistorien – både i nyere og ældre verdenshistorie. I nyere tid har nedturene efter første og anden verdenskrig har sat sig hårdt i nationen. Efter genforeningen af Øst- og Vesttyskland i 1990 overtog det nye Tyskland den vesttyske grundlov fra 1949, der regulerer landet som en føderal republik. Landets formelle overhoved er præsidenten, men i realiteten ligger størstedelen af magten hos forbundskansleren, der er leder af regeringen.

Landet var et af de grundlæggende medlemmer i den Europæiske Union og spiller i dag en central rolle i både regionalt og internationalt samarbejde. I de seneste år er Tyskland også begyndt at bidrage til internationale militære operationer for første gang siden anden verdenskrig. Hvis du vil læse mere om Tyskland kan du finde flere informationer på Globalis.

Hvilke projekter er der i Tyskland?

Hvis du har lyst gå mere i dybden med ICYE-programmet kan du læse den National Profile, som modtagerorganisationen har udarbejdet. Her får ud et overblik over landet, kulturen, modtagerorganisationen og det at være frivillig i landet. Du kan også læse mere om de enkelte projekter i modtagerorganisationens Work Profile.


ICYE-programmet

Med ICYE-programmet har du mulighed for at rejse enten 6 eller 12 måneder.

Her får du en dybere indsigt i kulturen ved at være afsted i længere tid samt et længere forløb på dit ønskede projekt, så du rigtig kan lære det at kende og føle dig hjemme. Du har også god mulighed for at få sproget godt ind under huden og du får de bedste forudsætninger for at engagere dig i din værtsfamilie og i lokalsamfundet.

Pris

VarighedPris
6 månederkr. 31.500
12 månederkr. 39.500

Prisen dækker betaling for opholdet i modtagerlandet samt administrationsgebyrer og programudgifter til ICYE.
Dansk ICYE er en non-for-profit organisation. Det betyder at hensigten med vores arbejde ikke er økonomisk overskud, hvorfor prisen du betaler, udelukkende går til reelle administrations- og programudgifter.

Inkluderet i prisen

 • Kost og logi
 • Lommepenge
 • Syge- ulykke- og ansvarsforsikring
 • Rejseomkostninger i modtagerlandet
 • Sprogkursus under opholdet
 • Hjælp til bestilling af forsikring, flybilletter og visum
 • Forberedelsesseminar inden afrejse
 • Minimum to seminarer under opholdet
 • Hjemkomstseminar efter endt ophold
 • National og international administration

Når du rejser på ICYE-programmet, betaler du ikke for at udføre frivilligt arbejde. Du betaler for, at organisationen bag dit ophold kan arrangere din rejse og stå til rådighed – både før, under og efter opholdet.

Nogle lande er “kvotalande”. Det betyder, at der er indgået en aftale, for at muliggøre solidarisk udveksling. Du kan spare 2.000 kr. på prisen ved at vælge et kvotaland.

ESC – Individual Volunteering

ESC – Individual Volunteering er et EU-finansieret program under European Solidarity Corps (ESC). Programmet giver unge mellem 18 og 30 år mulighed for at tilbringe mellem 2 og 12 måneder i et europæisk land eller et partnerland, hvor du udfører frivilligt arbejde og herigennem lærer om et andet lands kultur, arbejdsliv og fritid. Det er gratis for dig at rejse som ESC-volontør, da du får dækket udgifter til transport, forsikring, sprogkursus, lommepenge samt kost og logi.

På programmet skal du selv være aktiv i at finde og ansøge de projekter, der tilbyder plads til frivilligt arbejde og det kan altså sammenlignes med at søge job. Du er i mange tilfælde oppe imod mange andre ansøgere om samme projekt og vi anbefaler derfor, at du sender ansøgninger til mere end ét projekt for at have større chance for at blive udvalgt. Det er en længere ansøgningsprocedure at søge om frivilligt arbejde gennem ESC – Individual Volunteering. Vi anbefaler derfor, at du kommer i gang i god til inden du vil afsted. F.eks. kan projekter søge efter volontører op til 8 måneder før projektstart.

Inkluderet

 • Kost og logi
 • Lommepenge
 • Syge- ulykke- og ansvarsforsikring
 • Transport
 • Sprogkursus

Hvor kan jeg komme hen?