Du har to muligheder for at blive frivillig i Taiwan

Vi har et short-term program og et long-term program for at blive frivillig i Taiwan. Short-term programmet hedder STePs-programmet og løber fra minimum 4 uger til maksimum 16 uger. Long-term programmet hedder ICYE-programmet og er på enten 6 eller 12 måneder. På de links vi har herunder kan du læse mere om de to programmer og finde ud af, hvilket program der passer dig bedst. Her på siden kan du læse mere om Taiwan.


Ilha Formosa – “Smukke ø”

Øen vi nu kender som Taiwan blev opdaget af portugisiske søfarer i det 16. århundrede, hvor de kaldte øen “Ilha Formosa” – portugisisk for “den smukke ø”. Dette kaldenavn er ikke helt ved siden af med Taiwans skønne naturområder. Derudover har øen et helt unikt klima, da den ligger midt imellem to klimazoner. I nord finder du tempereret klima, hvor vintrene er milde og somrene varme, imens du på sydsiden af øen finder tropiske forhold, hvor temperaturene er høje året rundt.

Du kan finde meget natur på den budhistisk/taoistiske ø ud for Kinas kyst, da mere end halvdelen af landet er dækket af skov. På den østlige del af øen finder du tyndtbefolket bjergområde, mens du på den vestlige side af øen med sletter af frugtbart landbrug finder 90% af befolkningen.

Taiwan har været koloniseret af flere forskellige lande i flere forskellige omgange. Øen var har både været på portugisiske, spanske, hollandske, kinesiske og japanske hænder, indtil den kom på kinesiske hænder igen efter anden verdenskrig.

I dag er Taiwan hjem for 23 millioner mennesker med nogle af verdens mest tætbefolkede byer og bryster sig selv med at være et af asiens mest demokratiske lande. Deres officielle sprog er mandarin kinesisk, men der tales også taiwansk og hakka, som er lokale dialekter. Det mest udbredte andetsprog i Taiwan er engelsk.

Den kinesiske kultur og tilhørende traditioner er dominerende i Taiwan. Siden årtusindeskiftet, med reduktionen af etpartisystemet og dannelsen af flere nationalistpartier, har Taiwan dog forsøgt at skabe sig sin egen identitet.

Taiwan har haft utrolig økonomisk fremgang efter anden verdenskrig og er en stor del af verdensproduktionen af teknologi. Dog lider landet også under en del luftforurening som konsekvens af deres store industri og emissioner fra det kinesiske fastland.

Mangler du inspiration?

Længere oppe finder du vores Pinterest. Her har vi samlet forskellige ting omkring Taiwan. Du kan blandt andet se tidligere frivilliges billeder, få et indblik i madkulturen, se smukke naturbilleder, se interessante infographics og læse spændende artikler om steder i Taiwan man absolut må besøge. Klik ind på vores Pinterest og bliv inspireret!

Du kan desuden også se hvad andre folk har lavet kan du læse en blog fra en tidligere ICYE-frivillig i Taiwan på vores side inspirationsside. Her kan du bl.a. læse om Astrids oplevelser og frivillige arbejde i Taiwan.

ICYE i verden